Altın günlerinde mutlaka yapmanız gereken birbirinden nefis 10 'Lokma' tarifi

Gün sofrası
Gün sofrası

Geleneğimizin bir parçası haline gelmiş, belki de çoğumuzun çocukluk anılarında yerini almış altın günleri sofralarındaki o dopdolu tabakları hepimiz özlemedik mi? Peki altın günü sofralarına en çok hangi tarifler yakışır? Lokmacığınız birbirinden güzel 10 tarifi sizler için seçti bile!

İÇİNDEKİLER

Elmalı burgu kurabiye

Kurabiye tarifleri denildiği vakit akla ilk gelenlerden biri olan elmalı kurabiye, annelerimizin altın günlerinden beri en sevdiğimiz tariflerden biri. Ağızda dağılan kıvamıyla, lezzetli iç harcıyla hala aynı şekilde sevdiğimiz elmalı burgu kurabiye tarifi Lokma'dan yapması sizden!

Havuçlu haşhaşlı kek

100 gram havucun günlük A vitamini ihtiyacımızı karşıladığını öğrendikten sonra onu her tarifte kullanmak boynumuzun borcu! Hem salatalara hem pilavlara hem de tatlı tariflerine çok yakışan havuç bu kez Lokma'da 'havuçlu haşhaşlı kek' formatıyla sizlerle!

Ispanaklı gül böreği

"Lokmacım bir gül böreği tarifi ver de misafirlerim parmaklarını yesin." dediğinizi duyar gibiyiz! Hemen imdadınıza yetişiyoruz ve en çıtır ve en leziz gül böreği tarifini sizler için hazırladık!

Kısır

Kuru soğanlı kısır, Hatay usulü kısır hatta yeşilliksiz kısır... Çeşit çeşit kısır tarifleri içinde en pratiği tabii ki Lokma'dan! Detaya çok girmeden en güzel kısır tarifini, adım adım anlatıyoruz. Abartmadan yendiğinde diyet dostu olan kısır tarifimizi denemenizi şiddetle öneriyoruz!

Kokusu mest eden pastane poğaçası

Benim tarifim tutmuyor, yaptığım poğaçalar taş gibi oluyor ya da hiç olmuyor diyorsanız bir daha bu cümleleri kurmayacaksınız. Lokma’nın mutfağından çıkan muhteşem bu tarifle hepiniz mest olacaksınız!

Narlı kakaolu kek

"Klasik kakaolu mermer kek tarifinden artık sıkıldık Lokmacım." diyen herkesi bu tarifi denemek için mutfağa alalım. Narlı kakaolu kek tarifi ile, klasik kek tariflerini rafa kaldırma vakti. Puf puf kabaran enfes bir kek tarifi sizleri şöyle alalım.

Pırasalı çıtır börek

"Pırasayı hiç sevmem Lokmacım." diyenlere bile gönül rahatlığıyla önerdiğimiz pırasalı çıtır börek tarifimiz ile sizlerleyiz! Hazır yufkayla çabucak hazırlayabileceğiniz tarifimize soğan doğramanıza bile gerek yok!

Pratik kaşarlı poğaça

Pratik kaşarlı poğaça kahvaltılara, çay saatlerine, davet sofralarına ve altın günlerine kısacası her sofraya yakışacak şahane bir lezzet. Mis gibi kokusuyla iştahları kabartacak kaşarlı poğaçayı en kıvamında ve en lezzetli şekilde hazırlamak için tarifimizi uygulayın!

Pul biberli tuzlu kurabiye

Sizlere farklı bir kurabiye tarifi ile gelsek? Mesela pul biberli tuzlu kurabiye tarifi. Biz denedik ve mükemmel oldu. Kapalı paketlerdeki baharatlı krakerleri aratmayacak benzersiz tarifimizi deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun!

Vişneli turta

Son tarifimiz her türlüsüne aşık olduğumuz turta! Turta tarifini bu kez vişneli denedik ve ortaya harika bir lezzet çıktı! Çay saatlerinize keyif ve lezzet katacak kıyır kıyır hamuruyla vişneli turta Lokma'da!