Zekeriya Çetin'in yazdığı 'Kimsesizler Coğrafyası' okurlarla buluştu

Zekeriya Çetin'in kaleme aldığı ve 6 Şubat depremini arka planına alan "Kimsesizler Coğrafyası" adlı roman, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı. Eser, göç, aidiyet ve hayatta kalma mücadelesini Hatay'daki enkaz başında tanışan iki kişinin çarpıcı yaşam öyküsü üzerinden anlatıyor.
6 Şubat depremini arka planına alırken bireysel kaybın ötesine geçerek göç, aidiyet ve hayatta kalma mücadelesine odaklanan “Kimsesizler Coğrafyası”, İnkılâp Kitabevi etiketiyle raflardaki yerini aldı.
Zekeriya Çetin tarafından kaleme alınan eser, kuzeninin ölüm haberiyle Hatay’a giden anlatıcının, enkaz başında beklerken Ali adında Iraklı bir mülteciyle tanışmasını konu alıyor.
Depremin enkazında kesişen hayatlar
Roman boyunca Ali’nin Irak’tan başlayıp İran, Van, İstanbul ve Hatay’a uzanan yaşam öyküsü, savaşın ve zorunlu göçün görünmeyen yüzünü ortaya koyuyor. Kaçak çalışılan işler, maruz kalınan şiddet, toplama kampları, kaybedilen arkadaşlar ve tüm bunların içinden filizlenen bir aşk hikâyesi, anlatıcının kendi yas süreciyle iç içe geçiyor.
Büyük felaketlerin istatistiklerden ibaret olmadığını hatırlatan kitap, okuyucuyu hem tanıklığa hem de empatiye çağırıyor.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.