4 YÜZ döneminden solo kariyere: Gülnur Gökçe

​4 YÜZ döneminden solo kariyere: Gülnur Gökçe
​4 YÜZ döneminden solo kariyere: Gülnur Gökçe

4 YÜZ grubu ile hayatımıza giren, solo kariyeriyle çalışmalarına devam eden Gülnur Gökçe ile keyifli bir röportaj gerçekleştirdik.

Gülnur Gökçe; onu bilmeyen ya da hatırlayamayanlar için 4 YÜZ ismini vermek yeterli olacaktır diye düşünüyoruz.

2007 yılından 2011 yılına kadarlık süreçte 2 albüm 1 single yayınlayan ve Türkiye'yi Golden Stag'da temsil eden 4 YÜZ grubu ile geniş bir hayran kitlesi elde eden Gülnur Gökçe artık solo kariyeriyle çalışmalarına devam ediyor.

Yayınladığı son single'ı "Usta" ile de oldukça beğenilen ve "4 YÜZ'deki Gülnur değil mi?" şeklinde tepkiler ile de karşılaşan Gökçe aynı zamanda ünlü markaların kurumsal sesi olmaya da devam ediyor.

Gökçe ile, son çalışmaları, grup sürecini ve kurumsal çalışmalarını konuştuk.

4 YÜZ grubu ile profesyonel kariyerinize başladınız fakat her şey iyi giderken birdenbire grup dağıldı ve siz solo kariyerinize başladınız? Bu bilinçli bir seçim miydi yoksa sizin elinizde olmayan sebepler ile gruba son mu verildi?

GG: Hala erken olduğunu düşünsem de bilinçli ve ortak olarak verilmiş bir karardı. Biraz direndim o dönemde ama hem sektör şartları hem de başka etkenler yüzünden üzülerek de olsa bu yolun daha doğru olacağına inandık diyebiliriz.

4 YÜZ grubu var olduğu dönemde MTV listeleri de dahil olmak üzere liste başarısına imza attı ve Türkiye’yi yurt dışında temsil etti. O dönemi, solo kariyeriniz ile kıyasladığınızda grup çalışmaları daha kolay ve daha olanaklı bir kariyer sunuyor diyebiliyor musunuz?

GG: Aslında içinde bulunduğum meslek de solo diye bir olgu yok. Grup da olsak solo da çalışsam bu iş ekip işi. Şöyle söyleyebilirim ama grup olmanın sorumlulukları daha fazla ve bu yüzden daha zor. 4 Yüz de her adımında hem kendimi hem de diğer arkadaşlarımı düşünmek zorundaydım bu aslında daha yorucu. Ama keyfi daha büyük. Dediğiniz gibi bir çok başarı elde ettik ve bu harika duyguları sevdiklerinizle paylaşınca yaşanan mutluluk solo dan daha keyifli :) İkisinin de ayrı güzelliği var.

Grup dönemine nazaran daha özgür olduğunuzu mu düşünüyorsunuz yoksa halen daha 4 YÜZ’ün üzerinizde bir etiket olarak kaldığı düşüncesinde misiniz?

GG: 4 Yüz'ün bir yüzü olmayı bugüne kadar hep gururla taşıdım. Etiket diyemem çünkü 4 Yüz zaten ben'im :) Yani Lady macbeth oynadım diye hayatımın sonuna kadar o karakteri sürdürmem nasıl mümkün değilse bu da mümkün değil bence. :)

Çoğunlukla kurumsal markaların sesi olma yönünüzle de biliniyorsunuz sizce bu durum solo kariyeriniz açısından dezavantaj oluşturuyor mu? "Bu ses soundtrack-jenerik” sesi gibi bir algı oluşmuş olabilir mi sesiniz adına?

GG: İnanın hiç böyle düşünmemiştim:)) Şunu yaşadım tabii:

-Aa! Mutlu akü'yü söyleyen kız bu!

Ya da

-Aa! Kral Pop'da senin sesinmiş!

Bunlar beni zaten takip eden ve bilen dinleyicilerden gelenler.. Ama sanmıyorum ki Gülnur bir dizi jeneriği söylüyor diye bu yaptığım işe bir dezavantaj oluştursun, aksine ne kadar çok kişiye sesimle ulaşırsam o kadar hayalime yaklaşıyorum demektir :)

Şu anda bilindiği üzere Kral – Pop ve Radyo D’nin sesi olarak arabalarımıza her gün konuk oluyorsunuz. Uzun yıllar da Joy – Türk’ün sesiydiniz. Şarkılarınız ile değil ama bu yönünüzle insanlara ulaşmak nasıl bir duygu?

GG: Biraz önce söylediğim gibi benim hayalim sesimle evlere,arabalara oradan kalplere, akıllara ulaşmak ve mümkünse orada kalmak:) Bunun için de tek yapmam gereken şarkı söylemek. Benim için bu maddi kazançtan çok daha değerli. Bu yüzdende için de kendimi iyi hissettiğim her projede yer alıyorum.

Siz kendi sesinizi dinlerken neler hissediyorsunuz peki? Mesela arabayla seyahat ederken birden radyoda “Haftasonu!” diye seslenen bir sesi dinlemek sizde nasıl çağrışımlar uyandırıyor hele ki bu ses kendi sesiniz ise…

GG: İnanın aslında pamuk gibi bir insanım ama konu kendime gelince çok acımasızım. Mutlaka eleştirecek bir şeyler buluyorum bu yüzden de keyfini pek yaşayamıyorum :)) Ama insanın yaptığı bir şeyi duymak tabii ki güzel bir duygu inkar edemem. ☺

Gelelim biraz da oyunculuk yönünüze. Aslında oyunculuk mezunusunuz ve şu an popüler olan birçok isim aynı zamanda sınıf arkadaşınızdı, siz neden oyunculuk yapma isteği gütmediniz ya da müzik kariyeriniz buna fırsat vermedi mi?

GG: Konservatuar da özellikle müzikal ve tiyatro bölümünde okumak istedim çünkü oyunculuk da hayallerimden biriydi. Tiyatro son sınıftayken 4Yüz projesi çıktı karşıma ve her şey birbirini izledi. Tabii ki grup olduğumuz için bütünlüğü bozmamak adına teklifler gelse de oyunculuk yapamadım. Sonrasında solo kariyerim ve devamında annelik gelince maalesef henüz oyunculuk ile ilgili bir girişimde bulunamadım. Evet sınıf arkadaşlarım çok başarılı yerlerde hepsi ile gurur duyuyorum onlarda biran önce bir şeyler yapmam için büyük baskılar yapıyorlar :)) Sanırım artık oyunculuk kariyerim de başlamalı. :)

Bundan sonraki süreçte kariyerinize oyunculuk yönünüzden de projeler de eklemek gibi bir niyetiniz var diyebilir miyiz o zaman? Zira sizi yakın zamanda gruptan arkadaşınız Onur KIRIŞ ile birlikte bir çocuk müzikalinde de görmüştük.

GG: Evet Onur ile Susam Sokağı ve Şirinler müzikalinde birlikteydik :) Harika bir deneyimdi. Çok istiyorum ve son zamanlarda yeniden oyun okumaya ve araştırmaya başladım :) Birkaç arkadaşımla yeni bir oyun çıkarmak istiyoruz :) Oyuncu olarak önce sahne de olmak istiyorum, dizi ya da sinema filmleri de karşıma çıkacak projeye göre olabilir, neden olmasın. :)

Susam sokağına son çağrı:) 28 Kasım-2Aralık tims center da:)Gülnur Gökçe (@gulnurgokce)'in paylaştığı bir gönderi (12 Kas 2012, 13:49 PST)

Çocuk demişken; sizin döneminizde çocuk olan ve hayran kitlenizi oluşturan çoğu kişi artık büyüdü ve birer yetişkin genç oldu. Bu size nasıl bir duygu kazandırıyor? Onların hayranlığı ve sevgisine yönelik solo kariyerinizde de geri dönüşler alıyor musunuz?

