"Her şey seninle güzel, yolda yürümek bile" Usta sanatçı Zerrin Özer'in ilginç hayat hikayesi

4 Kasım 1957 doğumlu olan Zerrin Özer, bugün 61 yaşına girdi.
4 Kasım 1957 doğumlu olan Zerrin Özer, bugün 61 yaşına girdi.

Son yıllarda verdiği kilolar ile sık sık gündeme gelen ve eski formunu kaybetmeden her yaşa hitap etmeye devam eden Zerrin Özer'in, bugün doğum günü... İlginç hikayesi, albümleri, plakları ve sanat yaşamıyla usta isim Zerrin Özer kimdir?

Sesinin tınısı, tüyler ürperten güçlü sesi ve yüreğin en derinine dokunan şarkı sözleriyle, gönüllerde taht kuran Zerrin Özer bugün 61 yaşına girdi. İşte usta oyuncu Zerrin Özer'in hayatı!

Zerrin Özer kimdir?


"Her şey seninle güzel yolda yürümek bile

Olmayacak düşlerin peşinde koşmak bile

Her şey seninle güzel bu toprak bu taş bile

İçimdeki bu korku gözümdeki bu yaş bile..."

Zerrin Özer kimdir?

                                    
                                    4 Kasım 1957 tarihinde Ankara'da doğdu. 1970'li yılların önde gelen sanatçılarından Tülay Özer'in küçük kardeşi olan Zerrin, ilk, orta ve lise eğitimini yine Ankara'da tamamladı.
Zerrin Özer kimdir? 4 Kasım 1957 tarihinde Ankara'da doğdu. 1970'li yılların önde gelen sanatçılarından Tülay Özer'in küçük kardeşi olan Zerrin, ilk, orta ve lise eğitimini yine Ankara'da tamamladı.
Janis Joplin hayranlığıyla başladı!

                                    
                                    Özer'in müziğe olan tutkusu, Amerikalı şarkıcı Janis Joplin hayranlığı ile başladı. 1975'te katıldığı TRT yarışmasında birinci olmasının verdiği heyecan ve cesaretle ise müzik dünyasına doğru, giderek hızlı adımlarla ilerlemeye başladı.
Janis Joplin hayranlığıyla başladı! Özer'in müziğe olan tutkusu, Amerikalı şarkıcı Janis Joplin hayranlığı ile başladı. 1975'te katıldığı TRT yarışmasında birinci olmasının verdiği heyecan ve cesaretle ise müzik dünyasına doğru, giderek hızlı adımlarla ilerlemeye başladı.
Kent Plak tarafından yayınlandı!

                                    
                                    İlk plağı Bizler ve Sizler - Yalvarırım adlı 45'liği, 1976 yılında uzun yıllar bağlı kalacağı Kent Plak tarafından yayınlandı. Takip eden dönemde  ise, Türkiye'nin en ünlü orkestrası İstanbul Gelişim Orkestrası ile caz ve dans müziği yaptı.
Kent Plak tarafından yayınlandı! İlk plağı Bizler ve Sizler - Yalvarırım adlı 45'liği, 1976 yılında uzun yıllar bağlı kalacağı Kent Plak tarafından yayınlandı. Takip eden dönemde ise, Türkiye'nin en ünlü orkestrası İstanbul Gelişim Orkestrası ile caz ve dans müziği yaptı.
Altın Plak Ödülü!

                                    
                                    1979 yılında ilk dikkat çeken çalışması Esin Engin aranjeli, sözlerinde ve müziğinde Orhan Gencebay imzası bulunan 'Gönül' ile patlama yapan ünlü isim, 1980 yılının 45'liği seçilen ikinci ve son 45'liği "Gönül - Yaman Olurum" ile Altın Plak ödülünü almaya hak kazandı.
Altın Plak Ödülü! 1979 yılında ilk dikkat çeken çalışması Esin Engin aranjeli, sözlerinde ve müziğinde Orhan Gencebay imzası bulunan 'Gönül' ile patlama yapan ünlü isim, 1980 yılının 45'liği seçilen ikinci ve son 45'liği "Gönül - Yaman Olurum" ile Altın Plak ödülünü almaya hak kazandı.
İlk albümü "Seni Seviyorum"

                                    
                                    1980 yılında ilk albümü "Seni Seviyorum" adıyla piyasaya çıktı ve yine aynı yıl içerisinde "Sevgiler" ile ekranlarda yer aldı.
İlk albümü "Seni Seviyorum" 1980 yılında ilk albümü "Seni Seviyorum" adıyla piyasaya çıktı ve yine aynı yıl içerisinde "Sevgiler" ile ekranlarda yer aldı.
Yolu Paris'e kadar uzandı!

