9.gün iftar menüsü Bosna'dan!

​9.gün iftar menüsü Bosna'dan!
​9.gün iftar menüsü Bosna'dan!

9.gün iftar menümüz Bosna'dan! Bir kere yiyenin tekrar tekrar yemek istediği Bosna lezzetlerinin farklı ama bir o kadar da tanıdık geleceğini şimdiden söyleyelim. Sevdiklerinizle etrafında toplandığınız iftar sofranızın bugün sizi Bosna Hersek'e götürmesi garanti! O zaman vakit kaybetmeden mutfağa yavaştan geçelim ve çorbasından tatlısına kadar Bosna lezzetleriyle herkesi şaşırtmaya başlayalım.

Begova çorbası

Hava değişimleriyle beraber hastalığın kol gezdiği şu günlerde iftarı begova çorbasıyla açmak iyi olur diye düşündük. Tam bir şifa deposu olan begova, sebze ve et uyumunu çorbada severlerin hoşuna gidecek!

Cevapi

Börekte oldukları kadar köftede de iddialı olan Balkanların en sevilen lezzeti cevapiyi menüye dahil etmesek olmazdı. Bosna'da kaymak ve pita (pide) ile servis edilen cevapiyi bizde aslına uygun şekilde hazırlayalım dedik ve ortaya şık ve farklı bir sunum çıktı. Uyarmadan geçmeyelim büyük küçük yiyen herkesin favorisi olacak hazırlıklı olun!

Ispanaklı Boşnak böreği

Bir yerde Bosna mutfağından söz edilir de Boşnak böreğinden söz edilmezse her şey yarım kalır! Bosna'ya giden gitmeyen herkesin bildiği ünü kilometreleri aşmış olan bu lezzet, mutfakta maharetlerinizi göstermeniz için büyük fırsat. "Gözümü karartım Lokmacığım o hamuru incecik açıp o böreği yapacağım." diyorsanız tüm püf noktalarımızla biz yanınızdayız.

Tuhafija

Tuhafija, Osmanlı'nın Balkanlara armağan ettiği bir lezzet. Bu sebeple damak zevkinize hitap edeceğinden şüphemiz yok! İftardan sonra ağır tatlı yemek istemeyenler için güzel bir alternatif olan tuhafija, haşlanmış elmaların içine cevizli harç eklenerek yapıldığından hiç rahatsızlık vermiyor.