Berbat bir yönetmen, iyi bir adam: Ed Wood

Dünyanın en berbat ama hayallerinin peşinden koşan yönetmeni Ed Wood ile tanışın

Herkesin gelecek için bir hayali vardır fakat bu hayalleri gerçekleştirmek çok da kolay olmayabilir. Bazısının hayalleriyle arasına hayatın zorlu koşulları girer, bazıları ise hayallerini gerçekleştirecek gücü kendinde bulamaz. Ama çok az da olsa bazıları vardır ki kendisini küçük düşüreceğini bilse bile hayallerini her şeye rağmen gerçekleştirmek için çabalar. ABD'li yönetmen Ed Wood hayallerinin peşinden her şeye rağmen gittiği için diğerlerinden ayrılır. İşte hayallerinin peşinden “kendine rağmen" giden bir adam..
Birçok işe girip çıkmış bir çocuk

                                    
                                    
                                    
                                    Ed Wood 1924 yılında ABD'de dünyaya geldi. Babası postacıydı. Çocukluğunda ve gençliğinde birçok farklı işle uğraştı. Bir müzik grubunda davul çaldı, bir dönem çizgi romanları hatmetti ve de bir dönem fotoğrafçılık yaptı.
Birçok işe girip çıkmış bir çocuk Ed Wood 1924 yılında ABD'de dünyaya geldi. Babası postacıydı. Çocukluğunda ve gençliğinde birçok farklı işle uğraştı. Bir müzik grubunda davul çaldı, bir dönem çizgi romanları hatmetti ve de bir dönem fotoğrafçılık yaptı.
Oyunculuk yaptı

                                    Askere gittikten sonra karnavallara katılmaya karar verdi. Oralarda ufak tefek ucube şovlara çıkmaya başladı. Bu dönemde alkol ve uyuşturucu kullandı ve tüm hayatı boyunca bu kötü alışkanlıklarından kurtulamadı.
Oyunculuk yaptı Askere gittikten sonra karnavallara katılmaya karar verdi. Oralarda ufak tefek ucube şovlara çıkmaya başladı. Bu dönemde alkol ve uyuşturucu kullandı ve tüm hayatı boyunca bu kötü alışkanlıklarından kurtulamadı.
Sinemaya aşıktı

                                    
                                    
                                    
                                    Sinemaya her zaman ilgi duydu. Hem yönetmenlik hem yapımcılık hem oyunculuk hem senaristlik yaptı. Bulduğu her bütçeyi ve sponsoru değerlendirerek film çekti. Çok yetenekli olmadığı için filmleri de genelde “berbat” oldu. Fakat filmlerinin berbat olması onun için pek de bir şey ifade etmiyordu. Ed Wood için önemli olan “film çekmekti”.
Sinemaya aşıktı Sinemaya her zaman ilgi duydu. Hem yönetmenlik hem yapımcılık hem oyunculuk hem senaristlik yaptı. Bulduğu her bütçeyi ve sponsoru değerlendirerek film çekti. Çok yetenekli olmadığı için filmleri de genelde “berbat” oldu. Fakat filmlerinin berbat olması onun için pek de bir şey ifade etmiyordu. Ed Wood için önemli olan “film çekmekti”.
Orson Welles hayranıydı

                                    Ed Wood sinema dünyasının yıldızı olan Orson Welles'e hayrandı ve onu bir kahraman olarak görüyordu. Ed Wood yazar, yönetmen ve oyuncu olmasından dolayı Orson Welles'i kendisine yakın buluyordu. Ama hiç tanışma şansları olmadı.
Orson Welles hayranıydı Ed Wood sinema dünyasının yıldızı olan Orson Welles'e hayrandı ve onu bir kahraman olarak görüyordu. Ed Wood yazar, yönetmen ve oyuncu olmasından dolayı Orson Welles'i kendisine yakın buluyordu. Ama hiç tanışma şansları olmadı.
Aldığı en büyük ödül

                                    
                                    
                                    
                                    Ed Wood kısıtlı zamanda ve düşük bütçelerle birçok film çekti. Korku ve bilim kurgu konularına yoğunlaşan Wood kullandığı basit efektler ve kötü oyunculuklarla dünyaca ünlü bir ödül almaya hak kazandı. 1980 yılında Golden Turkey ödülü Ed Wood'a verildi. Bu ödülü alan Ed Wood böylece dünyanın en kötü yönetmeni seçilmiş oldu. Bu ödül aslında Ed Wood'un tanınmasına yol açtı.
Aldığı en büyük ödül Ed Wood kısıtlı zamanda ve düşük bütçelerle birçok film çekti. Korku ve bilim kurgu konularına yoğunlaşan Wood kullandığı basit efektler ve kötü oyunculuklarla dünyaca ünlü bir ödül almaya hak kazandı. 1980 yılında Golden Turkey ödülü Ed Wood'a verildi. Bu ödülü alan Ed Wood böylece dünyanın en kötü yönetmeni seçilmiş oldu. Bu ödül aslında Ed Wood'un tanınmasına yol açtı.
En kötü yönetmen, sevilen bir insan

                                    
                                    
                                    
                                    Ed Wood kötü bir yönetmen olmasına rağmen hayallerinin peşinden gittiği için halk tarafından çok sevildi. Sevdiği işi yapması birçok insana örnek oldu.
En kötü yönetmen, sevilen bir insan Ed Wood kötü bir yönetmen olmasına rağmen hayallerinin peşinden gittiği için halk tarafından çok sevildi. Sevdiği işi yapması birçok insana örnek oldu.
Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı sonunu getirdi

                                    
                                    
                                    
                                    Ed Wood hayatının hemen her döneminde alkol ve uyuşturucuyla ilgili problemler yaşadı. Bundan dolayı 1978 yılında hayatını kaybetti.
Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı sonunu getirdi Ed Wood hayatının hemen her döneminde alkol ve uyuşturucuyla ilgili problemler yaşadı. Bundan dolayı 1978 yılında hayatını kaybetti.
Ed Wood'u anlatan film 2 Oscar kazandı
1994 yılında Ed Wood'u anlatan bir film çekildi. Filmin başrolünü Johnny Depp oynarken yönetmenliğini de Tim Burton yaptı. Bu film tam iki dalda Oscar ödülünün sahibi oldu. Dünyanın en kötü yönetmenini anlatan filmin iki Oscarla ödüllendirilmesine hayatın bir cilvesi diyebilir miyiz mi ne dersiniz?
Ed Wood'u anlatan film 2 Oscar kazandı 1994 yılında Ed Wood'u anlatan bir film çekildi. Filmin başrolünü Johnny Depp oynarken yönetmenliğini de Tim Burton yaptı. Bu film tam iki dalda Oscar ödülünün sahibi oldu. Dünyanın en kötü yönetmenini anlatan filmin iki Oscarla ödüllendirilmesine hayatın bir cilvesi diyebilir miyiz mi ne dersiniz?
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >