Yaşayan efsane Tom Hanks'in oynadığı her biri başyapıt olan 6 film

  Tom Hanks
Tom Hanks

Tom Hanks'in ne kadar usta bir oyuncu olduğunun kanıtı olan filmler.

1956'da ABD'nin Kaliforniya eyaletinde dünyaya gelen Tom Hanks "sessiz, sakin ve efendi" bir çocukluk geçirdi. Küçük yaşlarında oyuncu olmak gibi bir hayali yoktu. Ona göre oyunculuk "rol yapmayı ve gürültü çıkarmayı seven havalı insanların" mesleğiydi. Fakat üniversiteye giderken bir tiyatroda 3 yıl boyunca çalışması, bu kararının değişmesine neden oldu. Ufak televizyon dizilerinde aldığı rollerle mesleğe başlangıç yapan Hanks, sonrasında o kadar iyi iş çıkardı ki, tam iki kere üst üste Oscar ödülünün sahibi oldu. İşte tüm dünyada severek izlenen birçok filmin yıldızı Tom Hanks'in oynadığı birbirinden harika 6 film.

Forrest Gump

                                    Tom Hanks'in film dünyasında tanınmasında büyük rolü olan filmlerden birisidir. Robert Zemeckis'in yönetmenliğini yaptığı bu film 1994 yılında 55 milyon dolar bütçe ile çekildi. Film gösterime girdikten sonra hem izleyenler hem de film otoriteleri tarafından çok beğenildi. Toplamda 657 milyon doların üzerinde hasılat elde eden Forrest Gump, birçok ödülü de beraberinde getirdi. Bu film Tom Hanks'in "En İyi Aktör" Oscar'ını, yönetmen Zemeckis'in ise "En İyi Yönetmen" Oscar'ını almasını sağladı. Film, öğrenme güçlüğü yaşayan Forrest Gump'ın hayatını konu alıyor. Yer yer kahkaha atmanıza neden olacak sahneleriyle sizi güldürecek, bazı sahnelerde de göz yaşlarınıza hakim olmakta zorluk çekeceksiniz. Bu filmi izledikten sonra "Koş, Forrest, koş!" gibi replikleri bir daha unutamayacaksınız.
Forrest Gump Tom Hanks'in film dünyasında tanınmasında büyük rolü olan filmlerden birisidir. Robert Zemeckis'in yönetmenliğini yaptığı bu film 1994 yılında 55 milyon dolar bütçe ile çekildi. Film gösterime girdikten sonra hem izleyenler hem de film otoriteleri tarafından çok beğenildi. Toplamda 657 milyon doların üzerinde hasılat elde eden Forrest Gump, birçok ödülü de beraberinde getirdi. Bu film Tom Hanks'in "En İyi Aktör" Oscar'ını, yönetmen Zemeckis'in ise "En İyi Yönetmen" Oscar'ını almasını sağladı. Film, öğrenme güçlüğü yaşayan Forrest Gump'ın hayatını konu alıyor. Yer yer kahkaha atmanıza neden olacak sahneleriyle sizi güldürecek, bazı sahnelerde de göz yaşlarınıza hakim olmakta zorluk çekeceksiniz. Bu filmi izledikten sonra "Koş, Forrest, koş!" gibi replikleri bir daha unutamayacaksınız.
Apollo 13