GG: Benim en büyük kazancım onlar:) İlk gün gibi hatırladıklarım var aralarında ve benim için çok özel olanlar. İlk mailler, mektuplar hepsini saklıyorum. Hala iletişimde olduklarım var ve biliyorum ki onlar her söylediğim yeni şarkıyı ilk dinleyenler ve bana geri dönüş yapanlar. :) Eleştirirler, sevgilerini desteklerini gönderirler. Tarifi yok. Hepsini çok seviyorum. :)

Gerçekten de o dönem de oldukça popülerdiniz ve sizin gibi Pop müzik grubu olan bir de Hepsi grubu vardı fakat her 2 grup da yakın tarihler ile çalışmalarına son verdi. Devamında da benzeri işler maalesef gelmedi. Grup kariyerleri açısından Pop müziğin böyle bir şey yaşamasını sektöre bakarak neye bağlıyorsunuz?

GG: Birçok etken var. Öncelikle çok büyük bütçeler gerektiriyor, her şeyi 4 ile çarpmak gibi :) Şimdi daha da zor çünkü fazla platform da kalmadı yaptığınız işi sunabilecek. 3-4 vokalin bir şarkıyı seslendirmesine de çok alışkın olmayan büyük bir kesim var tabii. O yüzden daha teenage bir kesime hitap etmek gerekiyor gibi gibi parametreler var grup işinde.

Yani diyebilir miyiz bundan bir 5 yıl öncesine oranla artık müzik zevkleri ve ilgi alanları her yaş kesiminde büyük oranda değişti?

GG: Aslında sıkıntı değişmemesinde bence. Aslında yeni jenerasyon çok açık ve görüyorum ki fokur fokur kaynıyor. Sadece belki yapımcıların risk alması gerekiyor ve yeni soundlara projelere kapıları açmaları gerekiyor. En büyük sıkıntı bu bence. Mesela 4 Yüz bu anlamda yepyeni bir soluktu, yapımcımız ve prodüktörümüz bana göre çok başarılı bir proje yarattılar ellerinden geldiği kadar maddi manevi destek oldular bu yüzden bakın kaç soruyu 4 Yüz ile konuşarak geçirdik :)) Şimdi yapımcı size; yap işini getir ben sadece çıkarırım gerisine karışmam diyor mesela.

Mesut Yar’ın programında yapmış olduğunuz coverlar ile oldukça beğenilmiştiniz. Bu tarz bir albüm çıkarmak gibi bir niyetiniz yok mu?

GG: Çok teşekkür ederim :) Şimdilik Cover bir albüm düşünmüyorum ama onun yerine youtube da bir akustik kanalı açıyorum oradan haftada bir sevdiğim yada benden duymak istediklerini düşündüğüm şarkıların farklı versiyonlarını yayınlamayı planlıyorum :) Hatta planladım, çektik ve sanıyorum bir haftaya falan yayında olacak :) Gülnur Gökçe Official youtube sayfasından dileyen izleyebilecek :)

Bundan sonraki plan ve projelerinizi aktarabilir misiniz peki bizlere? Sizi başka kurumsal markaların sesi olarak duymaya devam edecek miyiz mesela?

GG: Öncelikle yakında yeni single çıkacak :) Dediğim gibi youtube akustiklerim olacak artık. Ve tabii ki jingle ve jenerik seslendirmelerim devam edecek hatta şu sıra tam sezon olduğu için 4-5 marka yayına girdi bile :)) Ne kadar sürecek bilmiyorum ama oyunculuk ile ilgilide en kısa sürede seyirci ile buluşmak istiyorum☺

6 SORUDA 6 CEVAP

1. Grup / Solo

Hileli soru bu :) İkisi de :)

2. Müzikal / Tiyatro

Tiyatro

3. Oyunculuk / Şarkıcılık

Ama bu bana yapılmaz ki :) Şarkıcılık :)

4. Cover / Yeni parça

Yeni parça

5. Pop Müzik / R&B Müzik

R&B

6. Türkçe bir şarkı söylemek / İngilizce bir şarkı söylemek

İngilizce desek :)

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >