Birbirinden nefis ve pratik: Tok tutan salata tarifleri

Uzun süre tok tutan salata tarifleri
Uzun süre tok tutan salata tarifleri

Son yıllarda artan hayat tempomuz içerisinde pratik ve sağlıklı yiyecekler son derece önem teşkil etmeye başladı. Gündelik telaşelerimiz içinde ve iş hayatında uzun vakitler ayırıp yemek yiyebilmek neredeyse lüks haline geldi. Tam da bu noktada ‘çok doğru ama hem sağlıklı hem pratik ne yesek ki?’ sorusu akıllara gelmişken bizim cevabımız belli: Salata. Salata hem oldukça pratik, hem oldukça sağlıklı hem de uzun süre kendini muhafaza edebilen bir yiyecek olduğundan bizim favorimiz.

‘Bu aralar yediklerime, içtiklerime dikkat etmek konusunda sıkıntılar yaşadım, istenmeyen kilolar aldım’ diyenler için de biçilmiş kaftan olan salatanın uzun süre tok tutan tarifleriyle Lokma, yine imdada yetişmiş durumda. Öğününde ana yemek olarak salata tüketmeyi sevmeyenleri bile birer salata bağımlısı haline getirebilecek tariflerimiz konusunda oldukça iddialıyız.

Tavuklu, narlı, mısırlı, karabuğdaylı. Aklınıza gelip gelmeyecek birçok şeyin salataya çok yakıştığını ve mutlaka denenmesi gerektiğini söylesek? Son derece sağlıklı ve oldukça doyurucu salata tariflerimiz için sizlere gereken tek şey gerekli malzemeler ve salatanızı gittiğiniz her yere götürebileceğiniz bir saklama kabı.

Pestolu havuç salatası

Pestolu havuç salatası.
Pestolu havuç salatası.

Makarnadan oldukça aşina olduğumuz ve hepimizin çok ama çok sevdiği pesto sos bu kez havuç salatasıyla sahnede. Havucun saya saya bitiremeyeceğimiz faydaları, pesto sosun o nefis lezzetiyle buluşunca ortaya çıkan bu uyuma hayranlık duymamanız pek de mümkün olmayacak gibi.

Pesto sos sahnede:Pestolu havuç salatası tarifi

Yaban mersinli peynir salatası

Yaban mersinli peynir salatası.
Yaban mersinli peynir salatası.

Yaban mersinini kafasında sadece tatlılar ile eşleştirenler burada mı? Peynir ve yaban mersini her ne kadar bambaşka kulvarların yıldızları olsa da bir araya geldiklerinde yaydıkları ışığa inanamayacaksınız. Henüz yaban mersinleri tezgahlarda iken her çatalında bir salata sevdalısına dönüşeceğiniz bu tarifimizi denemenin tam vakti.

Yaban mersini ve peynirin şöleni:Yaban mersinli peynir salatası tarifi

Zeytinli kırık mısırlı tavuk salata

Zeytinli kırık mısırlı tavuk salata .
Zeytinli kırık mısırlı tavuk salata .

Birbirinden lezzetli sebzeleri gerçek bir protein deposu olan beyaz etle bir araya getirerek oldukça doyurucu bir salata tarifiyle karşınızda olmaktan son derece mutluyuz. ‘Salata çok faydalı tamam ama tadı tuzu yok’ diyenler tüm önyargılarını yıkmaya hazır olsun. Mısır taneleriyle süslenmiş bu tarifimiz hem gözlere hem midelere hitap etmeye kararlı.

Sebzelerin dansı:Zeytinli kırık mısırlı tavuk salata tarifi

Nohutlu ıspanak salatası

Nohutlu ıspanak salatası.
Nohutlu ıspanak salatası.

İçerisinde birçok vitamin ve mineral barındıran bu tarifimizin ana öğün olarak tüketebileceğiniz en ideal salata tariflerimizden biri olduğunu gönül rahatlığıyla söyleyebiliriz. Ispanak ve nohutun mükemmel uyumu sizlere bildiğiniz tüm salata tariflerini unutturmakta ısrarlı.