                                    Başrolünü Tom Hanks'in oynadığı bu film heyecandan nefesinizin kesilmesine yol açacak. 1995 yılında Ron Howard'ın yönetmenliğinde çekilen bu film ABD'nin "en başarısız başarı" olarak tanımladığı NASA'nın yürüttüğü uzay görevlerinden birisine çıkmış olan Apollo 13 isimli uzay gemisinin içinde yaşananları konu alır. Apollo 13, üç mürettebatıyla beraber Ay'a doğru ilerlerken oksijen tanklarından birisinin patlaması sonucunda temiz hava ve güç sıkıntısı çekmeye başlar. Uzay gemisinde meydana gelen hasardan ötürü ölümle baş başa kalan Apollo 13 ekibi ve onları kurtarmaya çalışan NASA çalışanlarını konu alan heyecan dolu bu filmi izlerken kalbiniz küt küt çarpacak.
Apollo 13 Başrolünü Tom Hanks'in oynadığı bu film heyecandan nefesinizin kesilmesine yol açacak. 1995 yılında Ron Howard'ın yönetmenliğinde çekilen bu film ABD'nin "en başarısız başarı" olarak tanımladığı NASA'nın yürüttüğü uzay görevlerinden birisine çıkmış olan Apollo 13 isimli uzay gemisinin içinde yaşananları konu alır. Apollo 13, üç mürettebatıyla beraber Ay'a doğru ilerlerken oksijen tanklarından birisinin patlaması sonucunda temiz hava ve güç sıkıntısı çekmeye başlar. Uzay gemisinde meydana gelen hasardan ötürü ölümle baş başa kalan Apollo 13 ekibi ve onları kurtarmaya çalışan NASA çalışanlarını konu alan heyecan dolu bu filmi izlerken kalbiniz küt küt çarpacak.
Er Ryan'ı Kurtarmak

                                    Usta yönetmen Steven Spielberg'in yönettiği bu film 1999 yılında gösterime girdi. Başrolünde Tom Hanks'in bulunduğu Matt Damon, Adam Goldberg, Bary Pepper, Vin Diesel gibi usta oyuncuları da kadrosunda barındıran Er Ryan'ı Kurtarmak, muhteşem bir savaş filmi olarak karşımıza çıkar. ABD'nin Nazilere karşı yaptığı Normandiya Çıkartması'ndan esinlenerek yapılmıştır. 2. Dünya Savaşı'nda 3 kardeşi savaş sırasında farklı cephelerde ölen ve bundan dolayı ABD ordusunun ailesine geri göndermesini istediği asker olan 4. kardeşin kurtarılmasını konu alır. İzleyiciler tarafından tam not alan bu film gişede 481 milyon dolardan fazla hasılat elde etti.
Er Ryan'ı Kurtarmak Usta yönetmen Steven Spielberg'in yönettiği bu film 1999 yılında gösterime girdi. Başrolünde Tom Hanks'in bulunduğu Matt Damon, Adam Goldberg, Bary Pepper, Vin Diesel gibi usta oyuncuları da kadrosunda barındıran Er Ryan'ı Kurtarmak, muhteşem bir savaş filmi olarak karşımıza çıkar. ABD'nin Nazilere karşı yaptığı Normandiya Çıkartması'ndan esinlenerek yapılmıştır. 2. Dünya Savaşı'nda 3 kardeşi savaş sırasında farklı cephelerde ölen ve bundan dolayı ABD ordusunun ailesine geri göndermesini istediği asker olan 4. kardeşin kurtarılmasını konu alır. İzleyiciler tarafından tam not alan bu film gişede 481 milyon dolardan fazla hasılat elde etti.
Yeşil Yol

