6.gün iftar menüsü

6.gün iftar menüsü
6.gün iftar menüsü

Bugün iftar menüsü Bosna'dan! Bosna mutfağının birbirinden leziz yemekleriyle donattığımız bir masada kendinizi Bosna Hersek sokaklarında hissetmeye hazır mısınız? Bir içenin bir daha vazgeçemeyeceği Begova çorbası, şimdiye kadar tattığınız tüm köfte çeşitlerini unutturacak cevapi, bir efsaneye dönüşmüş Boşnak böreği ve hafif ama oldukça lezzetli tufahije ile bugün iftar sofrasında ziyafet var.

İÇİNDEKİLER

Begova çorbası

Bizim damak tadımıza son derece uygun bir çorba tarifi olan begova çorbasını daha önce deneyimlemediyseniz bu akşam iftar sofranızda tek bir çorba ile Bosna'ya yolculuğa çıkmaya var mısınız?

Cevapi

Köfte ve börek dendi mi onların üstüne birini tanımak mümkün mü? Pek sanmıyoruz. Balkanların birçok noktasında yapılan ve oldukça sevilen cevapi, Bosna'da genellikle kaymak ve pita adı verilen pide ile servis edildiğinden bizde orijinaline uyalım ve şık sunumdan şaşmayalım dedik.

Ispanaklı Boşnak böreği

İncecik bir hamur açmanın şart olduğu, dillere destan Boşnak böreği bugünkü iftar menümüzün yıldızı. Ünü sınırları aşmış, sadece maharetli ellerden çıkan Boşnak böreği tüm püf noktalarıyla Lokma'da sizleri bekliyor.

Tuhafija

Balkanlarda oldukça meşhur bir lezzet olan tuhafija, Osmanlı mutfağından kalan nadir lezzetlerden biri. Klasik tatlı tariflerinden sıkılanlar için elmaların haşlanarak içlerine cevizli bir harç doldurulmasıyla yapılan tuhafija iftar sofralarına son derece yakışacak oldukça lezzetli bir tatlı.