Ünlü sanatçı Muazzez Ersoy, Adnan Oktar hakkında konuştu

​Ünlü sanatçı Muazzez Ersoy, Adnan Oktar hakkında konuştu
​Ünlü sanatçı Muazzez Ersoy, Adnan Oktar hakkında konuştu

Ünlü sanatçı Muazzez Ersoy, Adnan Oktar'ın Çırağan Sarayı'nda verdiği iftar davetine katılması hakkında konuştu.

Bugün adliyeye sevk edilen Adnan Oktar'ın, Çırağan Sarayı'nda düzenlediği iftar davetine katılan ünlü sanatçı Muazzez Ersoy, bu davete katılma sebebini açıkladı.

İftar yemeğinde şarkı söylemişti

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan operasyon kapsamında, 'suç örgütü elebaşı' olduğu iddiasıyla gözaltına alınan Adnan Oktar, Çırağan Sarayı’nda bir iftar yemeği organize etmişti.

Birçok ünlü ismin katıldığı davette, sanatçı Muazzez Ersoy da sahneye çıkıp şarkı söylemişti. Ersoy, söz konusu durum hakkında bir dizi açıklamada bulundu.

Ersoy’un açıklaması şöyle, "O gece sahneye çıkıp şarkılarımı söyledim her sanatçı gibi. Ve sahne sonrası evime gittim. Bu kişiyi orada tanıdım, orada gördüm. Daha önce hiçbir mekanda bir araya gelmedik. Biz sanatçılar, her gecede sahneye çıkıp şarkımızı söylüyoruz. Kimin ne olduğunu bilemeyiz maalesef"

Muazzez Ersoy kimdir?

Muazzez Ersoy
Muazzez Ersoy

9 Ağustos 1958 tarihinde İstanbul’un Kasımpaşa semtinde dünyaya gelmiştir. Çocukluğu ve gençlik yılları Kasımpaşa’da geçti. Ortaokulu bitirdikten sonra öğrenimini müzik dersleri alarak sürdürdü. İrfan Özbakır ve Baki Duyarlar gibi değerli hocalardan musiki dersleri aldı. Bir yandan Beyoğlu’nda tezgahtarlık yaptı. 1982 yılında İstanbul Pembe Köşk Gazinosu’nda assolist olarak sahneye çıktı. 1985 yılında TRT Ankara Radyosu’nun açmış olduğu sınava katıldı fakat kazanamadı. 1989 yılında TRT Ankara Radyosu Şeflerinden Cahit Ünyaylar ile çalışmaya başladı. T.C. Kültür Bakanlığı Devlet Korosu Solisti olarak üç yıl görev yaptı. 1991 yılında “Seven Olmaz ki” adındaki ilk albümünü yaptı. 1995 yılında Nostalji Serisi albümlerinden birincisi olan “Nostalji 1” piyasaya çıktı. Gördüğü büyük ilgi üzerine 1996 yılında “Nostalji 2”, 1997 yılında ise “Nostalji 3” albümlerini çıkarttı. 1998 yılında bir ilke imza atarak, “Nostalji 4-5-6” albümlerini aynı anda piyasaya çıkarttı. Aynı yıl içerisinde Devlet sanatçısı unvanını aldı. 2005 yılında Birleşmiş Milletler tarafından İyi Niyet Elçisi unvanı alan 9 kişiden biri oldu. 1974 yılında yapmış olduğu evlilikten, Ender Diril isminde bir oğlu oldu.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >
KAYNAK / SABAH