Sosyal medya sahte psikolog Çağla Düvenci Sönmez'i konuşuyor

Katıldığı televizyon programları ve blogu ile ünlenen ve geniş bir takipçi kitlesine ulaşan ünlü psikoloğun aslında psikolog olmadığı iddiası ortalığı karıştırdı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medyadan yapılan bir iddia'ya göre; bebek&çocuk gelişimi konularında blog yazarlığı yapan ünlü psikolog Çağla Düvenci Sönmez aslında bir psikolog değildi ve psikoloji okuduğu da tamamıyla yalandı. Böyle bir iddianın ortaya atılma sebebi ise; Sönmez'in aktif olarak kullandığı sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımlar...
Hem bir anne hem de psikolog

                                    
                                    
                                    Onun kendisini tanıtma şekline göre: Bilgi Üniversitesi Psikoloji ve Sosyoloji bölümlerinden çap yaparak mezun olmuştur. Okul hayatından sonra ise profesyonel çalışma yaşantısına başlamıştır fakat artık sosyal medya hesabında psikoloji okuduğu bilgisi yer almıyor.
Hem bir anne hem de psikolog Onun kendisini tanıtma şekline göre: Bilgi Üniversitesi Psikoloji ve Sosyoloji bölümlerinden çap yaparak mezun olmuştur. Okul hayatından sonra ise profesyonel çalışma yaşantısına başlamıştır fakat artık sosyal medya hesabında psikoloji okuduğu bilgisi yer almıyor.

                                    
                                    
                                    Instamom savar adlı bir hesap, Sönmez'in aslında bir psikolog olmadığını iddia eden paylaşımlar yapmaya başladı. Bu paylaşımlar şu şekildeydi.
Instamom savar adlı bir hesap, Sönmez'in aslında bir psikolog olmadığını iddia eden paylaşımlar yapmaya başladı. Bu paylaşımlar şu şekildeydi.
Hesap, okul ile yapmış olduğu mailleşmeyi paylaştı
Okul, ismi geçen kişinin 27.01.2010 tarihinde sosyoloji bölümünden mezun olduğunu yazıyordu.
Hesap, okul ile yapmış olduğu mailleşmeyi paylaştı Okul, ismi geçen kişinin 27.01.2010 tarihinde sosyoloji bölümünden mezun olduğunu yazıyordu.
Sönmez her ne kadar psikoloji bölümünden mezunum dese de onu okulda hiç görmediğini söyleyen kişiler de vardı
Sönmez her ne kadar psikoloji bölümünden mezunum dese de onu okulda hiç görmediğini söyleyen kişiler de vardı
Sönmez'den diplomalı yanıt

                                    O tüm bu iddialara yayınladığı bu fotoğraf ile ve yaptığı yazılı açıklama ile yanıt verdi. Fakat bu diplomalar da iddiaları geçersiz kılamadı, çünkü bu diplomaların her ikisinin de farklı dillerde bir sosyoloji diploması olduğu söyleniyor.
Sönmez'den diplomalı yanıt O tüm bu iddialara yayınladığı bu fotoğraf ile ve yaptığı yazılı açıklama ile yanıt verdi. Fakat bu diplomalar da iddiaları geçersiz kılamadı, çünkü bu diplomaların her ikisinin de farklı dillerde bir sosyoloji diploması olduğu söyleniyor.
Son olarak Türk Psikologlar Derneğinden de bir açıklama geldi

                                    İlerleyen sürecin nasıl olacağı ise merak konusu.
Son olarak Türk Psikologlar Derneğinden de bir açıklama geldi İlerleyen sürecin nasıl olacağı ise merak konusu.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >