Kadın girişimcilere özel 7 farklı iş fikri

Kadın girişimcilere özel iş fikirlerini derledik.
Kadın girişimcilere özel iş fikirlerini derledik.

İş dünyasına atılarak yeni bir başlangıç yapmak isteyen kadınlar için iş fikirlerini derledik.

İÇİNDEKİLER

Kendi işini bırakarak yeni bir iş kurmak isteyen ya da evinden iş yaparak kazanç sağlamak isteyen kadın girişimcilere iş fikirleri arasında genellikle gıda sektörü öne çıksa da farklı sektörlerden de meslekler ön plana çıkabilmektedir. İşte kadın girişimciler için hazırladığımız 7 farklı öneri.

Bayilik

Kadın girişimcilerin ekonomik hayat içinde var olmasına destek olan bazı büyük firmalar, özellikle kadınlara bayilik vermektedir. Bayilik almak ve kendi işinin başına geçmek isteyen kadınların, öncelikle iş yapmak istedikleri sektörü belirlemeleri gerekmektedir. Sektörde karar kılınmasının ardından, sektör içinde hizmet veren ve bayilik çalışması yapan firmaların, bayilerine sundukları avantajlar, anlaşma koşulları ya da ürün ve hizmet kalitesinin incelenmesi gerekmektedir. Bayilik veren firmaların, bayilik ilanları incelenerek görüşmeler yapılabilir.

Freelance işler

Teknolojik gelişmelerin ilerlemesiyle beraber, neredeyse bütün sektörlerde freelance iş yapılabilmesi, evden çalışmak isteyen kişiler için ideal iş ortamı yaratmaktadır. Kadın girişimciler, interaktif bir şekilde yapılan bütün işlerde yer alabilirler. Grafik tasarımcılığı, makale yazarlığı, Podcast yayınları, YouTube fenomenliği gibi pek çok freelance iş, düzenli bir gelir kapısı olabilmektedir.

İlginizi çekebilir: İnternetten para kazandıran iş fikirleri

İnteraktif satış

Sosyal medya platformları ve internet aracılığıyla gerçekleştirilen interaktif satış, pek çok sektör için gerçekleştirilebilir. Sosyal medya platformları ya da satış yapmak için geliştirilmiş olan özel uygulamalar üzerinden yapılan satış işlemleri, iyi bir kitleye ulaşıldığında, kazanç sağlayan işler haline dönebilir. Vintage kıyafetler, kitaplar, evde hazırlanan yiyecekler ve tasarım takılar, internet üzerinden kolay bir şekilde satılabilmektedir.

Çeviri

Sermaye kullanılmadan hayata geçirilebilecek işlerden biri olan çevirmenlik, bir dili çok iyi bir şekilde bilmeyi gerektirmektedir. Kadın girişimciler için iş fikirleri arasında yer alan çevirmenlik, yayın evleri aracılığıyla yapılabileceği gibi, freelance şekilde de gerçekleştirilebilmektedir.

Kişilerin herhangi bir işverene bağlı olmadan yapabilecekleri çevirmenlik işi, internette bulunan iş sayfaları üzerinden müşteri bulunarak da gerçekleştirilebilmektedir. Bir işverene bağlı olmadan çalışan kişiler, çalışma ücretlerini kendileri belirler ve iş için verilen bütün ücreti de kendileri alırlar.

İlginizi çekebilir: Az sermayeli iş fikirleri

Organik tarım

Giderek daha popüler hale gelen organik tarım, geniş tarım alanları ve uygun iklim koşulları sayesinde, ülkemizin bütün bölgelerinde gerçekleştirilebilmektedir. Bütün tarımsal ürünlerin organik bir şekilde yetiştirilebiliyor olması, üretilen ürünler için daha kolay pazar bulunmasına olanak vermektedir.

Organik tarım ürünleri, diğer ürünlere kıyasla daha yüksek fiyatlardan satılabilmektedir. Gıda sektöründe sağlıklı beslenme üzerine kurulmuş olan iş fikirlerinde kullanılan organik tarım ürünleri, direkt üretici tarafından, organik pazarlarda satılabilir. Market ve manav gibi yerlerle de anlaşmalar yapabilen üreticiler, bütün ürünlerini düzenli olarak aynı yere vererek daha zahmetsiz bir şekilde satış yapabilirler.

İlginizi çekebilir: Köyde para kazanabileceğiniz iş fikirleri

Güzellik salonu açmak

Kadınlar için oldukça kazançlı olabilen işlerden biri de güzellik salonu açmaktır. Pahalı işlemlerin gerçekleştirildiği salonlar, merkezin açılması için harcanan sermayenin kısa bir süre içinde kazanılmasına ve iş sahibinin kara geçmesine olanak vermektedir. Bu merkezlerde boya ve saç kesimi gibi kuaför hizmetleri verilebildiği gibi, cilt bakımı gibi uygulamalar da gerçekleştirilebilmektedir.

Kozmetik ürün satışı

Genellikle kadınlar tarafından kullanılan kozmetik ürünleri, hızlı bir şekilde değişen ve gelişen güzellik sektörü içinde geniş bir kullanım alanına sahiptir.

Kadın girişimcilere iş fikirleri içinde yer alan kozmetik ürün satışı, online ya da fiziksel olarak gerçekleştirilebilmektedir. Bir dükkân içerisinde de satışı yapılabilen ürünler, sosyal medya üzerinden oluşturulmuş hesaplarla da satılabilmektedir.