En uzun gecede yapması en uzun süren yemek tarifleri Lokma'dan!

En uzun gecede yapması en uzun süren yemek tarifleri Lokma'dan!

SEVDE TOPCU
Abone Ol

En uzun gece olan 21 Aralık'ta bol bol zamanınız olur dedik ve yapması en uzun ve zor tariflerimizi sizlerle paylaşmaya karar verdik! Hepsi birbirinden uğraştırıcı olsa da lezzetine doyum olmayan bu yemekler kültürümüzün bir parçası. Hadi siz de bugün bir tanesini deneyin ve fotoğraflarını bizimle paylaşın.

Yuvalama

Gaziantep'e ait olan bu yemeğe "çorba" dendiğinde yöre halkı çok kızıyor. Çünkü bu yemeğin hem çok katmanlı bir hazırlama ve pişirme aşaması var hem de bayramlarda, düğünlerde ve diğer özel günlerde hazırlanıyor. Yapımı 3 saati aşan yuvalamayı biz sevdiklerinizle beraber hazırlamanızı öneriyoruz!

Yuvalama nasıl yapılır?

Vişneli yaprak sarma

Yaprak sarmasını bu şekilde yapanlar bir daha farklı bir şekilde yapmak istemiyorlar! Osmanlı mutfağından günümüze kadar gelen bu muhteşem lezzeti mutlaka denemenizi öneriyoruz!

Vişneli yaprak sarma tarifi

Fırında kuzu incikli bulgur pilavı

Et seven misafirlerinize hazırlayabileceğiniz ve tam bir davet sofrası yemeği olan fırında kuzu incikli bulgur pilavı tarifi ile biz geldik! Bu yemek az önce bahsettiğimiz yemeklere göre yapımı biraz daha zahmetsiz olsa da pişmesi ile birlikte uzun süren bir tarif. Deneyeceklere afiyet olsun.

Fırında kuzu incikli bulgur pilavı tarifi

Pestolu kuskuslu domates dolması

"Kuskusla dolma mı olur Lokmacım?" demeden önce size bu tarifi denemenizi öneriyoruz. En uzun gecede yapılabilecek uzun ve lezzetli tariflerden biri daha! Biz bu tarifte parmesan peyniri denedik ancak siz, evinizde hangi peynir varsa onu kullanarak rahatlıkla yapabilirsiniz!

Pestolu kuskuslu domates dolması nasıl yapılır?

Tencerede kuşbaşılı patlıcan kebabı

Yapımı bir iki aşamadan oluşan bu yemeği yapması da diğerleri gibi bir miktar zamanınızı alacaktır. Patlıcanın et ile olan muhteşem uyumu bu tarifte en üst noktaya çıkıyor. Eğer kızartmalı tarifleri seviyorsanız denemenizi öneriyoruz.

Tencerede kuşbaşılı patlıcan kebabı tarifi

Zeytinyağlı enginar dolması

Görüntüsüyle, lezzetiyle ve sunumuyla hepimizin gönlünün tacı olan zeytinyağlı enginar dolması tarifi ile biz geldik! Hazırlanışı biraz uğraştırıcı ama amacımız da o değil mi? Kırk yılda bir yaptığımız için sürekli özlediğimiz bu lezzeti bugün yapmanın tam zamanı!

Enginar dolması nasıl yapılır?

Kuru bamya çorbası

Hem tazesini hem de kurusunu çok sevdiğimiz bamyanın çorbası kuru bamya ile yapılıyor. İster kemikli etle isterseniz de kuşbaşı etle yapın bu tarifi yaptıktan sonra yanına yemek yapmanıza gerek yok. Çünkü kendisi tek başına yemek yerine geçiyor!

Kuru bamya çorbası tarifi

Tandır çorbası

Yapımı tamı tamına 2 saat süren bu tarif tam bir vitamin deposu. Osmanlı mutfağında çorba çok önemli bir yer tutardı ve bu çorba da bir öğün yerine sayılan çorbalardandı. Detaylı tarif sitemizde sizlerle! Deneyeceklere afiyet şifa olsun.

Tandır çorbası nasıl yapılır?

S SEVDE TOPCU Pirimedya