En besleyicisinden:Nohutlu ıspanak salatası tarifi

Narlı maş piyazı

Narlı maş piyazı.
Narlı maş piyazı.

Konu salatalara gelmişken Anadolu’ya ait lezzetlere yer vermemek olur mu? Elbette ki hayır. Uzun yıllar cin börülcesi olarak bilinen maş fasulyesinin başrolde olduğu bu lezzetli mi lezzetli tarifimizde, narın da ben buradayım diyen lezzetiyle işler bambaşka bir boyuta ulaşıyor.

Anadolu'dan sofralarımıza:Narlı maş piyazı tarifi

Arta kalan bulgur pilavından soğuk salata

Arta kalan bulgur pilavından soğuk salata.
Arta kalan bulgur pilavından soğuk salata.

İsraftan ne denli haz etmediğimizi ve bu konuda gerekli bilinci oluşturmak için elimizden geleni yaptığımızdan bahsetmemize gerek dahi olmadığını düşünüyoruz. Lokma ailesi olarak kalan yemeklerimizi nasıl değerlendirebileceğimiz konusunda her daim birbirinden nefis ve pratik önerilerimiz mevcut. Arta kalan bulgur pilavından ortaya çıkardığımız bu mucizevi lezzet işte bunlardan biri.

İsrafa hayır: Arta kalan bulgur pilavından soğuk salata tarifi

Semizotlu közlenmiş patlıcan salatası

Semizotlu közlenmiş patlıcan salatası.
Semizotlu közlenmiş patlıcan salatası.

Sahi közlenmiş patlıcanın içinde bulunup da güzelleştiremediği bir tarifle daha önce karşılaştınız mı? Bizim cevabımız çok net olarak; hayır. Közlenmiş patlıcan hangi tarifte kadroda olursa olsun, malzemeler içinde takımın yıldızı olup o tarifte her daim lezzet açısından kazanan taraf olmamızı sağlıyor. Semizotlu közlenmiş patlıcan salatası tarifimiz de tam anlamıyla bir galibiyet eseri.

En sağlıklısından:Semizotlu közlenmiş patlıcan salatası tarifi

Erişteli incirli ılık salata

Erişteli incirli ılık salata.
Erişteli incirli ılık salata.

Bildiğiniz tüm salata tariflerini şöyle bir rafa kaldırmanızı tavsiye ederiz çünkü daha önce böylesiyle karşılaşmadığınıza eminiz. Keçi peyniri ve incir bir araya gelerek lezzet anlayışımızı tümüyle değiştirmeden önce bizler de bu müthiş lezzetin varlığından habersizdik. Şefimizin seçimi olan bu tarifimizi denemenin ‘şimdi’ tam vakti.

Keçi peyniri ve incirin nefis uyumu:Erişteli incirli ılık salata tarifi

Narlı brokoli salatası tarifi

Narlı brokoli salatası.
Narlı brokoli salatası.

Karnabahar ve brokoli tüm faydalarını kuşanıp, fasulye ve nar taneleriyle buluşur da ortaya ne denli sağlıklı bir tarif çıkar düşündünüz mü? Serpiştirildiği her tarifte hem gözümüze hem midemize ayrı ayrı şölen yaşatan nar taneleri söz konusu salata tariflerimiz olduğunda bir başka güzel bizden söylemesi.

Bir lezzet armonisi:Narlı brokoli salatası tarifi

Soslu meyve salatası

Soslu meyve salatası.
Soslu meyve salatası.

Salata dendiği vakit akıllara ilk önce sebzeler gelse de, biz liste sonunda rengarenk görüntüsüyle tam manasıyla bir vitamin bombası olan soslu meyve salatamızı koyarak bu tabuyu yıkmaya geldik. Bu nefis tarifimizin tüm tatlı ihtiyacınızı giderirken aynı zamanda oldukça tok tutmasıyla diyet listelerinin de en favori yıldızlarından biri.

Rengarenk bir şölen:Soslu meyve salatası tarifi