Ben Fero hakkında soruşturma başlatıldı: Gençlere kötü örnek oluyor

Ben Fero.
Ben Fero.

Demet Akalın'ın ismini verdiği şarkısıyla adını kitlelere duyuran ünlü rapçi Ben Fero hakkında gençleri alkol ve sigaraya özendirme suçundan soruşturma başlatıldı. Ünlü rapçi şarkıları ve kliplerinde alkol ve sigara tüketimini özendiren unsurlar bulunduğu gerekçesiyle savcılığa şikayet edildi.

Son zamanlarda yaptığı şarkılarla gündeme gelen 'Ben Fero' lakaplı Rap müzik sanatçısı Ferhat Yılmaz, Demet Akalın'ın adını verdiği müzik parçasıyla dikkati çekerek adını geniş kitlelere duyurmayı başardı. Hatta ünlü rapçiye Akalın destek vermiş ve bir klip çekmişlerdi.

Ancak Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre Ben Fero hakkında 'gençleri sigara ve alkole özendirme' suçundan soruşturma başlatıldı.

'Şarkıları hakaret içeriyor'

Sabah'ta yer alan habere göre: Şarkıları ve kliplerinde alkol ve sigara tüketimini özendiren unsurlar bulunduğu gerekçesiyle savcılığa şikayet edildi. Bir vatandaş Ben Fero'nun klipleriyle gençlere kötü örnek olduğunu iddia etti.

Şikayette; Ben Fero'nun bir şarkısında uygunsuz ifadeler kulladığı ve bir klibinde de alkol aldığı, parçalarının hakaret ve tehdit içerdiği belirtildi.

Ben Fero'nun tepki çeken albümün kapağı.
Ben Fero'nun tepki çeken albümün kapağı.

Ben Fero'nun 'Demet Akalın' şarkısını RTÜK'e sormuştuk

Ben Fero'nun yayınladığı ‘Orman Kanunları’ albümünden sonra içerisinde ofansif ve küfürlü ifadeler olan şarkıları sosyal medyada tepki çekti. Tüm bunların dışında Demet Akalın'ın adını kullanarak şarkısını yayınladı. Biz de konuyla alakalı Radyo Televizyon Üst Kurulu ile görüşmüştük.
TÜK yetkilileri küfürlü olan şeyleri listelediğini söyleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

  • ''Biz her şeyi raporluyoruz. Bir raporlama sistemimiz var. Bu sistem sayesinde küfürlü içerikleri topluma yansıtmıyoruz. Bu konuyla özel ilgilenen birimlerimiz var. Sosyal medya dışında uygunsuz olan şeylerin yayında kalmasına müsaade etmiyoruz. Bu raporlama sistemi ne kadar hızlı çalışırsa zararlı yayınlarda o kadar düşüyor. Kişilik haklarına müdahale edemiyoruz. Çünkü bunlar bizim dışımızda kalıyor. Kişilerin bununla şahsi olarak ilgilenmesi gerekiyor. Biz sadece bize gelen yayın şikayetinde küfürlü, kötü içerik bulunduran yayınlar hakkında çalışmalar yapabiliriz. Kişi adının kullanmasından rahatsız değilse bu konuda bir şey yapamayız.''

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >