Bu tarifler pırasa sevmeyenleri sevdirir! Lokma'dan 7 pırasalı tarif

Pırasa
Pırasa

Kış mevsiminin olmazsa olmazı pırasa tezgahlarda yerini aldı! Lokmacığınızın da en sevdiği sebzelerden olan pırasayı sadece zeytinyağlı olarak yapanlar buraya! Uzak Doğu'da çeşit çeşit şekillerde kullanılan pırasa, ülkemizde çok kullanılmıyor. Ancak bugün bu önyargıları kırmaya geldik! Tariflerimize siz de göz atın!

İÇİNDEKİLER

Pırasalı pırtık böreği

Kabul ediyoruz herkes pırasa sevmiyor ama bu tarifi yapan herkes pırasa sevecek! Hem pratik hem de çok lezzetli pırasalı pırtık böreği tarifini denemeyen kalmasın!

Pırasalı kek

"Pırasalı kek olur mu Lokmacım!" demeyin lütfen bu tarif pırasa ile yapılan tuzlu bir kek. Akşamdan yapın ve aceleyle evden çıkmanız gereken sabahlarda bir peçete ile yanınıza alın!

Kremalı pırasalı tavuk

Klasik kremalı tavuk tariflerinden sıkılanlara harika bir önerimiz var! Bu tarife pırasa o kadar yakışıyor ki!

Tavuk, mantar, krema ve pırasayla az vakitte bol lezzetli ve şifa dolu bir tabak hazırlamak için hemen mutfağa koşun.

Pırasalı kiş

Ispanaklı kiş için harika bir rakibimiz var! Pırasalı kiş nasıl yapılır? Tüm ayrıntılarıyla sitemizde sizlerle paylaşıyoruz. Tek bir ana öğün olarak tüketebileceğiniz pırasalı kiş et yemeklerinin de yanına yakışacak güzel bir alternatif.

Patatesli pırasa çorbası

Pırasa yemeyen çocuklara pırasa yediren leziz bir çorba tarifimiz var! Patatesli pırasa çorbası üzerindeki kıtır ekmekleriyle yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Favori tariflerimizden olan bu tarifi mutlaka deneyin!

Ayvalı taze zerdeçallı pırasa

Ayvayla pırasanın uyumuna biz bu tarifle hayran kaldık!

Bol vitaminli ve sağlıklı ayvalı taze zerdeçallı pırasa, düşük kalorisiyle herkesin tüketebileceği bir yemek. Sizler için hazırladığımız bu özel tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

Ekşili pırasa

Herkese pırasa sevdirecek o tarif iddia ediyoruz ki bu tarif! Zeytinyağlı pırasaya boyut atlatan ekşili pırasa tarifimize deneyen herkes bayılacak! Misafir sofraları için de oldukça uygun olan ekşili pırasa tarifi bizden, yapması sizden!