Beyaz çikolata aslında nedir?

​Beyaz çikolata aslında nedir?
​Beyaz çikolata aslında nedir?

Beyaz çikolatanın "aslında çikolata olmadığını" duymuş olabilirsiniz fakat bu teknik olarak doğru değildir. Beyaz çikolata, diğer çikolata çeşitlerine daha koyu rengini ve daha acı tadını veren kakao tozunu içermese de kakao yağı içerir. Peki ya beyaz çikolata tam olarak nedir?

İÇİNDEKİLER

Beyaz çikolata, temel olarak kakao yağı, süt ve şekerden oluşsa da markette gördüğümüz birçok marka düşük kaliteli kakao yağının tadını maskeleyebilmesi için çikolataya lesitin, yağlar ve yapay tatlandırıcılar gibi birçok farklı bileşen eklemektedir.

Bu yüzden, beyaz çikolatanın gerçek olup olmadığını anlamak için alırken içindekiler listesine bakmanız yeterlidir. Listede kakao yağı yoksa ve hurma yağı gibi başka yağlar içeriyorsa bu, gerçek bir beyaz çikolata değildir. FDA'ya göre, beyaz çikolata olarak kabul edilebilmesi için başka hiçbir bitkisel yağ içermeyen en az yüzde 20 kakao yağı içermesi gerekir.

Kek ya da kurabiyelerinde içinde pişirildiğinde şeklini koruması için beyaz pul çikolata ya da damla çikolataya başka yağlar ve dolgu maddeleri eklenir ve bu tür beyaz çikolatalar genellikle hiç kakao yağı içermez. Aynı şey hazır beyaz çikolata sosları için de geçerlidir. Bu soslar kakao yağı içermediği için daha beyaz bir renge sahiptir. Bu yüzden, lezzetten ziyade renk arıyorsanız bu sosları kullanabilirsiniz. Ancak en iyi tat ve sonuçlar için her zaman beyaz çikolatanın içeriğini kontrol etmeyi unutmayın!

Beyaz çikolatalı tarifler