16. Gün iftar menüsü: Bursa'nın eşsiz mutfağı!

16. gün iftar menüsü
16. gün iftar menüsü

Lokmacığınız yine sizi "İftara ne yapsam?" düşüncesinden kurtarmaya geldi! 16. gün iftar menümüz Bursa'nın en sevilen lezzetlerinden oluşuyor. Ramazan ayını yarıladığımız bu günlerde pide ile yapılabilecek tarifler arasında olan köfteli pide ve yöresel lezzetlerden dızmanayı şiddetle denemenizi öneriyoruz!

İÇİNDEKİLER

Dede çorbası

Bursa2nın meşhur lezzetlerinden olan dede çorbası köyde bulunan bir yatırın başında yapıldığından dolayı bu farklı ismi almış. Ramazan ayında sıklıkla yapılan bu doyurucu çorbayı mutlaka denemenizi öneriyoruz!

Köfteli pide

Hem evde kalan pideleri değerlendirebileceğiniz hem de çok doyurucu köfteli pide tarifi Lokmacınızla sizlerle! Peki köfteli pide nasıl yapılır? Tarif sitemizde!

Patlıcan Silkme

Patlıcanın en hafif ve bizce en lezzetli hallerinden biri patlıcan silkme nasıl yapılır? Tarif, tüm besin ve kalori değerleri ile Lokma'da!

Dızmana

Göçmen böreği olarak da bilinen pofuduk mayalı bir ekmek düşünün. Dızmanayı yaptığınız günlerde Ramazan pidesi almanıza gerek yok! Denemediyseniz mutlaka bu lezzeti tatmanızı öneriyoruz!

Süt helvası

Bursa'nın süt helvasını bir de Lokmacığınızın tarifiyle deneyin! Süt helvası nasıl yapılır? Tarif, tüm püf noktaları ve malzeme listesiyle Lokma'da! Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!