2021’e çeyrek kala: Yeni yıl masası tarifleri

yılbaşı masası için alternatif tarifler
yılbaşı masası için alternatif tarifler

2020’nin bitmesine günler kala itiraf etmemiz gerekir ki tüm dünya olarak bu yılı ömrümüz boyunca pek de güzel anımsamayacağız. Özellikle ülkemizde epey üzücü olaylar yaşadığımız ve derin izler bırakan bir yılı geride bırakmaya çok az bir zaman kalmışken tüm umudumuzla yeni yılı karşılayıp, 31 Aralık gecesi evlerimizde bu defa sevdiklerimizle olmasa da ailemizle güzel 'bir masanın etrafında toplanmak' yapabileceğimiz en güzel şeylerden biri olacak. Gelin bu masayı Lokma mutfağında hazırlanan tariflerle süsleyin!

Her sene yeni bir yıla girerken beklentilerimiz, hayallerimiz ve sevdiklerimizle buluştuğumuz neşe dolu yeni yıl sofralarının tadı bu sene yerini buruk bir hüzne bıraksa da kendimize ve ailemize güzel bir ziyafet hazırlayıp, yaşanan tüm kötü şeyleri geride bırakacağımız bir yıl olması temennisiyle o keyifli sofraları yeniden kurma vakti!

Biz de tam da bu sebeple, bu başlık altında yeni yıl sofralarına en çok yakıştırdığımız lezzetleri bir araya getirdik ve sizlerin beğenisine sunduk. Damak tadınıza en uygun tarifimizi veya tariflerimizi seçerek yılbaşı sofralarınızda ve bu yeni yılda lezzete ve mutluluğa doymanız dileğiyle…

Gingerbread kurabiye

Kış mevsimine ve yeni yıl ruhuna en ama en çok yakıştırdığımız bu klasik tarifi liste başından vermemek kendisine haksızlık olacaktı. Zencefilin enfes aromasını buram buram hissettiğiniz, eğlenceli kalıplarla yapıldığında sizleri çocukluk yıllarınıza döndürecek bu yeni yıl kurabiyelerimiz, yılbaşı sofralarına en çok yakışan tariflerimizden biri.

2020'ye lezzetli veda; gingerbread kurabiye tarifi

Kestaneli iç pilav

Bir yılbaşı sofrasının olmazsa olmazlarından biri de şüphesiz ki iç pilav. Lakin bilinen klişe tariflerin aksine kışın ruhuna çok yakıştırdığımız ve bir o kadar da sevdiğimiz kestaneyi bolca kullanarak nefis mi nefis, aynı zamanda da farklı bir iç pilav tarifiyle Lokma 2020’ye veda masalarında da farkını ortaya koymak için sizlerle.

Lokma'dan; kestaneli iç pilav tarifi

Klasik bal kabağı tatlısı

Kışın ve yeni yılın ruhuna en çok yakışan şeyleri bir araya getirmeye özen gösterdiğimiz bu listemizde yılın tüm acı tecrübelerini, baldan tatlı bal kabağı tatlısıyla geride bırakmaya ne dersiniz? Klasik bal kabağı tatlısını 2020 veda seremonisinde bir de Lokma tarifiyle deneyimleme vakti.

Baldan tatlı; bal kabağı tatlısı tarifi

Fırında tavuklu kök sebzeler

Elbette ki bir sofranın olmazsa olmazı ana yemektir. Özellikle de bu sofra kışın en tatlı zamanına denk gelen yılbaşı sofrası ise kış sebzelerinin başrolde olduğu bir tarif en doğru tercihlerden biri. Küçük büyük demeden herkes tarafından sevilen tavuk, kök sebzelerle arası pek de iyi olmayan herkese bu tarifi sevdirmek için de en büyük yardımcımız.

Ana yemek vakti; fırında tavuklu kök sebzeler

Dana tandır

‘Lokmacım yılın son günü tüm negatif hisleri geride bırakıp, şöyle bir ziyafet sofrası kurmaya niyetliyiz yok mu bize Türk mutfağından enfes bir önerin?’ diyenler için ‘as bayrakları as, as, as’ dediğimiz bir tarifle karşınızdayız; dana tandır. Bir yiyenin bir daha unutamayacağı bu lezzet, tüm kutlama sofralarına en layık tariflerimizden biri.

Kutlama sofralarına yaraşır; dana tandır tarifi

Kuşkonmaz çorbası

Güzel bir sofranın bir diğer olmazsa olmazı ise bizler için elbette ki içimizi ısıtacak, midemizi lezzet şölenine hazırlayacak eşsiz bir çorba. Klişe çorba tariflerinden birazcık sıkıldığımızı itiraf edip, yeni yıl ruhuna yakışır farklı ve oldukça lezzetli bir çorba tarifiyle yılbaşı sofralarını şenlendirme vakti.

Çorbanın Lokma hali; kuşkonmaz çorbası tarifi

Elmalı kereviz salatası

‘Lokmacım her şey iyi güzel ama biz salata çeşitleri bol masaları severiz’ diyenler için özel günlerde yapılan nefis yemeklere, eşsiz tadıyla eşlik edecek bir salata önerimiz var elbette. Şüphesiz ki elmalı kereviz salatası tarifimiz yeni yıl sofralarına en çok yakışacak salata tariflerinden biri.

2021'e merhaba; elmalı kereviz salatası tarifi

Çerkez tavuğu

Bir kutlama masası varsa o masada aniden kendiliğinden belirdiğine inandığımız bir tarife yer vermemek epey ayıp olurdu. :P Bilinen, klasik tarifine kendi yorumumuzu katarak lezzetini bir tık öteye taşıdığımız Çerkez tavuğu tarifimizden sonra şimdiye dek yediğiniz en unutulmaz Çerkez tavuğunu 2021’e girerken yiyeceğinizden emin olun.

Lokma usulü; Çerkez tavuğu tarifi

Cevizli içli köfte

‘Tüm sene cefayı çektik bari son gün sefayı sürelim Lokmacım, ver bize şöyle nefis bir öneri’ diyenler bu çağrıları cevapsız kalacak sandıysa bu bizi üzer… Düşündük taşındık bazen klasiklerin yerinin bir ayrı olduğunu itiraf etmekte fayda var dedik ve sahneyi içli köfteye bıraktık.

İçli köftenin 'en' hali; cevizli içli köfte tarifi

Paçanga böreği

Biz bu listenin kapanışını kült bir lezzete bırakalım ve kendisine saygı duruşunda bulunalım istedik. Özel gün masalarının olmazsa olmazlarından biri olan paçanga böreği ana yemek ne olursa olsun her masada mutlaka olması gereken ara sıcaklardan biri. Özellikle de bu masa yılbaşı masası ise…

Börek denince akla, tamam şimdi buldummm; paçanga böreği tarifi