Baharat severler buraya: Birbirinden nefis kişnişli tarifler

kişniş
kişniş

Kiminin yemeklerinden eksik etmediği, kiminin ise yıldızının bir türlü barışmadığı baharat çeşitlerinin başında gelir kişniş. Genellikle Türk mutfağında pek sevilmese de, sevenlerinin neden vazgeçemediğini anlamak için sizleri birbirinden nefis kişnişli tarifler listemizdeki tüm kişnişli tariflerimizi denemeye davet ediyoruz.

Dünyada haute-cuisine yani yüksek aşçılık sanatının geliştiği tek mutfak olan Fransız mutfağının en temel malzemelerinden biri olan kişniş eşsiz lezzette yemek tarifleri için sihirli bir malzeme diyebiliriz. Kişniş ile arayı düzeltmek ve yeni lezzetlere kapı aralamak için doğru adrestesiniz.

Taze kişniş maydanoza benzer yapısıyla, kiminin iştahını açar, kiminin damağında ise pek de iyi izler bırakmaz. Lakin Lokmacığınızın toz kişniş ve taze kişniş kullanarak yaptığı birbirinden nefis kişnişli tariflerden sonra kişniş severler arasına katılmamanız pek de mümkün değil... Bizlerden söylemesi.

Kişnişli tavuk sandviç tarifi

Listemize pratik bir sandviç tarifi ile giriş yaparak Lokma okurlarına biraz kolaylık sağlayalım istedik. En kısıtlı zamanlarda midemizin dostu olarak imdadımıza ilk koşanlardan biri olan sandviç tariflerinize bir yenisini eklemeye ne dersiniz?

Aşotu çorbası nasıl yapılır?

Yöresel tarifler köşemizde bu kez kişnişin başrolde olduğu Erzurumlu bir konuğumuz var: Aşotu çorbası. Erzurum mutfağının en sevilen yemek tarifleri arasında gösterilen aşotu çorbası sayısız faydasıyla her kaşığında şifa olan çorba tarifleri arasında ilk sırada yerini alıyor.

Mahluta çorbası tarifi

Hazır konu çorba tariflerinden açılmışken kişnişli tarifler serimizde yine yöresel bir lezzeti ağırlayalım dedik ve mahluta çorbası tarifi ile biz geldik. Zengin lif içeriğiyle sizleri uzun saatler tok tutacak mahluta çorbası tarifimiz ile çorba tariflerinde güncellemeye gitmenin vakti gelmedi mi?

Şıpsı paste nasıl yapılır?

Kafkasların en meşhur yemeklerinden biri olan şıpsı paste, kişnişli tarifler serimizde belki de adını daha önce duymadığınız tek yemek tarifi olabilir. Enfes bir tavuk yemeği olarak değerlendirebileceğiniz şıpsı paste bir yiyenin bir daha unutamayacağı kült bir lezzet.

Şalgam dolması tarifi

Bildiğiniz tüm dolma tariflerini unutun. Bu kez sahne Erzurum'un meşhur yemeklerinden biri olan şalgam dolmasının. Bildiğiniz ve yediğiniz dolmalardan epey farklı olan şalgam dolması kişnişin eşsiz aromasıyla taçlandığında ortaya çıkan sonucun ne olduğunu merak ediyorsanız sizleri hemen mutfaklara alalım.

Kağıtta istavrit nasıl yapılır?

Balık tarifleri ile arası iyi olanları heyecanlandıracak bir başlıkla karşınızdayız. En sevilen balık çeşitlerinden biri olan istavriti kişniş ile taçlandırarak lezzetini ikiye katladık, sizlere de yalnızca afiyetle yemesini bıraktık. Pratik yapımıyla sizleri yormayacak, evinizi de balık kokutmayacak bu enfes balık tarifimiz için yorumlarınızı bekliyoruz.

Cheddar & zeytin ezmeli salatalıklı sandviç tarifi

Sandviç tarifleri söz konusu olduğunda yenilik alanının pek kısıtlı olduğunu düşünenler şaşırmaya hazır olsun. Davet sofralarından, kahvaltı sofralarına bulunduğu her sofranın yıldızı olacak kişniş tohumlu bu sandviç tarifimizi bu hafta sonu kahvaltısında denemeyi unutmayın.

Cheddar & zeytin ezmeli sandviç tarifi

Kişnişli safran çayı nasıl yapılır?

Mental olarak rahatlamamızı sağlayan en etkili bitki çaylarından biri olan safran çayının sayısız faydasıyla en yararlı bitki çaylarından biri olduğunu biliyor muydunuz? Hem lezzetini hem etkisini ikiye çıkarmak için kişniş ile taçlandırdığımız kişnişli safran çayı tarifimiz için sizleri demliklerin başına alalım.

Kişnişli safran çayı tarifi

Falafel tarifi

Ortadoğu mutfağının sınırlarını aşıp da adını dünyaya duyurmaya başarmış büyüleyici lezzeti falafel tarifi kapanış sahnesine yakışır dedik ve finale falafeli bırakalım istedik. Falafelin lezzet sırrı nedir? Diye soracak olsalar cevabımız kişniş olacağından; kişnişli tarifler serimizde finali kendisine bıraktığımız falafeli ne zaman denerseniz deneyin mutlaka Lokma tarifi ile deneyin.

Falafel nasıl yapılır?