                                    1999 yılında Frank Darabont'un yönetmenliğini üstlendiği bu filme TRT'de sık sık gösterildiğinden televizyonda denk gelmiş olabilirsiniz. Başrolünde Tom Hanks'in olduğu bu film Stephen King'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlandı. İki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkum edilen iri yarı bir adam olan John Coffey'i ve idam cezasını yerine getirmesi gereken memurları konu alır. İri yarı olmasına rağmen göründüğü gibi kaba saba biri olmayan Coffey aksine çok nazik, utangaç ve karmakarışık iç dünyası olan bir adamdır. Coffey suçlu olmadığını söylediği baş gardiyanla bir diyalog sürecine girer. Doğaüstü olayların da yer aldığı bu film deyim yerindeyse "ağlamaktan göz pınarlarınızı kurutabilecek" sahneleriyle izlemeniz için sizleri bekliyor.
Yeşil Yol 1999 yılında Frank Darabont'un yönetmenliğini üstlendiği bu filme TRT'de sık sık gösterildiğinden televizyonda denk gelmiş olabilirsiniz. Başrolünde Tom Hanks'in olduğu bu film Stephen King'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlandı. İki küçük kızı öldürmek suçundan idama mahkum edilen iri yarı bir adam olan John Coffey'i ve idam cezasını yerine getirmesi gereken memurları konu alır. İri yarı olmasına rağmen göründüğü gibi kaba saba biri olmayan Coffey aksine çok nazik, utangaç ve karmakarışık iç dünyası olan bir adamdır. Coffey suçlu olmadığını söylediği baş gardiyanla bir diyalog sürecine girer. Doğaüstü olayların da yer aldığı bu film deyim yerindeyse "ağlamaktan göz pınarlarınızı kurutabilecek" sahneleriyle izlemeniz için sizleri bekliyor.
Yeni Hayat

                                    2000 yılında Robert Zemeckis'in yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı Yeni Hayat da kült filmler listesine girmiş bulunmaktadır. Tom Hanks'in usta oyunculuğunun dışında rolü için nasıl hazırlandığını fark edince de şaşırıp kalacaksınız. Tom Hanks bu film çekilirken rolüne uygun olması için tam 18 kilo vermiştir. Yeni Hayat bir kargo çalışanının, kolileri taşıyan bir uçakla seyahat ederken uçağın düşmesi sonucu ıssız adada verdiği yaşam mücadelesini konu alır. Her ne kadar klişe gibi duran bu konu Tom Hanks'in oyunculuğu ve muhteşem çekimleriyle sizi hayrete düşürecek.
Yeni Hayat 2000 yılında Robert Zemeckis'in yapımcılığını ve yönetmenliğini yaptığı Yeni Hayat da kült filmler listesine girmiş bulunmaktadır. Tom Hanks'in usta oyunculuğunun dışında rolü için nasıl hazırlandığını fark edince de şaşırıp kalacaksınız. Tom Hanks bu film çekilirken rolüne uygun olması için tam 18 kilo vermiştir. Yeni Hayat bir kargo çalışanının, kolileri taşıyan bir uçakla seyahat ederken uçağın düşmesi sonucu ıssız adada verdiği yaşam mücadelesini konu alır. Her ne kadar klişe gibi duran bu konu Tom Hanks'in oyunculuğu ve muhteşem çekimleriyle sizi hayrete düşürecek.
Terminal

                                    Steven Spielberg, yönettiği gerçek hayattan uyarlanan ilginç bir filmle yeniden karşımızda. Tom Hanks'in en güzel filmleri arasında yer alan Terminal 2003 yılında gösterime girdi. New York'ta bir havalimanındayken ülkesinde darbe yapılan ve bundan dolayı birden pasaportu geçersiz olan talihsiz bir adamı konu alır. Bu film 1988 ile 2006 yılları arasında havalimanında yaşamış olan Mehran Karimi Nasseri'nin hikayesinin sinemaya uyarlanmasıdır. Politik-komedi türünde yapılmış olan bu film eğlenceli olmasının yanında bir o kadar da hüzünlüdür.
Terminal Steven Spielberg, yönettiği gerçek hayattan uyarlanan ilginç bir filmle yeniden karşımızda. Tom Hanks'in en güzel filmleri arasında yer alan Terminal 2003 yılında gösterime girdi. New York'ta bir havalimanındayken ülkesinde darbe yapılan ve bundan dolayı birden pasaportu geçersiz olan talihsiz bir adamı konu alır. Bu film 1988 ile 2006 yılları arasında havalimanında yaşamış olan Mehran Karimi Nasseri'nin hikayesinin sinemaya uyarlanmasıdır. Politik-komedi türünde yapılmış olan bu film eğlenceli olmasının yanında bir o kadar da hüzünlüdür.
Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >