Fransız mutfağı sevdalılarına özel 11 Lokma tarifi

macaron
macaron

Dünya mutfağı söz konusu olduğunda Lokmacığınız her daim yardımınıza koşuyor! Kruvasan, madlen, creme brulee, brioche ve dahası... Aralarından damak tadınıza en uygun olanını seçin ve hemen mutfağın yolunu tutun!

İÇİNDEKİLER

Temel kruvasan hamuru

Kruvasan hamurunu yaptıktan sonra içine koyacağınız her şey size kalmış! Lokma'dan en temel leziz kat kat, çıtır çıtır kruvasan hamuru tarifi geldi. Tarif bizden yapması sizden.

Lavantalı madlen

Lavantalı madleni yaptıktan sonra porselen fincanda yanına bir çay alın ve kendinizi Paris sokaklarına ışınlayın. Sıcak tereyağının içine lavantanın bıraktığı aroma ile anın büyüsüne kapılın.

Financiers cake

İsmini şeklinden alan financiers cake rengi ve dikdörtgen haliyle bir külçe altına benziyor. Sonralardan şekilleri farklı kalıplarda yapılarak değişse de Fransızlar kekini hâlâ ilk günkü gibi yapmayı sürdürüyor. Biz de bu keki yuvarlak kek kalıplarımızda yapmayı tercih ettik.

Fondan

Dışı ıslak bir kek gibi içi ise akışkan çikolata dolgulu. Kahvenin yanında ince bir dilim fondan size tüm tatlı isteğinizi unutturacak! Adım adım anlatımıyla ağızda eriyen çikolatalı fondan tarifinin tüm püf noktaları Lokma'dan sofralarınızda.

Creme brulee

Tabanı krema, üzeri karamelize şeker ve vanilya aromalı creme brulee için "Anlatmaya gerek yok görüyorsunuz!" desek, ukalalık etmeyiz herhalde!

Erikli ve kayısılı clafoutis

Aslında içerisine en sevdiğiniz meyveleri koyabileceğiniz, bisim ise erik ve kayısı kullanarak lezzetini en üst seviyeye çıkardığımızı düşündüğümüz erikli ve kayısılı clafoutis tarifi ayrıntılarıyla sizlerle!

Fransız tostu

Bildiğiniz bütün tostları unutun. Bir tost düşünün içinde vişne ve beyaz çikolata var! Fransız tostu rüya gibi lezzetiyle kahvaltılarınız için eşsiz bir tercih olacak. Çok pratik ve kolay bir şekilde hazırlanabilen Fransız tostu hem doyurucu hem de bütün tatlı ihtiyacınızı karşılayacak enfes bir lezzet.

Krokan

Size en temel krokan tarifimizi veriyoruz ve "İçine ne katmak isterseniz onu katın!" diyoruz. Bizim susamla ve fındıkla birleştirdiğimiz krokan tarifimize siz yalnızca yer fıstığı da ekleyebilirsiniz. Kaçamak yapmak istediğinizde krokan tarifimiz burada!

Erikli sorbe

Fransızların bir yemekten başka bir yemeğe geçerken ağızdaki tadı sıfırlamak için kullandığı erikli sorbe tarifini biz size serinletici bir tarif olarak sunuyoruz.

Çekirdekli kolay brioche

Fransızların ekmek konusunda ne kadar başarılı olduklarını bilmeyen yoktur! Bizim de onlardan aşağı kalır yanımız yok elbette! Mis gibi mayalı ve mahlepli bu ekmeği deneyip de sevmeyen görmedik. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Frambuazlı meze

Fransızcası "baiser" 'beze' olup Fransa'da "Meringue" 'mereng' olarak da bilinen köpük kurabiyenin ana malzemeleri: Yumurta akı ve toz şeker. Bu karışıma biz frambuaz marmeladı ekledik. Siz de en sevdiğiniz marmelatları ekleyerek harika bezeler yapabilirsiniz.