Birbirinden nefis ve pratik yufkalı tarifler

Tavuklu mantarlı börek
Tavuklu mantarlı börek

Günümüzde en sık serzenişte bulunduğumuz konulardan biri zamansızlık. Hemen hemen hepimizin bir yerlere yetişmek için acelesi var. Kimimizin okula, kimimizin işe, kimimizin bambaşka bir yere... Nereyi olduğu pek de önemli olmamakla beraber bu zamansızlık içinde işimizi kolaylaştıracak şeyleri bulmanın önemi oldukça büyük. İşte pratik yemek tarifleri de bizim için bunlardan biri.

Tüm bu zamansızlık içinde pratik tariflerin ne denli işimize yaradığını bildiğimizden hazır yufkadan yapılmış tariflerle ister çay saatlerinizde, ister ana öğünlerinizde, ister tatlı keyiflerinizde kendinize bir iyilik yapın ve bu yufkalı tariflerden damak tadınıza en uygun olanı seçip mutfağın yolunu tutun!

Taze otlu ve tavuklu pırtık böreği tarifi

Çayınızı demleyin! Ve enfes bir börek tarifi için mutfağınızın yolunu tutun. Taze otlarla ve tavuk ile harmanlanmış pırtık böreği tarifi ile ana öğün yerine dahi geçebilecek o tarif 20 dakikada hazır!

Yufka gözleme nasıl yapılır?

Sabah kahvaltılarında sıcacık bir çayın yanına en çok yakışan şeylerden biridir gözleme... Lakin yapımı oldukça meşakkatli olduğundan hiçbirimiz gözleme yapımına kalkışmaz sadece dışarıda edilen kahvaltılarda kendisine sofralarımızda yer veririz. Ta ki Lokmacığınızın bu tarifine kadar. Hazır yufkadan gözleme tarifiyle gözleme açmadan da o lezzete erişmeniz oldukça kolay.

Pesto soslu kolay siron tarifi

Doğu Karadeniz mutfağının en sevilen yemeklerinden biri olan sironu bilenlerin gözleri yaşlı, bilmeyenler ise denemek için sabırsızlanıyor. Üstelik bu tarifi hazır yufkadan yapmak öyle kolay ki... Yapmanız gereken tek şey yufkanızı hazır etmek!

Yufkalı çökertme kebabı nasıl yapılır?

Bodrum'un en meşhur yemeği çökertme kebabını bir de Lokma usulüyle denemeye ne dersiniz? Zemininde patates yerine yufka kullanarak yaptığımız yufkalı çökertme kebabı tarifi ile kebap hazırlamak hiç bu kadar kolay olmamıştı!

Pastırmalı muska börek tarifi

Kayseri pastırmasının çok ama çok yakıştığı o tarifle karşınızdayız! Pastırmalı muska börek tarifi için çayları demleyin ve mutfağın yolunu tutun. Böreğiniz yalnızca 20 dakikada hazır!

Uzi tarifi

Ortadoğu mutfağının en bilinen ve en sevilen lezzetlerinden biri olan uziyi kendi mutfaklarınızda denemeye ne dersiniz? Üstelik hazır yufka sayesinde tahminlerinizden çok daha basit bir şekilde!

Tavuklu sultan kebabı nasıl yapılır?

Kebap tarifleri söz konusu oldu mu her daim kült lezzetlerin peşinden gidenler için yeni bir soluk vakti! Bu defa sahnede hazır yufkadan pratik mi pratik yapımıyla tavuklu sultan kebabı var.