Sarmanın yanına ne gider?

Yaprak sarma
Yaprak sarma

Kimi zaman etli sarmanın yanında enfes bir çorba, kimi zaman zeytinyağlı sarmanın yanında eşsiz bir salata sarmanın yanına en iyi ne gider? sorusunun en leziz cevabı sadece ve sadece Lokma’da… Sarmamızın harcını hazırlayıp, sarmaya başlar başlamaz bir yandan da bu yazımızı okuyarak bir sonraki lezzete karar verme vakti!

Annelerimizin altın günlerini dört gözle beklediğimiz, tencerelerden aşırdığımız, henüz sarılırken çiğ çiğ yemelere doyamadığımız sarma bizim için yemek kültürümüzün en özel lezzetlerinden biri. Tabi tüm bunlarla beraber kalem gibi incecik sarmanın marifet istediği, her çeşidiyle damakları şenlendiren sarmayla ilgili kafaları karıştıran bir sorunun varlığını göz ardı etmek mümkün değil.

Tabi bu akıl karışıklığı Lokma okurları için geçerli değil. Çünkü cevabı bulunması en zor sorulardan biri olan ‘sarmanın yanına ne gider?’ sorusunun cevabını birbirinden nefis ve pratik tariflerimizden en lezzetli olanları seçip sizler için derledik ve sofralarımızda sarmanın yanına en çok yakışacak o lezzeti seçmesini tamamen size bıraktık.

Kırmızı mercimek çorbası

‘Lokmacım şöyle etli bir sarma yaptık yanına ne iyi gider?’ diyenler ve klasikten şaşmayı pek de sevmeyenler için en leziz önerimiz, etli sarmanın yanına çok ama çok yakıştırdığımız kırmızı mercimek çorbası. Mercimek çorbasının eşsiz kıvamıyla deneyimlemek için dee Lokma tarifinden şaşmadan, sarmanın yeni flörtüne merhaba deyin.

Sarmanın yeni flörtü; kırmızı mercimek çorbası tarifi

Tam mevsiminde domates çorbası

Adı her ne kadar ‘tam mevsiminde domates çorbası’ olsa da bizler her yaz sonu konserve domates yapımında kendini kaybeden annelerin çocukları olduğumuzdan asla domatessiz kalmayız… :P Tam da bu sebeple konu tam olarak etli sarmanın yanına eşlik edecek nefis çorbalar iken bol kaşarlı bir domates çorbasını da gönül rahatlığıyla sizlere önerebiliriz.

Yeşil salata

‘Lokmacım sarmalar o kadar güzel ki yerken kendimizi durduramıyoruz’ diyenler için kalori dengeleme önerimiz hazır. Sarmaları gönül rahatlığıyla tüketebilin diye son derece lezzetli ve oldukça pratik yeşil salata tarifimizle, sarmanın uyumuna siz dahi şaşıracaksınız. Bildiğiniz tüm ikilileri unutma vakti...

Sarmanın yanına; yeşil salata tarifi

Mücver

Mücver severlerin gözlerinden kalpler çıkmasına sebep olan bir öneriyle sizlerleyiz. Daha önce sarmayla, mücveri bir arada düşündünüz mü bilmiyoruz lakin bu ikiliyi birlikte tüketmeyi denemediyseniz çok ama çok şey kaybettiniz. Neyse ki Lokmacığınız sizler için bu ikiliyi eşleştirdi ve lezzet bombasının pimini çekti.

Müthiş ikili; mücver tarifi

Patatesli pate

Zeytinyağlının yanına zeytinyağlı olur mu hiç? diye düşünenlere hemen cevap verelim. Elbette olur. Hele ki bu son derece lezzetli bir ezme çeşidi olan patatesli pate ise öyle güzel olur ki. Oldukça pratik yapımı ve olağanüstü lezzetiyle sarmanın yanında severek tüketebileceğiniz patatesli pate tarifimizi mutlaka not alın.

Zeytinyağlılar kavuştu; patatesli pate tarifi

Taze fasulye

Konu zeytinyağlılardan açılmışken zeytinyağlı taze fasulye tarifimizden söz etmemek olur mu? Zeytinyağlılar aynı sofrada buluşacaksa bu buluşmada taze fasulye olmazsa olmaz. Küçük büyük gözetmeden hepimizin sevdiği taze fasulye tarifimizle en lezzetli zeytinyağlılar bir araya gelecek ve lezzet bombardımanı gerçekleşecek.

Zeytinyağlı deyince akla; taze fasulye tarifi

Fırında havuçlu bonfile

Zeytinyağlı sarmanın yanına et yemeklerini çok ama çok yakıştıran yalnızca biz olamayız değil mi? Aslına bakarsanız lokum gibi kıvamıyla, ağızda dağılan bir bonfile neyin yanına yakışmaz ki… Fırında havuçlu bonfile tarifimizle, zeytinyağlı yaprak sarma arasında oluşacak o enerjiyi hayal ederken dahi iştahı açılanları tarifimize alalım.

Peynirli pastane poğaçası

‘Bu tariflerin hepsi birbirinden leziz ama biz sarmaları beş çayı soframız için sardık’ diyenleri de unutmadık elbette. Annelerimizin gün sofralarından epey aşina olduğumuz kuş üzümlü, zeytinyağlı yaprak sarmaların beş çaylarında ki en iyi arkadaşlarından biri bizim için şüphesiz ki peynirli pastane poğaçası.