Sofraların bereketi artsın: Birbirinden farklı ve lezzetli 12 narlı tarif

Birbirinden farklı ve lezzetli narlı tarifler
Birbirinden farklı ve lezzetli narlı tarifler

Ekşimsi tadıyla salatalarda bolca kullanılan nar, eşsiz rengi ve bereketli taneleriyle hem sonbahar hem de kış mevsimlerinde mutfaklarımızda kendine mutlaka yer buluyor. Bu büyülü ve kutsal atfedilen meyve için sizlere özel birbirinden lezzetli 12 tarif hazırladık. Mutlaka denemelisiniz!

Nar, başta Anadolu kültüründe olmak üzere daha birçok kültürde kadını, doğurganlığı ve bereketi simgeleyen bir sembol olarak var olmuştur. İslam dininde de cennet meyvesi olarak kabul edilen nar en eski kültürlerde de kutsal sayılmıştır. Bu kadar önemli ve kutsal sayılmasının sebeplerinden biri elbette ki narın sağlığa olan faydasıdır.

Hem alternatif tıpta hem de direkt olarak tüketildiğinde birçok faydasını sayabiliriz. Yüksek antioksidan içeriğiyle günlük C vitamini ihtiyacınızın %40’ını karşılayabilirsiniz. Doğal bir kalp ilacı olarak adlandırılan nar; kalp ve damar hastalıklarına karşı önemli bir koruma kalkanı sağlamaktadır. Tansiyonu dengeler ve kalp krizine karşı da önemli ölçüde koruma sağlar. Sindirim sistemini de düzene sokup hafızayı güçlendirmeye yardımcı olan nar günlük düzenli tüketimde enfeksiyonları da önlemektedir.

Farklı şekillerde tüketilmeye uygun olan nar en çok meyve olarak tercih ediliyor. Bunun yanında isterseniz nar suyu ya da nar ekşisi olarak isterseniz de nar kabuğu şeklinde tüketebilirsiniz. Bizler de narı birçok lezzetle harmanlayarak farklı tariflerde buluşturduk. Hep beraber birbirinden lezzetli bu tariflere göz atalım.

1.Narlı brownie tarifi

Sonbahar mevsimiyle birlikte manav tezgahlarında yerini almaya başlayan nar, kış aylarında oldukça fazla tüketilen ve olası hastalıkların önüne geçilmesi konusunda faydalı olan bir meyve. Kışın uzun akşamlarında çayın yanına sıcak ve lezzetli bir tarifi narla beraber uygulayabileceğiniz kolay bir brownie tarifi geliyor. Tüm detaylar ve malzemeler sitemizde sizi bekliyor: Narlı brownie tarifi.

2.Nar pelteli cheesecake

Meyvenin çok ötesinde, birçok kültürde kutsal sayılan nar, son dönemlerin en popüler ve lezzetli tatlılarından biri cheesecake ile birleşince harika bir tat ortaya çıktı! Farklı bir sunumuyla sizi sıradanlığın dışına çıkaracak ve lezzetiyle büyüleyecek. Tüm kalori değeri, püf noktaları, hazırlık aşamalarıyla beraber Lokma’da yer alıyor. Hemen tarife bir göz atıp mutfağa doğru yol alın: Nar pelteli cheesecake. Afiyet olsun.

3.Narlı beyaz lahana sarması

Narlı beyaz lahana sarması çok alışık olmadığımız lezzetlerden biri. Ancak yediğinizde tadını asla unutamayacaksınız. Kuş üzümü ve çam fıstığının sarmayı dengeleyen lezzeti yanında narın o hafif ekşimsi tadının uyumuna bayılacaksınız. Klasik tariflerin önüne geçmek ve davet sofralarında misafirlerinizi mutlu etmek isterseniz mutlaka denemelisiniz. Yorumlarınızı bizlerle paylaşmayı unutmayın. Tarifin tüm detayları sitemizde sizi bekliyor: Narlı beyaz lahana sarması tarifi.

4.Narlı çaylı kurabiye

Görüntüsüyle içimizi ısıtacak, tadıyla damak çatlatacak narlı ve çaylı kurabiye tarifi Lokma mutfağından evlerinize konuk oluyor. Piştiği anca mis gibi kokularıyla tüm etrafa yayılan beş çaylarının yanına eşlik edecek bu kurabiyeyi mutlaka denemelisiniz. Kısa sürede hazırlayıp 12 dakikada pişirebileceğiniz kalorisi düşük bu kurabiye için tüm detaylar sizler için geliyor: Narlı çaylı kurabiye tarifi.

