Yeşilçam'ın usta ismi Esen Günay hayatını kaybetti

Esen Günay
Esen Günay

'Yeşilçam’da seslendirme deyince akla gelen ilk isimlerden birisi olan, görünmeyen kahraman olarak bilinen sanatçı Esen Günay, 75 yaşında hayatını kaybetti.

Seslendirme sanatının efsane isimlerinden ünlü seslendirme sanatçısı Esen Günay, 75 yaşında hayatını kaybetti.

Ailesinden alınan bilgiye göre 3 Ağustos tarihinde beyin kanaması geçirerek hastaneye kaldırılan Günay, uzun süredir yoğun bakımdaydı.

Türk sinemasında Ayhan Işık ve Orhan Gencebay gibi isimler dışında seslendirmediği başrol oyuncusu kalmayan Esen Günay, başta Kadir İnanır ve Ferdi Tayfur olmak üzere, Tarık Akan’dan Ediz Hun’a, Cüneyt Arkın’dan Fikret Hakan’a kadar birçok ünlü ismin sesi olmuştur.

Esen Günay hakkında

Esen Günay
Esen Günay

İzmir doğumlu Esen Günay, Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü mezuniyetinin ardından, 1960 yılında sanat hayatına başlamıştır. 1963 yılında Arena Tiyatrosu’nda çalışan Günay, Zafer Önen’in teşvikiyle seslendirmeye başlamıştır. Türk sinemasında seslendirmediği çok nadir oyuncu olan Günay, ‘Çağrı’ filminde Hz. Zeyd’i oynayan Damien Thomas ve Amerika’nın keşfini anlatan ‘Cennetin Keşfi’ filminde ise Kristof Kolomb gibi yabancı aktörleri de seslendirmiştir. Esen Günay tiyatro oyunculuğu da yapmıştır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / ONUR AKAY MEDYA MİLLİYET