Dünyanın en ilginç köprüleri

Dünyanın farklı yerlerinde bulunan 10 ilginç köprü tasarımı.

Çok uzun yıllardır ulaşım adına köprüler çok önemli bir yere sahip olmuştur. Dünyanın farklı yerlerinde hem mimarisi hem de konumu itibariyle bazı köprüler beğeni topluyor. İşte dünyanın en iyi 10 köprüsü;
Golden Gate Bridge

                                    Golden Gate Bridge; ABD'nin San Francisco Körfezi'nin girişinde bulunan Golden Gate Boğazı üzerinde bulunan bir köprüdür. Dünyanın en uzun yedinci köprüsü olan Golden Gate; San Francisco'yu Marin County, Napa ve Sonoma Valley ile birleştiriyor.
Golden Gate Bridge Golden Gate Bridge; ABD'nin San Francisco Körfezi'nin girişinde bulunan Golden Gate Boğazı üzerinde bulunan bir köprüdür. Dünyanın en uzun yedinci köprüsü olan Golden Gate; San Francisco'yu Marin County, Napa ve Sonoma Valley ile birleştiriyor.
Tower Bridge

                                    İngiltere'nin başkenti Londra'daki Tower Bridge, Thames Nehri üzerinde bulunuyor. Açılır kapanır özelliğe sahip olan köprü aynı zamanda iki katlıdır. Köprü 1894 yılında kullanıma açıldı.
Tower Bridge İngiltere'nin başkenti Londra'daki Tower Bridge, Thames Nehri üzerinde bulunuyor. Açılır kapanır özelliğe sahip olan köprü aynı zamanda iki katlıdır. Köprü 1894 yılında kullanıma açıldı.
Sydney Harbour Bridge

                                    Sydney Limanı'nda bulunan köprü, görüntüsü nedeniyle Avustralya'da “Elbise askısı” lakabıyla anılıyor.
Sydney Harbour Bridge Sydney Limanı'nda bulunan köprü, görüntüsü nedeniyle Avustralya'da “Elbise askısı” lakabıyla anılıyor.
Brooklyn Bridge

                                    Yapımına 3 Ocak 1870 yılında başlanan köprü, New York Şehri'nde East River üzerinde Brooklyn ile Manhattan'ı birbirine bağlıyor. 24 Mayıs 1833'de hizmete açılan köprünün inşası sırasında 27 kişi öldü.
Brooklyn Bridge Yapımına 3 Ocak 1870 yılında başlanan köprü, New York Şehri'nde East River üzerinde Brooklyn ile Manhattan'ı birbirine bağlıyor. 24 Mayıs 1833'de hizmete açılan köprünün inşası sırasında 27 kişi öldü.
Ponte Vecchio

                                    Ponte Vecchio, İtalya'nın en meşhur köprüsüdür. Floransa'daki Arno Nehri üzerinde bulunan köprü 14. yüzyılda tamamlanmış.
Ponte Vecchio Ponte Vecchio, İtalya'nın en meşhur köprüsüdür. Floransa'daki Arno Nehri üzerinde bulunan köprü 14. yüzyılda tamamlanmış.
Rialto Bridge

                                    Rialto Bridge, Venedik'teki büyük kanalda bulunan dört köprüden biridir.
Rialto Bridge Rialto Bridge, Venedik'teki büyük kanalda bulunan dört köprüden biridir.
Millau Viaduct

                                    Millau Viyadüğü, Millau ile Güney Fransa'yı birbirine bağlıyor. Tarn Nehri üzerindeki köprü, 343 metre yüksekliğindedir. Dünyanın en yüksek köprüsü olan Millau'nun kullanım süresi 120 yıldır.
Millau Viaduct Millau Viyadüğü, Millau ile Güney Fransa'yı birbirine bağlıyor. Tarn Nehri üzerindeki köprü, 343 metre yüksekliğindedir. Dünyanın en yüksek köprüsü olan Millau'nun kullanım süresi 120 yıldır.
 Charles Bridge

                                    Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da bulunan köprü Vltava Nehri üzerine inşa edilmiş. 1357-1400 yılları arasında inşa edilen köprünün üzerinde 30 heykel bulunuyor.
Charles Bridge Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da bulunan köprü Vltava Nehri üzerine inşa edilmiş. 1357-1400 yılları arasında inşa edilen köprünün üzerinde 30 heykel bulunuyor.
Akashi Kaikyo Bridge

                                     

 Kobe şehri ile Avaci adasını birbirine bağlayan, Akashi Kaikyo dünyanın en uzun asma köprüsüdür.
Akashi Kaikyo Bridge Kobe şehri ile Avaci adasını birbirine bağlayan, Akashi Kaikyo dünyanın en uzun asma köprüsüdür.
Slauerhoff Bridge

                                     

 Hollanda'nın Leeuwarden şehrinde bulunan köprü açılır kapanır özelliğe sahiptir. Açılır kapanır yapısı sebebiyle köprü, hem araba hem de tekne trafiğini dengeleyebiliyor.
Slauerhoff Bridge Hollanda'nın Leeuwarden şehrinde bulunan köprü açılır kapanır özelliğe sahiptir. Açılır kapanır yapısı sebebiyle köprü, hem araba hem de tekne trafiğini dengeleyebiliyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >