Biraz memleket havası: Birbirinden nefis yöresel bayram tatlıları

Birbirinden nefis yöresel bayram tatlıları
Birbirinden nefis yöresel bayram tatlıları

Bayram tatlısız olur mu? Diyenleri şöyle alalım. Daima yöresel lezzetlerin peşinde koşanlar, ezber bozan tatlı tariflerini sevenler, 'şerbetli olsun sütlü olsun hiç fark etmez bana yeter ki tatlı olsun' diyenler herkes buraya. Birbirinden nefis yöresel bayram tatlıları tarifleri için buraya.

İÇİNDEKİLER

Kayseri nevzine tatlısı

Kayseri'nin geleneksel lezzeti nevzine, damaklarınızda unutulmaz bir tat bırakacak! İncecik hamurunun içinde ceviz ve şekerli pekmez harmanıyla buluşan nevzine, bu bayramın en leziz tatlılarından biri olmaya aday.

Taş kadayıf

Adana'dan dillere destan bir tatlı tarifiyle bu bayram misafirlerinize farklı bir tarif sunmaya ne dersiniz? Krep hamuruna benzer yumuşacık hamuruyla dillere destan taş kadayıf için sizleri şöyle alalım.

Kömbe

Hatay'da bayramın en önemli simgelerinden biri olan tazeliğini uzun süre koruyan bir kurabiye çeşidi aslında kömbe. Ama onu özel kılan 7 farklı baharatın karışımından oluşan kömbe baharatı. Yeni bahar, mahlep, karanfil tozu, zencefil tozu, tarçın, damla sakızı ve muskattan oluşan bu baharatı aktarlarda hazır olarak bulabileceğiniz gibi evde de kolaylıkla hazırlayabilirsiniz.

Hapısa

Az malzemeli bol lezzetli ve oldukça kolay olan hapısa Kahramanmaraş'ın en sevilen yöresel tatlılarından biri. En kısa sürede yaraların sarılıp eski bayramları yeniden yaşamayı umut ettiğimiz ülkemizde Kahramanmaraş'ı da bu tatlı tarifimizle analım istedik.

Sac arası

Yöresel bayram tatlıları dendiği vakit ilk akla gelenlerden biri Konya mutfağına ait sac arası. İçerisindeki kaymağın tadına doyamayacağınız bu tatlı tarifi tüm klişe bayram tatlılarının yerini alabilir bizlerden söylemesi.

Köfter - köyter

Bu kez Ankara mutfağından bir tarifle karşınızdayız. Yörelere göre farklılık gösterse de en sevdiğimiz köfter tariflerinden biriyle buradayız.