                                    
                                    Zerrin Özer'e ablasının da desteğiyle, artık tğm kapılar açılmıştı; hem de ülke sınırlarını da aşarak... 1982 yılında  Paris Eyfel Kulesi'nde, 'Binbir Gece' adı altında Türkiye'yi tanıtıcı konserler veren Özer, bununla da kalmadı; bir yıl sonra Paris'teki Olympia'da bir resital için sahneye çıktı.
Yolu Paris'e kadar uzandı! Zerrin Özer'e ablasının da desteğiyle, artık tğm kapılar açılmıştı; hem de ülke sınırlarını da aşarak... 1982 yılında Paris Eyfel Kulesi'nde, 'Binbir Gece' adı altında Türkiye'yi tanıtıcı konserler veren Özer, bununla da kalmadı; bir yıl sonra Paris'teki Olympia'da bir resital için sahneye çıktı.
Sanata olan değeri arttırdı

                                    
                                    1981 yılında "Ve Zerrin Özer" albümüyle arabeske yönelen usta sanatçının, 1982'de "Gelecek Misin?", 1984'te "Mutluluklar Dilerim", 1985'te "Evcilik Oyunu" ve "Kırmızı" adlı albümleri çıktı. Kırmızı albümünde "Eminem" ve "Dom Dom Kurşunu" şarkılarını "İntuv Ene" ve "Merhaba Ya Habeyip" adlarıyla Arapça seslendirdi.
Sanata olan değeri arttırdı 1981 yılında "Ve Zerrin Özer" albümüyle arabeske yönelen usta sanatçının, 1982'de "Gelecek Misin?", 1984'te "Mutluluklar Dilerim", 1985'te "Evcilik Oyunu" ve "Kırmızı" adlı albümleri çıktı. Kırmızı albümünde "Eminem" ve "Dom Dom Kurşunu" şarkılarını "İntuv Ene" ve "Merhaba Ya Habeyip" adlarıyla Arapça seslendirdi.
Pop müziğe yeniden dönüş

                                    
                                    1987 yılında son LP'si "Dayanamıyorum" adlı albümü çıktı. Ertesi yıl çıkan "Dünya Tatlısı" albümüyle (ilk CD'si) yeniden pop müziğine dönüş yaptı.
Pop müziğe yeniden dönüş 1987 yılında son LP'si "Dayanamıyorum" adlı albümü çıktı. Ertesi yıl çıkan "Dünya Tatlısı" albümüyle (ilk CD'si) yeniden pop müziğine dönüş yaptı.
Nereden nerede!

                                    
                                    1990 yılında çıkan "İşte Ben" albümüyle en iyi albüm ödülünü kazandı. Aynı yıl müzisyen Alper Önal'la evlenen usta oyuncu, ne yazık ki aynı yıl boşandı. 1991 yılında "Sevildiğini Bil" albümü ile piyasada konuşulmayı baarsa da, "Olay Olay" albümü beklediği ilgiyi göremeyince bir süre müzikten uzak durdu. 1996 yılında "Zerrin Özer" albümüyle müziğe dönen sanatçı, ertesi yıl "Zerrin Özer 97" albümünü çıkardı.
Nereden nerede! 1990 yılında çıkan "İşte Ben" albümüyle en iyi albüm ödülünü kazandı. Aynı yıl müzisyen Alper Önal'la evlenen usta oyuncu, ne yazık ki aynı yıl boşandı. 1991 yılında "Sevildiğini Bil" albümü ile piyasada konuşulmayı baarsa da, "Olay Olay" albümü beklediği ilgiyi göremeyince bir süre müzikten uzak durdu. 1996 yılında "Zerrin Özer" albümüyle müziğe dönen sanatçı, ertesi yıl "Zerrin Özer 97" albümünü çıkardı.
"En İyi Albüm" ödülü

                                    
                                    2000 yılında yaptığı "Bir Zerrin Özer Arşivi" best of albümüyle ikinci kez en iyi albüm ödülünü kazandı. 2001 yılında yine eski şarkılarından oluşan "Ben" çift CD&MC olarak piyasaya çıktı. Peşpeşe piyasaya sürülen bu iki albümüyle toplam 1,5 milyonu aşkın satış gerçekleştirdi.
"En İyi Albüm" ödülü 2000 yılında yaptığı "Bir Zerrin Özer Arşivi" best of albümüyle ikinci kez en iyi albüm ödülünü kazandı. 2001 yılında yine eski şarkılarından oluşan "Ben" çift CD&MC olarak piyasaya çıktı. Peşpeşe piyasaya sürülen bu iki albümüyle toplam 1,5 milyonu aşkın satış gerçekleştirdi.
Her tarza sesleniyor!

                                    
                                    Ertesi yıl yaptığı "Ölürüm Ben Sana" albümü beklediğini veremese de, 2005 yılında yaptığı "Ve Böyle Bir Şey" türkü-caz albümüyle beklenen ilgiyi gördü. Bu albümü de Altın Plak'la ödüllendirildi.
Her tarza sesleniyor! Ertesi yıl yaptığı "Ölürüm Ben Sana" albümü beklediğini veremese de, 2005 yılında yaptığı "Ve Böyle Bir Şey" türkü-caz albümüyle beklenen ilgiyi gördü. Bu albümü de Altın Plak'la ödüllendirildi.
Her yaşa hitap etmeye devam ediyor

                                    Son yıllarda verdiği kilolar ile sık sık gündeme gelen Zerrin Özer, eski formunu kaybetmeden hayranlıkla dinlenmeye ve her yaşa hitap etmeye devam ediyor.
Her yaşa hitap etmeye devam ediyor Son yıllarda verdiği kilolar ile sık sık gündeme gelen Zerrin Özer, eski formunu kaybetmeden hayranlıkla dinlenmeye ve her yaşa hitap etmeye devam ediyor.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >