Şanlıurfa'dan, Adıyaman'a çiğ köfte çeşitleri

Şanlıurfa'dan, Adıyaman'a çiğ köfte çeşitleri
Şanlıurfa'dan, Adıyaman'a çiğ köfte çeşitleri

Yıllardır süregelen çiğ köfte hangi yöreye ait? Tartışmasına son vermeye ne dersiniz? Adıyaman ve Şanlıurfa'nın yıllardır süregelen çiğ köfte tartışmasına başka bir açıdan bakıp Anadolu'da pişirilmeden yapılan tüm köfte çeşitlerini ele aldığımız bu yazımızla tüm çiğ köfte çeşitlerini öğrenmeye hazır olun.

İÇİNDEKİLER

Accin - Mardin

Birbirinden nefis yemekleriyle adını duyurmayı başarmış önemli illerimizden biri olan Mardin'in de kendine has bir çiğ köfte çeşidi var. Üzerinde yumurtalar olan accin. Bulgur ve soğanın kavrulmasıyla üzerine yumurta eklenerek yapılan bir köfte çeşidi olan accin, Mardin mutfağının sevilen lezzetlerinden biridir.

Etsiz çiğ köfte - Adıyaman

2018 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş bir lezzet olan etsiz çiğ köfte, Adıyaman'ın dünyaca ünlü lezzetlerinden biri. Orijinal çiğ köfte tarifi etle yapılsa da, daha ekonomik ve yapımı daha da kolay olan etsiz çiğ köfte günümüzde en sık tercih edilen çiğ köfte tariflerinden biri.

Haveydi köfte - Gaziantep

UNESCO Gastronomi kenti olan Gaziantep'in her köşesinde bambaşka lezzetler keşfetmek mümkün. Hal böyle olunca da, yalancı çiğ köfte olarak adlandırabileceğimiz bir köfte çeşidinin burada da karşımıza çıkması bizleri pek de şaşırtmadı. Yöre insanının sıklıkla tercih ettiği haveydi köfteyi mutlaka sizlerde deneyin.

Etli çiğ köfte - Şanlıurfa

2009 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş Şanlıurfa etli çiğ köfte her ne kadar gerçek çiğ köfte tarifi etli olsa da, ülkemizde etli çiğ köfte satışı Sağlık Bakanlığı kararıyla yasaklanmıştır. Bu sebeple artık yalnızca evlerimizde yapabileceğimiz etli çiğ köfte tarifini sizler için şuraya bırakıyoruz.