18.gün iftar menüsü

18.gün iftar menüsü
18.gün iftar menüsü

'Ramazan ayını ve ramazan pidesini çok seviyoruz ama iftarda da benzer şeyler yemekten sıkılıyoruz Lokmacım' diyenleri şöyle alalım. Sizler için 18.gün iftar menümüzde kıymalı mısırlı pideden tutun da, bal kabaklı pastaya kadar genellikle ramazan ayında pek de tüketilmeyen farklı ama lezzetli yemeklerden oluşan enfes bir menü hazırladık.

İÇİNDEKİLER

Tavuk suyuna tel şehriye çorbası

Hasta olduğumuz vakitlerde tavuk suyu çorbanın iyi edemeyeceğine dair en ufak bir şüphesi bulunmayan bizlerin, iftar sofralarında da bu bol vitaminli enfes çorbaya yer vermemesi tuhaf olurdu öyle değil mi? Oldukça kısa sürede hazırlanan bu enfes çorbayla iftar sofralarında bir şölene hazır mısınız?

Kıymalı mısırlı pide

Pizza mı pide mi anlamakta güçlük çekeceğiniz bu lezzetli mi lezzetli pide tarifimiz, iftar sofrası için tek başına dahi yeterli desek? Pideyi farklı bir boyuta taşıyan bu tarifimiz evlerinizde hazırlayabileceğiniz en lezzetli tariflerden bir tanesi.

Brokoli ve karnabaharlı patates graten

Fırında pişirilen tüm pratik yemeklerle arası oldukça iyi olan herkesin bayılacağı bu tarif, kıymalı mısırlı pidenin yanına da son derece yakışacak tariflerden. Biz bu tarifte brokoli ve karnabahar kullanmayı tercih ettik. Siz de tarifimizi dilediğiniz sebzelerle kendinize uyarlayabilirsiniz.

Yoğurtlu kış salatası

Tezgahlarda kalan son narlarla veya dolapta stokladığımız narlarla... Bu menümüzün en lezzetli eşlikçisi ilan ettiğimiz yoğurtlu kış salatası tarifimiz ile klasik yoğurtlu meze tarifleriyle arası iyi olanları mutlu etmeye geldik.

Bal kabaklı pasta

Tatlı tarifleri söz konusu olduğunda aklına ilk pasta düşenlere özel bir tarifimiz var. Alışılagelmişin dışında bir lezzet deneyimlemek isteyenlerin tercih edebileceği bal kabaklı pastayı mutlaka deneyin.