5.Narlı pelte tatlı

Buzdolabında soğuyana kadar bekletilmiş, narın buruk tadıyla aromalanmış bir pelte tatlısına kim hayır diyebilir ki? Hemen hemen her evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz, deneyenlerin çok beğendiği bu tarif tüm detayları, hazırlık aşamaları ve püf noktalarıyla Lokma’da yer alıyor. Tüm malzemeleri hazır edip hazırlık aşamalarıyla tarifi deneyebilirsiniz, şimdiden kolay gelsin: Narlı pelte tatlı tarifi.

https://www.gzt.com/lokma/narl...

6.Narlı kavanoz tarifi

Kat kat lezzetiyle sizi nirvanaya ulaştıracak bir tarif geliyor sırada. Oldukça ekonomik fiyatlara kolay bir şekilde hazırlayabileceğiniz bir lezzet. Krema ve bisküvinin muhteşem uyumuyla beraber bu lezzeti taçlandıracak nar sosuyla size harika bir deneyim yaşatacak. Şık görüntüsü ve kırmızının cezbedici rengiyle hem göze hem de damağa hitap eden tarifin detayları sizlerle: Narlı kavanoz tarifi.

7.Havuçlu narlı kek

Mutlaka her evde hafta bir kez pişen ve mutluluğa mutluluk katan sıcacık yumuşak keklere bir yeni tarif daha ekliyoruz. Nar ve havucun kek içinde birbirine olan uyumu lezzetli tadının yanında, hafif ve sağlıklı olmasıyla da epey tercih ediliyor. Kek tarifini pratik ve kolay bir şekilde hazırlamak için tüm malzemeleri ölçüleri ve püf noktalarıyla beraber sizlerle paylaşıyoruz. Mutlaka deneyin: Havuçlu narlı kek tarifi.

8.Narlı muhallebili çörek

Bereketin ve bolluğun simgesi nar; yıllardan beri birçok kültürde önemli bir yere sahip olup kutsallıkla özdeşleşmiştir. Geçmişi çok eskilere dayanan ve alternatif tıp dahi birçok alanda önem arz ediyor. Sıradaki tarifimizde narlı muhallebili çörek. Hem leziz hem de hafif bir tarif olmasıyla epey tercih edilir. Sizde bu tarifi denemek için hemen detaylara bir göz atalım: Narlı muhallebili çörek tarifi.

9.Narlı avokadolu kuru fasulye humusu

Humus mutfaklarda epey tercih edilen bir tarif. Bizde bugün listemize kuru fasulyeli bir humus ekledik. Nar ve avokadoyla beraber lezzetine de lezzet katarak farklı ve besleyici bir lezzet hazırladık. Yaklaşık olarak bir saatte tamamlanan bu lezzet için tüm malzemeler ve püf noktalar sizleri bekliyor: Narlı avokadolu kuru fasulye humusu tarifi. Şimdiden afiyet olsun.

10.Narlı deniz börülcesi

Ege’nin vazgeçilmez lezzetlerinden biri börülce, narla beraber nefis bir salata tarifinde birleştiler. Bol proteinli, doyurucu ve birçok faydası daha bulunan börülcenin metabolizmayı hızlandırması zayıflamaya yardımcı olurken, narın antioksidan etkisiyle şifa kaynağı bir lezzet ortaya çıktı. Sizde bu güzel tarifi denemek için detaylar tarifimizde sizi bekliyor: Narlı deniz börülcesi tarifi.

11.Nar soslu beze

Özellikle çocukların bayılacağı bir lezzetin kolay tarifi sizler için geliyor! Sadece birkaç malzemeyle hazırlayabileceğiniz oldukça kolay nar soslu bezelerin lezzeti şahane. Her evde bulunan malzemelerle hazırlayıp fırında pişirdikten sonra narlı sosla taçlandırabileceğiniz bu tarifin tüm detayları sizlerle: Nar soslu beze tarifi.

12.Cennet hurmalı narlı kuplar

Şekli, rengi ve lezzetiyle cennet meyvesi olarak adlandırılan hurma a vitamini deposu, metabolizma kuvvetlendirici etkisiyle beraber ilaç niteliğinde faydalar sağlar. Bununla beraber antioksidan etkisi en yüksek meyvelerden biri narla beraber birleşince harika bir tatlı ortaya çıktı. Mis gibi kuplarla servis ederek afiyetle yiyebilirsiniz: Cennet hurmalı narlı kup tarifi.