15. Gün iftar menüsü: Eşsiz yöresel tariflerimizden kirtimburt!

15. gün iftar menüsü
15. gün iftar menüsü

Ramazanın 15. gününde de Lokmacığınızın harika lezzetleri evinizin havasını değiştiriyor! Sizler için birbirinden güzel beş tarifi derledik ve yapmayan kalmasın diye hepsini pratik tariflerden seçtik. Gaziantep'ten Kayseri'ye, İzmir'den Şam'a birçok yörenin tarifi 15. günde sizinle!

İÇİNDEKİLER

Fıstıklı çorba

Klasik çorbalardan sıkılanlar buraya! Gaziantep'in meşhur çorbası fıstıklı çorba nasıl yapılır? Tarifimizin tüm püf noktaları ve yapılış aşamaları Lokma'da!

Kirtimburt

Kayseri Develi'ye ait bir ev yemeği olan kirtimburt, yöre halkı tarafından çok seviliyor. Lokmacığınız da sizler için denedi ve en güzel tarifini sizlerle paylaşıyor. Pırtımpırt olarak da adlandırılan bu yöresel lezzete bir şans verin!

Patlıcan çığırtma

İzmir Bergama'da çok sevilen patlıcan çığırtma kızartılarak yapılan patlıcanlı yemeklerin en güzellerinden biri olmaya aday!

Çilek hoşafı

Bu yıl Ramazan çileğin en güzel zamanlarına denk geldi! Ramazanda serin bir içecek arayanların mutlaka denmesi gereken çilek hoşafı tarifi sitemizde sizlerle!

Şambalı

Ülkemiz sınırlarını aşan bir lezzetle beraberiz! Şerbetli tatlı severlerin mutlaka denemesi gerektiğini düşündüğümüz şambalının en iyi tarifi tabii ki Lokma'da. Şambalı nasıl yapılır? Sitemizde!