Hayatını kaybedenler uğurlanıyor: Kahramanmaraş okul saldırısı mağdurları için tören düzenleniyor

Kahramanmaraş'taki Ayser Çalık Ortaokulu'nda meydana gelen ve 10 kişinin hayatını kaybettiği silahlı saldırının ardından en acı bekleyiş yaşandı. Öğrencileri için göğsünü kurşunlara siper eden Ayla öğretmen ve 9 masum öğrencinin cenazeleri KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi morgundan gözyaşları ve feryatlar eşliğinde ailelerine teslim edildi. Hayatını kaybeden 10 kişi için cenaze töreni düzenleniyor...
Türkiye, önce Şanlıurfa ardından Kahramanmaraş'ta yaşanan okul saldırıları ile sarsıldı. Emniyet mensubu babasına ait silahlarla öğrenim gördüğü Ayser Çalık Ortaokulu'nu basan 8. sınıf öğrencisi İsa Aras Mersinli (14) dehşet saçtı.

Bir öğretmen ile 9 öğrenciyi katledip, 17 öğrenciyi de yaralayan saldırgan daha sonra kendi hayatına son verdi.

5 silah ve 7 şarjörle okula geldi
İsa Aras Mersinli, babası Uğur Mersinli'ye ait 5 silah ve 7 şarjörle öğrenim gördüğü okula gitti. Siyah kapüşonlu hırka giyen saldırgan 'Üzerimde 5 silah var' diyerek çantasından çıkardığı silahlarla okulda önüne gelene ateş etti.
Bazı öğrenciler panikle okulun camlarından atladı. Saldırıda öğretmen Ayla Kara ve 9 öğrenci hayatını kaybetti, 13 öğrenci de yaralandı. Yaralılardan 6'sının yoğun bakımda olduğu öğrenildi.

'Bu okulda bir şeyler yapacağım'
Sabah'ta yer alan habere göre, saldırganın annesi Pınar Peyman Mersinli'nin de öğretmen olduğu öğrenildi. İsa Aras Mersinli'nin psikolojik sorunları olduğu ve bir süre önce arkadaşlarına "Bu okulda bir şeyler yapacağım" dediği öğrenildi. İsa Aras Mersinli'nin daha önce birkaç kez okulda sorun çıkardığı, disiplinlik olduğu ve babasının okula çağrıldığı öne sürüldü. Ölen saldırganın cenazesi polis panzeriyle okuldan çıkarıldı. Öte yandan saldırganın 'kızgın teacher' adında bir oyun oynadığı ve psikolojik sorunları olduğu iddia edildi.
Reklam

Babası tutuklandı
Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM), saldırı gerçekleştiren İsa Aras Mersinli'nin babası Uğur Mersinli'nin tutuklandığını bildirdi. EGM'nin NSosyal hesabından silahlı saldırı olayına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında açıklamada bulunuldu.

Aileler cenazeleri teslim alırken baygınlık geçirdi
Hayatını kaybedenlerin cenazeleri KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tamamlanan incelemelerin ardından yakınlarına teslim edilmeye başlandı. Cenazeleri gözyaşları içinde almaya başlayan ailelerin çoğu baygınlık geçirdi.


Ayla öğretmen, son yolculuğuna uğurlanıyor
Öğrencileri için kendini siper eden Ayla öğretmene acı vedaKanlı baskında akıllara kazınan en sarsıcı detaylardan biri ise kahraman öğretmen Ayla Kara'nın eşsiz fedakarlığı oldu. Saldırı esnasında öğrencilerine zarar gelmemesi için kendi bedenini siper eden ve kurşunların hedefi olan Ayla öğretmenin naaşı da hastanedeki işlemlerinin ardından gözyaşları eşliğinde yakınlarına teslim edildi. Yakınlarının sinir krizi geçirdiği o anlarda, kahraman öğretmenin cenazesi dualarla cenaze aracına konuldu.

Hayatını kaybedenlerin isimleri açıklandı
Türkiye'nin kalbine kor düşüren elim olayda, Ayla öğretmenin yanı sıra hayatının baharında olan 9 öğrenci de ne yazık ki yaşamını yitirdi. Tüm ülkeyi ağlatan saldırıda vefat eden öğrencilerin kimlikleri şu şekilde açıklandı:
Reklam
Mustafa Aslan, Şuranur Sevgi Kazıcı, Zeynep Kılınç, Furkan Sancak Balal (11), Bayram Nabi Şişik (10), Belinay Nur Poyraz (10), Adnan Göktürk Yeşil (11), Kerem Erdem Güngör ve Yusuf Tarık Gül.


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.