Bağışıklığı güçlendiren 10 kış çorbası tarifi

Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifleri
Bağışıklığı güçlendiren kış çorbası tarifleri

Birbirinden lezzetli kış sebzelerinin başrolde olduğu, soğuk kış günlerinde içimizi ısıtacak çorbalar bağışıklık sistemimize kalkan oluşturup, tüm dış etkenlerden korumamız için bu yolda en iyi yardımcılarımızdan. Üstelik bu enfes çorbaların tarifleri Lokma’dan olunca işler bambaşka!

Havalar iyiden iyiye soğuduğunda artık kış mevsimi değil grip ve soğuk algınlığı mevsiminin gelmiş olduğu konusunda bizimle hemfikir olmayan var mı? Her kış mevsiminde hastalıklarla boğuşmak iyiden iyiye hayatımızın bir parçası haline geldi.

Hal böyle olunca da bağışıklığımızı güçlendirmenin yollarını aramak belki de bu zamanlarda en sık yaptığımız şeylerden biri.

Grip ve soğuk algınlığıyla olan mücadelemize bir de covid-19 eklendiğinden virüslere karşı olan mücadelemiz hiç olmadığı kadar çetin geçiyorken, bu cephede elimizi güçlendirmek için çareyi yine çeşitli kimyasallardan uzak bir şekilde mutfaklarımızda aramak bizce yapabileceğimiz en doğru şeylerden biri.

Dereotlu kabak çorbası

Listemize ilk sıradan girmeyi hak eden bu lezzet şöleni özellikle diyet yapanlar için oldukça düşük kalorili lakin gerçek bir şifa kaynağı olması sebebiyle biçilmiş kaftan. Kabağın lezzeti, dereotunun o enfes aromasıyla buluşunca ortaya çıkan bu şölene hazır mısınız?

Pırasalı ıspanak çorbası

‘Lokmacım pırasa dedin ya orada bir uzaklaştık seninle’ diyenleri duyar gibiyiz lakin bilirsiniz ki önyargıları kırmak konusunda da oldukça iyiyizdir. Pırasa sevmeyenlere dahi kendini hayran bırakacak bu tarifimizle bağışıklık sistemimizi güçlendirip, hastalıklara karşı direnç kazanmaya oldukça kararlıyız.

Patlıcan çorbası

Bu başlıkla patlıcanın her haline müptela olanların yüreğini hoplattığımıza eminiz. Közlenmişini, kızartılmışını, fırınlanmışını her bir çeşidini apayrı sevdiğimiz patlıcanın çorbasını daha önce içmiş miydiniz? Pek sanmıyoruz. Köz patlıcanın içinde bulunduğu her tarife kattığı o güzelliği bir de böyle deneyimlemeye ne dersiniz?

Patlıcanı böyle denemiş miydiniz?; patlıcan çorbası tarifi

Zerdeçallı brokoli çorbası

Kış sebzeleri dendiğinde mutlak akıllara düşen sebzelerin başında gelen brokolinin seveni de çok sevmeyeni de. Lakin sevmeyenlerine kötü bir haberimiz var. Brokoli belki de sebze çeşitleri arasında en ama en sağlıklı olanı. ‘Ne yapsam ne etsem olmuyor, sevemiyorum Lokmacım’ diyenlerle zerdeçalın enfes aromasıyla taçlandırdığımız, brokolinin en leziz hali olarak adlandırdığımız bu tarifimizden sonra bir kez daha konuşalım.

Mısırlı Brüksel lahanası çorbası

Dürüst olmak gerekirse Brüksel lahanasının, diğer kış sebzelerine oranla mutfaklarımızda ve sofralarımızda pek de yerinin olmadığını itiraf etmek gerek. Aslında damak tadımıza hitap etmediğini düşündüğümüz, pek de rağbet göstermediğimiz Brüksel lahanası doğru tariflerle buluştuğunda vazgeçemeyeceğimiz bir sebze çeşidi desek? Üstelik ispatımız da var; mısırlı Brüksel lahanası çorbası tarifimiz. ,

Brüksel lahanasıyla tanışma; mısırlı Brüksel lahanası çorbası tarifi

Havuçlu pazı çorbası tarifi

Ispanakgiller familyasının şifa dolu üyesi, ıspanağın ikiz kardeşi pazıyla aranız nasıl? Kendisi genellikle ıspanağın gölgesinde kalsa da tadını bilenlerin kendisinden vazgeçmesi asla mümkün değil. Pazı ve havuç bir araya gelerek sindirimi kolay, oldukça şifalı bir tarifte buluştu bizlere de yalnızca mutfakların yolunu tutmak kaldı.

Klişe tariflere veda; havuçlu pazı çorbası tarifi

Lahana çorbası

Lahana… Sevmeyeni en bol sebzelerden biri olarak liderlik köşesini yıllardır hiçbir sebzeye bırakmadı. Hal böyle olunca da kendisine alışılageldik tarifler dışında başka şeylerde pek de yer verilmedi. Tabi bu bizden öncesi. Ülke sınırları içinde lahana seven azınlıktan olan bizler lahanayı bir de böyle deneyin ve şifa bulun istedik, sizlere enfes bir tarifle geldik.

Lahanayla arayı düzeltme vakti; lahana çorbası tarifi

Kerevizli tarhana çorbası

Soğuk bir kış gününde evde henüz pişmiş ve tüm odaları sarmış tarhana kokusuyla kaçımızın içi ısınmamıştır ki? Kışın gelişinin simgesi ve belki de en güzel yanlarından biri olan tarhanayı, şifa deposu bir kış sebzesi olan kerevizle buluşturmayı daha önce düşünmüş müydünüz? Yeniliklere açık herkese bu tarifimiz şiddetle öneriyoruz.

Tarhanaya güncelleme; kerevizli tarhana çorbası tarifi

Paça çorbası

Kışları üşütüp hastalandığımız vakitlerde annelerimizin sihirli tarifleriyle yaptığı ve kendimizi hızlıca toparlamamızı sağlayan o çorbalardan biriyle geldik, ne de iyi ettik. Paça çorbası tadına doyamadığımız lakin her yerde de gönül rahatlığıyla yiyemediğimiz lezzetlerin başında yer aldığından hem geçmişi yad edelim hem de gönül rahatlığıyla doya doya içebilelim diye bu tarifimizi sizlerle paylaşalım istedik.

Gönül rahatlığıyla içilecek; paça çorbası tarifi

Pancar çorbası

Liste sonuna, sahne kapanışına her zaman olduğu gibi damaklarımızı şenlendirecek bir tarifi bırakalım istedik ve gerek rengiyle gerek lezzetiyle kendine hayran bırakacak pancar çorbası tarifimizi sizlerle paylaşmaya karar verdik. Sofralarda yeni bir soluk arayanların, bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyenlerin favorisi olacak bu tarif bu listede bizim de favorimiz...

Sofralara yenilik; pancar çorbası tarifi