Ağız kokusuna bire bir etkili besinler

Ağız Kokusuna Etkili Çözümler
Ağız Kokusuna Etkili Çözümler

Bir insanın nefesinin kokması kadar kötü bir şey olamaz sanırım

Ağız kokusu, günlük yaşantımızda bizi son derece etkilemektedir. Sabah kalktığınızda hele ki kahvaltı yapma olasılığınız yoksa öğle yemeğine kadar karşınıza çıkabilecek kişilere resmen arkanızı dönersiniz. Çünkü bu durum sosyal yaşantımız için oldukça kötü bir durumdur. Ağız kokusu çeken kişinin duyduğu rahatsızlığın yanında ağız kokusuna maruz kalan kişi de rahatsızlık duymaktadır. Ağız kokusunun temelinde mide sorunları ve diş çürükleri vardır. Yaşadığınız sağlık sorunları sizi ve çevrenizi bu denli etkileyebilmektedir. Fakat bu durumdan kurtulmak da sizin elinizdedir. Daha ferah nefes alıp vermeniz için ve ağız kokusunu yok etmeniz için kullanmanız gereken bazı besinler bulunmaktadır. Bunları sizler için sıraladık.
Karanfil
Karanfil etkisi çok büyük olan bir dezenfektandır. Ayrıca yediğiniz gıdaların mide ve bağırsakta ortaya çıkardığı gazı engeller. Bir diğer güzel etkisi ise nişasta türevi yiyeceklerin hazmını kolaylaştırmaktadır. Ağızda bıraktığı ferahlatıcı etki ile ağız kokusunda son derece azalma gösterir.
Karanfil Karanfil etkisi çok büyük olan bir dezenfektandır. Ayrıca yediğiniz gıdaların mide ve bağırsakta ortaya çıkardığı gazı engeller. Bir diğer güzel etkisi ise nişasta türevi yiyeceklerin hazmını kolaylaştırmaktadır. Ağızda bıraktığı ferahlatıcı etki ile ağız kokusunda son derece azalma gösterir.
Adaçayı
Gündelik yaşantınızda içtiğiniz ada çayını bu sefer farklı bir şekilde kullanıyoruz. Gargara yaparak kullanmak ağız kokusunu engellemektedir. Demlediğiniz ada çayının içerisinde bir kaşık limon yağı ve yarım bardak su ekleyiniz gün içerisinde bekletmeye alınız. Bu süreç içerisinde bol bol gargara yaparak ağız kokusundan kurtulabilirsiniz.
Adaçayı Gündelik yaşantınızda içtiğiniz ada çayını bu sefer farklı bir şekilde kullanıyoruz. Gargara yaparak kullanmak ağız kokusunu engellemektedir. Demlediğiniz ada çayının içerisinde bir kaşık limon yağı ve yarım bardak su ekleyiniz gün içerisinde bekletmeye alınız. Bu süreç içerisinde bol bol gargara yaparak ağız kokusundan kurtulabilirsiniz.
Nane çayı
Bakterileri temizleyerek ağzınızın daha sağlıklı olması için en etkili yöntemlerden birisidir nane çayı içmek. Kaynayan suyun içerisinde bir tutam nane atınız ve bir süre daha kaynatınız. Sonrasında içerisine şeker veya bal koyarak içebilirsiniz. Nane çayı içmenin yanında daha ferahlatıcı bir etki olmasını istiyorsanız kurutulmuş nane yapraklarını da çiğneyebilirsiniz.
Nane çayı Bakterileri temizleyerek ağzınızın daha sağlıklı olması için en etkili yöntemlerden birisidir nane çayı içmek. Kaynayan suyun içerisinde bir tutam nane atınız ve bir süre daha kaynatınız. Sonrasında içerisine şeker veya bal koyarak içebilirsiniz. Nane çayı içmenin yanında daha ferahlatıcı bir etki olmasını istiyorsanız kurutulmuş nane yapraklarını da çiğneyebilirsiniz.
Rezene çayı
Yemeklerden yaklaşık yarım saat önce tükettiğiniz rezene çayı iştah açıcı bir etki göstermektedir. Bu bilgi ağız kokusu ile alakalı olmasa da belki de işinize yarayacaktır. Bizim konumuz olan ağız kokusuna etkisi ise antiseptik özelliği sayesinde gerçekleşmektedir. Sağlık açısından diğer bir etkisi ise bağırsak parazitlerini öldürüp sindirimi kolaylaştırmasıdır.
Rezene çayı Yemeklerden yaklaşık yarım saat önce tükettiğiniz rezene çayı iştah açıcı bir etki göstermektedir. Bu bilgi ağız kokusu ile alakalı olmasa da belki de işinize yarayacaktır. Bizim konumuz olan ağız kokusuna etkisi ise antiseptik özelliği sayesinde gerçekleşmektedir. Sağlık açısından diğer bir etkisi ise bağırsak parazitlerini öldürüp sindirimi kolaylaştırmasıdır.
Elma ve havuç suyu
Elma ve havuç içerdiği lifli yapı sayesinde tükürük temizleme görevini üstlenir ve bu sayede ağız kokusu önlenmiş olur. Ayrıca diş etleriniz için de bire birdir.
Elma ve havuç suyu Elma ve havuç içerdiği lifli yapı sayesinde tükürük temizleme görevini üstlenir ve bu sayede ağız kokusu önlenmiş olur. Ayrıca diş etleriniz için de bire birdir.
Mırra
Mırra bir kahve çeşididir ve ağız kokusu için oldukça etkili bir yöntemdir. İki farklı şekilde kullanabilirsiniz ve ikisinde de aynı etkiyi alacaksınızdır. Mırrayı soğuk veya sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.
Mırra Mırra bir kahve çeşididir ve ağız kokusu için oldukça etkili bir yöntemdir. İki farklı şekilde kullanabilirsiniz ve ikisinde de aynı etkiyi alacaksınızdır. Mırrayı soğuk veya sıcak bir şekilde tüketebilirsiniz.
Aloe Vera
Ağız kokusunun nedenleri arasında bulunan reflü ve hazımsızlık Aloe Vera ile aşılmaktadır. Aloe Vera'nın iltihap giderici ve mide asitlerini düzenleyici etkisi sayesinde bu iki sorundan da kurtulabilirsiniz. Bu sayede ağız kokusundan da kurtulmuş olacaksınız. Yarım bardak suyun içerisine çeyrek bardak Aloe Vera özü karıştırarak içebilirsiniz.
Aloe Vera Ağız kokusunun nedenleri arasında bulunan reflü ve hazımsızlık Aloe Vera ile aşılmaktadır. Aloe Vera'nın iltihap giderici ve mide asitlerini düzenleyici etkisi sayesinde bu iki sorundan da kurtulabilirsiniz. Bu sayede ağız kokusundan da kurtulmuş olacaksınız. Yarım bardak suyun içerisine çeyrek bardak Aloe Vera özü karıştırarak içebilirsiniz.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >