16.Gün iftar menüsü: Sofraların şanı zeytinyağlı biber dolması

​16.Gün iftar menüsü: Sofraların şanı zeytinyağlı biber dolması
​16.Gün iftar menüsü: Sofraların şanı zeytinyağlı biber dolması

İlk yarısını geride bıraktığımız ramazan ayında günler hızla geçerken yine birbirinden nefis yemek tarifleri kokularıyla tüm evi sarıp sarmalıyor. Hem geleneksel lezzetlerle hem de farklı bulduğumuz ancak yapımı kolay olan tarifleri sizler için gün gün güzel bir menü yapmaya devam ediyoruz. Artık sıcakların biraz daha arttığı bu günlerde hem vitamini bol hem de serinletici lezzetlere daha çok ihtiyaç duyuyoruz. Evet şimdi sözü çok uzatmadan bugünün nefis yemeklerine tarifleriyle beraber bir göz atalım.

Afyon mutfağından paçık çorbası

Bu akşam geleneksel tatları ile dillere destan olan mutfaklarından biri Afyon’dan soframıza bir çorba misafir ediyoruz. Yörede paçık olarak bilinen şifa kaynağı bir çorbadır. Kuzu etinden süzme yoğurtla terbiyesi yapılmaktadır. İsterseniz bol limon ve sirkeyle tatlandırabileceğiniz seveni çok bu çorbanın tüm detaylarını hemen tarifimizde paylaşıyoruz.

Paçık çorbası
Paçık çorbası

Sofraların şanı zeytinyağlı biber dolması

Zeytinyağlı yemeklerin en gözdesi olan biber dolması Türk mutfağının da en sevilen yemeklerden bir tanesidir. Bugün ana yemek olarak soğukta yiyebileceğimiz zeytinyağlı olanını tercih ettik. Soflara çok yakışan tadı da oldukça lezzetli bu biber dolmasının en lezzetli halini sizler için tüm püf noktalarıyla tarifimize ekliyoruz.

Zeytinyağlı biber dolması
Zeytinyağlı biber dolması

Gerçek su böreği nasıl yapılır?

Böreklerin en lezzetli türlerinden bile olan, yumuşacık hamuruyla beraber kendine has lezzetiyle bu akşamki menümüzde diğer bir yemeğimiz. Hem sabah kahvaltılarında hem gün ortası atışmaları için biçilmiş kaftandır. Şimdi çok merak edilen gerçek su böreği nasıl yapılır sorusuna tüm aşamaları ile cevap veriyoruz. Kalori değerleri, hazırlık aşaması süresi ve tüm malzemeleriyle tarifi sizler için hazırladık.

Gerçek su böreği
Gerçek su böreği

Çilek hoşafı tarifi

Hem sahur sofralarından hem de iftar sofralarından eksik olmayan hoşaf serinletici lezzeti, mevsim meyveleriyle oldukça lezzetli bir tat ortaya çıkarıyor. Bugün herkesin sevdiği tat çilek ve armutla beraber yapacağımız hoşafı toplamda yirmi beş dakika gibi bir sürede hazır edeceğiz. Harareti alan bu vitamin deposu içecek için oldukça kolay tarife hemen göz atalım.

Çilek hoşafı
Çilek hoşafı

Nefis süt helvası tarifi

Akşamın son tarifi Bursa mutfağından pratik süt helvası oluyor. İftar sonra taze demlenmiş çayın yanına hem lezzetli hem de doyurucu süt helvasına kimse hayır diyemez… Daha hazırlarken kokusu ile sizi büyüleyen bu tatlı piştikten sonra da sofraları şenlendirmeye devam ediyor. Piştikten sonra fırında kızartarak servis edeceğiniz bu tatlı tarifi için için tüm detaylar sitemizde.

Süt helvası
Süt helvası