Stephen Hillenburg'un hayatımıza kattığı 6 unutulmaz Sünger Bob karakteri

Sünger Bob karakteri

Geçtiğimiz yıldan bu yana ALS hastalığıyla mücadele eden çizer Stephen Hillenburg, hayatını kaybetti. Hillenburg, Sünger Bob çizgi dizisi ve bu dizi sayesinde hayatımıza kattığı karakterlerle hafızalarımıza kazındı.

Çizgi dizi dünyası bir değerini daha yitirdi. Geçtiğimiz haftalarda Marvel dünyasının babası olarak da kabul edilen Stan Lee hayatını kaybetmişti.

Bugünse Sünger Bob'un çizeri Stephen Hillenburg'un ölüm haberini aldık. Ölmeden önce bile bu seriyi daha da genişletmek istediğini belirten Hillenburg, bu amacına bir şekilde ulaştı da aslında.

Seri içerisinde unutulmaz kabul edebileceğimiz en az 6 karakter bulunuyor. Peki bu karakterler hangileriydi? Sizler için bu karakterleri derledik.

Sünger Bob
Kravatı ve kare şortu ile tanınır. Bu sebeple soyadı da Kareşort’tur. Bikini Kasabası'nın en gözde restoranında aşçıdır. Hikayemizin ana karakteridir. İyi kalpli yanıyla bilinir.
Sünger Bob Kravatı ve kare şortu ile tanınır. Bu sebeple soyadı da Kareşort’tur. Bikini Kasabası'nın en gözde restoranında aşçıdır. Hikayemizin ana karakteridir. İyi kalpli yanıyla bilinir.
Patrick Star
Saf yanıyla dikkat çeker. Sünger Bob'un en yakın dostudur. Kendi inşa ettiği kayanın içerisinde yaşamaktadır. Evinin içerisindeki tüm eşyalar kumdandır.
Patrick Star Saf yanıyla dikkat çeker. Sünger Bob'un en yakın dostudur. Kendi inşa ettiği kayanın içerisinde yaşamaktadır. Evinin içerisindeki tüm eşyalar kumdandır.
Squidward
Başarısızlığı ve tembelliğiyle bilinen Squidward, Yengeç Restoran'da kasiyerlik yapan bir ahtapottur. Sünger Bob ve Patrick'e karşı olan sevgisizliğiyle bilinir.
Squidward Başarısızlığı ve tembelliğiyle bilinen Squidward, Yengeç Restoran'da kasiyerlik yapan bir ahtapottur. Sünger Bob ve Patrick'e karşı olan sevgisizliğiyle bilinir.
Sandy Cheeks
Kasabanın en zeki canlısıdır. Su altında astronot kıyafetiyle gezmesiyle ünlüdür. Teksaslıdır. Deniz karatesi adlı bir spor türünün de annesidir.
Sandy Cheeks Kasabanın en zeki canlısıdır. Su altında astronot kıyafetiyle gezmesiyle ünlüdür. Teksaslıdır. Deniz karatesi adlı bir spor türünün de annesidir.
Bay Yengeç
Yengeç restoranın sahibidir. Aşırı cimriliğiyle bilinmektedir. Para için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Öyle ki bayıldığında dahi para koklatıldığında direkt ayılır.
Bay Yengeç Yengeç restoranın sahibidir. Aşırı cimriliğiyle bilinmektedir. Para için yapamayacağı hiçbir şey yoktur. Öyle ki bayıldığında dahi para koklatıldığında direkt ayılır.
Plankton
Bay Yengeç'in en büyük rakibidir. Kasabanın en küçük canlısıdır. Tek gözüyle dikkat çeker. Kötülüğüyle bilinir. Amacı; Yengeç Burger'in özel tarifini ele geçirmektir.
Plankton Bay Yengeç'in en büyük rakibidir. Kasabanın en küçük canlısıdır. Tek gözüyle dikkat çeker. Kötülüğüyle bilinir. Amacı; Yengeç Burger'in özel tarifini ele geçirmektir.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >