Balığın yanına ne gider? Balığın yanına yapabileceğiniz birbirinden nefis 15 tarif

Balık mezeleri
Balık mezeleri

Bağışıklık sistemini destekleyen; zeka gelişimini destekleyen, kalp sağlığını koruyan ve diyabet riskini azaltan balığın faydaları saymakla bitmez. Ama öyle tek başına olmaz balık… 'Balığın yanına ne gider?' sorusunun cevabını her daim bilmek gerekir. Tam da bu sebeple evde balık pişirildiği gün balığın yanına yapabileceğiniz birbirinden nefis tarifleri derledik ve sizlere yalnızca damak tadınıza uygun olan o tarifi seçmesini bıraktık.

Balık zengin vitamin içeriği ve yüksek besin değeriyle mutlaka herkesin tüketmesi gereken bir besin olan tüm sağlık otoriteleri tarafından şiddetle tavsiye edilir. Hem çocuklarda hem de yetişkinlerde çok faydalıdır. Özellikle mevsiminde tüketmeye maksimum özen göstererek haftada en az 2 gün balık tüketmek sağlığınız içib atabileceğiniz en doğru adımlardan biri.

Özellikle kalabalık aile sofralarında, davetlerde tercih edilen balık tek başına bir yıldız olsa da yanında olmazsa olmaz dediğimiz meze tarifleri, çorba tarifleri ve daha birçok tarifle bir bütündür. Peki nedir bu tarifler? İşte tamı tamına birbirinden nefis 15 tarif ile balığın yanına ne gider? Sorusunun cevabı Lokma'da.

Balık çorbası tarifi

Balık çorbası.
Balık çorbası.

Güzel bir balık menüsü oluşturmak için başlangıçta güzel bir balık çorbasına kim hayır der ki? İddialı bir menü için sebzelerle harmanlanmış harika bir lezzet. Izgarası, kızartması derken balık bu defa bir çorba tarifinde karşımıza çıkıyor. Kereviz, soğan ve havuç gibi kök sebzelerle hazırladığımız ve terbiye ettiğimiz balık çorbası tarifi için en doğru adres; Lokmacığınız

Mercimek çorbası tarifi

Kırmızı mercimek çorbası.
Kırmızı mercimek çorbası.

Yediden yetmişe herkesin severek tükettiği, mutlaka her evde pişirilen mercimek çorbası özellikle davet sofralarında sıklıkla tercih edilmektedir. Çünkü hemen hemen herkesin sevdiği, başlangıç için de son derece lezzetli bir çorba olan mercimek çorbası balık menüsü için çok iyi bir seçim. Herkesin sevgilisi, lezzetli ve doyurucu bir kırmızı mercimek çorbası için Lokma’dan harika bir tarifle sizi yavaşça mutfağa alabiliriz. Şimdiden ellerinize sağlık!

Fesleğenli patlıcan salatası tarifi

Balığın yanına ne gider? Sorusunun su götürmez tek cevabı her daim mezedir. Hem salatanın yerini tutan hem de balıkla güzel bir kombinasyon yakalayabileceğimiz meze tariflerinden biri de Lokmacığınızdan. Lezzetiyle sofranızda balıkla yarışacak, ilk çatalda aklınızı başınızdan alacak bu lezzete bir şans vermeye ne dersiniz?

Şakşuka tarifi

Şakşuka.
Şakşuka.

Balıkların yanına isterseniz tek meze isterseniz de birkaç farklı türde meze hazırlayabilirsiniz. İster ana yemekten önce ister ana yemekle beraber tüketebileceğiniz ve Türk mutfaklarının da olmazsa olmazı şakşuka ile yemeği taçlandırabilirsiniz. İsterseniz ana yemek olarak tercih edebileceğiniz ve yemeklerin hemen hemen hepsiyle uyum sağlayan şakşuka tarifi için hemen sizi

Lokma'ya davet ediyoruz.

Lakerda tarifi

Lakerda.
Lakerda.

Lakerda balık sofralarında olmazsa olmazımız... En lüks balık restoranlarının vazgeçilmezlerinden bir meze tarifi olan lakerda diğer mezelere göre biraz daha zahmetli ancak tadını aldıkça tüm bu zahmetlere değecek cinsten! Kırmızı soğanla servis ederek tüketebileceğiniz bu meze için mutlaka sofralarınızda yer açın…

Deniz börülcesi tarifi

Deniz börülcesi.
Deniz börülcesi.

Ege’nin incisi börülcelerle hazırlayabileceğimiz harika bir zeytinyağlı tarifi ile sofraları şenlendiriyoruz. Bol proteinli, vitamin ve mineraller bakımından zengin bu lezzetli besinle görselliği de ön planda tutarak güzel bir tabak hazırlayabilirsiniz. Tarifine kolayca ulaşabileceğiniz ve hızlıca hazırlayabileceğiniz bu tarif için hemen kolları sıvıyoruz!

Kalamar tava tarifi

Kalamar.
Kalamar.

Balık sofralarında en az balık kadar önemli, başrol oyuncusu olan kalamar mutlaka sofralarda ilk aklımıza gelen mezelerden. Çıtır çıtır hazırladığımız, en az dışarıdaki lezzetler kadar güzel olan kalamar tarifi için hemen yazımıza göz atalım.

Mantarlı karides güveç tarifi

Mantarlı karides.
Mantarlı karides.

Balık menüsünün yanında ara sıcak olarak yine balıklarla çok yakışan bir güveç tarifi ile karşınızdayız. Güveçte hazırlayarak fırında pişireceğiniz ve mantarlarla lezzetini iyice taçlandıracağınız bu karidese isterseniz kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun.

Patates püresi tarifi

Patates püresi.
Patates püresi.

Yapılışı kolay gibi gözükse de aslında kıvamını tutturması epey zor olan patates püresi balığın yanına en çok yakışan püre tariflerinden biri. Kıvamında hazırlayarak balığın yanında tamamlayıcı bir lezzet olarak sofralarınızda ağırlayabileceğiniz pratik bir tarif olan patates püresi nasıl yapılır sorusunun en leziz cevabı Lokma'da.

Sarımsaklı kuşkonmaz tarifi

Günlük hayatımızda mutfaklarımızda çok fazla tercih etmesek de kuşkonmaz hem lezzeti hem de şık görüntüsüyle daha çok değeri hak ediyor. Özellikle balık sofralarında yanına en çok yakışan tariflerden biri olan balıkla beraber sunabilir ve balık menünüzü tamamlayabilirsiniz.

Fırında patates ve havuç

Özellikle fırında balık hazırlıyorsanız yanında tepsiye mutlaka bir kaç tane patates eklemenizi şiddetle öneriyoruz. Baharatlarla beraber tatlandırarak fırına verdiğiniz patatesler balığın yanına çok yakışacak. Bu ikiliye havuç da eşlik edince değmeyin keyfimize...

Roka salatası

Roka salatası.
Roka salatası.

Şüphesiz kime sorsak balığın yanına en çok yakışan lezzeti rokadır der. Bizde herkesin bu kadar sevdiği ve çokça tercih edilen bu lezzeti listemize almamazlık edemezdik. Daha az malzemeyle balığın lezzetinin önüne geçmeyecek, daha ferah daha taze bir his uyandıracak roka salatası için kısa sürede harikalar yaratabilirsiniz. Kendi damak tadınıza göre içine ekleyeceğiniz diğer lezzetlerle de güzel bir salata ortaya çıkarabilirsiniz.

Turplu yaz salatası

Turp salatası.
Turp salatası.

Yine balık menülerinin yanına çok yakışan hem turp hem de mevsim yeşillikleriyle beraber harmanlayabileceğimiz güzel ferah bir salata hazırlayabilirsiniz. Bol limon ve zeytinyağı ile beraber servis ederek balıkla beraber harika bir uyum yakalayabilirsiniz.

İrmik helvası tarifi

İrmik helvası.
İrmik helvası.

Evet artık bir klasik haline gelen ve balık menülerinde mutlaka herkesin beklediği tarifi sona sakladık. Sütlü irmik helvası gecenin sonunda sizlere eşlik edecek son yemek. İsterseniz yanında bir top dondurma ile servis edebileceğiniz irmik helvası tarifine ulaşmak çok kolay.