Balık sezonu açıldı: Birbirinden nefis 10 balık tarifi

balık tarifleri
balık tarifleri

Eylül ayının gelişiyle beraber tezgahlarda beliren taze balıkların elbette bir sebebi var. Av yasağının kalkmasıyla beraber balıkçıların ağları denize atması... Balıkçılar 'vira bismillah' diyerek ağları denize attı ve birbirinden nefis balık çeşitleri önce tezgahları sonra sofraları süslemeye başladı. Peki ya üç tarafı denizlerle kaplı, balık çeşitliliği bakımından oldukça zengin ülkemizde balık tariflerinin yeterince gelişmemiş olması? İşte Lokmacığınız bu duruma el koyuyor ve birbirinden nefis 10 balık tarifi ile sofralarda şimdi balık zamanı diyor...

Balık çeşitliliği konusunda son derece zengin olsa da, ülkemizde balık tüketimi alışkanlığının oldukça zayıf olduğunu itiraf edelim mi?

Üstelik sağlık otoriteleri haftada en az 2 kez balık tüketmemizi tavsiye ettikleri halde.

Omega-3 bakımından oldukça zengin olan balık, sofralarımızda kendine pek yer bulamasa da bulduğu zamanlarda da genelde aynı balık çeşitleri ve aynı balık tarifleriyle yer bulmasına son verme zamanı sizce de gelmedi mi?

Karadeniz somonu çorbası nasıl yapılır?

Somon balığının en leziz versiyonunun Karadeniz sularından çıktığını bilmeyen var mı? Balıkla arayı bir türlü düzeltemeyenlerin tüm önyargılarını yıkacak bu enfes balık çorbası tarifine mutlaka bir şans verin!

Karadeniz somonu çorbası tarifi

Mantarlı balık çorbası tarifi

Mantar ve balık bir araya geldi! Enfes bir balık çorbası tarifine dönüştü. Balık severleri can evinden vuracak mantarlı balık çorbası tarifimizle çorba tarifleri arşivinize bir yenisini ekleme vakti geldi de geçiyor bile.

Mantarlı balık çorbası nasıl yapılır?

Somon balıklı brokolili makarna nasıl yapılır?

Makarna tarifleri dendiği vakit klişe tariflerin tekerinden çıkamayanlar burada mı? 'Sofralarda yenilik' mottosuyla Lokmacığınız bu kez somon balığını brokoli ile buluşturdu ve ezberleri bozduracak bir makarna tarifi ile sofralarda yenilik vakti çanlarını çaldı!

Somon balıklı brokolili makarna tarifi

Susamlı somon kavurma nasıl yapılır?

Oldukça yağlı bir balık çeşidi olsa da kavurması son derece lezzetli olan somon balığı bu kez susamlı somon kavurma tarifimizle sofralarımızı süslüyor. En sevilen balık tarifleri arasında kendine bir yer bulmaya oldukça kararlı olan bu tarifimizi kaydetmeyi ve denemeyi sakın ola ki unutmayın!

Susamlı somon kavurma tarifi

Patatesli pırasalı sarıkanat tarifi

En pratik ve en lezzetli balık tarifi her zaman olduğu gibi yine Lokmacığınızdan. Bildiğiniz tüm tarifleri unutun ve arkanıza yaslanın. 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu enfes sarıkanat tarifimiz en dar zamanlarda kurtarıcınız olmaya hazır.

Patatesli pırasalı sarıkanat tarifi

Acılı, kekikli, patatesli palamut nasıl yapılır?

Balıkla aramızdaki en büyük engel günlerce evlerimizden ve ellerimizden çıkmayan o pek de hoş olmayan kokusu olabilir mi? İşte sırf bu sebepten balıkla arası bir türlü düzelmeyenler buraya. Kokusuz ve zahmetsiz balık tarifleri ile artık balık tarifleri sizlerin de sofralarını süsleyecek.

Acılı kekikli patatesli palamut tarifi

Kağıtta sebzeli barbun tarifi

Tam kıvamında pişmiş, lokum kıvamında bir barbun için yapmanız gereken tek şey barbununuzu alıp arkanıza yaslanmak ve işi Lokmacığınıza bırakmak. İyi pişmiş bir balığın tüm püf noktalarını içeren bu tarifimizle sebzeli barbun bundan sonra sizin de favori balık tarifiniz olacak.

Kağıtta sebzeli barbun nasıl yapılır?

Narlı istavrit tarifi

En sevilen kış meyvelerinden biri en sevilen balık çeşitlerinden biriyle buluştu ve ortaya gerçek bir lezzet şöleni çıktı. Narlı istavrit ile balık sevmeyenlerin dahi balıkla arasını düzeltmesi oldukça muhtemel.

Narlı istavrit nasıl yapılır?

Fırın mezgit nasıl yapılır?

En sevilen balık çeşitlerinden biri olan mezgit kış ayları geldiğinde balık tezgahlarının en gözde balıklarından biri olarak tezgahlarda yerini alır. En gözde mezgit tarifi ise 12 ay Lokma'da sizleri bekler durur.

Fırın mezgit tarifi

Levrek dolması tarifi

Sindirimi diğer balık çeşitlerine nazaran oldukça kolay olan levrek sindirim sistemi rahatsızlıkları yaşayanların en gözde balığı. Mideleri yormayacak lakin klişelerden de uzak bir levrek tarifi olan levrek dolması bu kez Lokma'dan tüm sindirim sistemi problemi yaşayan okurları için gelsin mi?

Levrek dolması tarifi

Hamsi tava nasıl yapılır?

Karadenizli okurlarımızın gözlerinin parlamasına neden olan bir başlık attığımıza eminiz. Karadeniz bölgesinin milli yemeği ilan edebileceğimiz hamsi tava en klişe balık tariflerinden biri olsa da yıllardır en gözde balık tarifi olduğundan bu enfes kapanışı kendisiyle yaptırmayı çoktan hak etti bile...

Hamsi tava tarifi