İçli köftenin yanına ne gider?

İçli köfte
İçli köfte

Şu konuda hiçbir şüphemiz yok ki Türk mutfağında köfte tarifleri dendi mi akan sular durur. Hele ki söz konusu yöresel bir lezzet olan içli köfte olduğunda işler bambaşka boyutlara evrilir. Öyle ki içli köfte tarifi gelir sofraların baş köşesinde yerini alır ama içli köftenin yanına ne gider? Sorusu kendine bir türlü cevap bulamaz.

Çünkü gerçek içli köfte severler bu olağanüstü lezzetin yanına hiçbir tarifi yakıştırmaz da ondan. Ta ki Lokma ile tanışana kadar. Yöresel lezzet kombinasyonu konusunda son derece başarılı olan Lokmacığınız içli köftenin yanına ne gider? Sorusuna verilebilecek birbirinden lezzetli cevaplar ile ‘yanına ne gider?’ serisindeki maharetiyle bir kez daha sahnede.

Çorbasından, tatlısına içli köftenin yanına yakışacak tüm tarifleri derlediğimiz bu listemizle, içli köftenin boynu sofralarda bükük kalmayacak; birbirinden nefis tariflerimiz ile eşleştirdiğimiz içli köftenin hazzı iki katına çıkacak. Herkese şimdiden afiyet olsun!

Maş çorbası tarifi

Yöresel bir lezzet olan içli köftenin yanına şöyle nefis mi nefis yöresel tariflerden bir diğeri olan maş çorbasına yapmaya ne dersiniz? İki tarifimizde oldukça meşakkatli olduğundan ötürü biraz vakit alacak olsa da gerçek bir lezzet şöleni için Lokmacığınızın önerilerini dikkate almanızı tavsiye ederiz.

Maş çorbası nasıl yapılır?

Dereotlu kabak çorbası nasıl yapılır?

‘Lokmacım içli köftenin yanına ne gider?’ sorusuna verilebilecek en lezzetli cevaplarımızdan biri olan dereotlu kabak çorbası; içli köftenin ağırlığını dengeleyecek hafiflikte enfes bir çorba tarifi olarak menüde içli köfte olduğu günlerde sofralarınızda dengeleyici bir lezzet olarak yıldızı parlayan tariflerden biri olacak.

Dereotlu taze kabak çorbası tarifi

Emirdağ güveci tarifi

Güveç yemeklerinin lezzetinin bir başka olduğunu düşünen herkes çok haklı. Afyonkarahisar’ın en meşhur lezzetlerinden biri olan Emirdağ güveci, sebzelerle yapıldığından oldukça hafif güveç yemeklerinden biri. İçli köftenin yanına çok yakışan, bu enfes tat için sizleri şöyle alalım mı?

Emirdağ güveci nasıl yapılır?

Buğdaylı ıspanaklı cevizli salata tarifi

Köfte denildiği vakit gözleri salata arayanlar buraya. İçli köftenin yanına çok yakışacak bir salata tarifiyle Lokmacığınız sizlerle. Buğdaylı ıspanaklı cevizli salata tarifimizle aranılan o hafif ve lezzetli salata tarifi sonunda bulundu.

Buğdaylı ıspanaklı cevizli salata nasıl yapılır?

Biber tarator nasıl yapılır?

Söz konusu tarator olduğunda aklına yalnızca havuç tarator gelenler bir adım öne çıksın… Ezberlenmiş lezzetlerle arasında mesafe olan Lokmacığınız klişelere veda edin diye sizlerle. Havuç tarator yerine biber tarator ile şenlendireceğiniz sofralarınızda içli köfte kendine yakışanı bulmuş olacak.

Biber tarator tarifi

Humus tarifi

Orta Doğu mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan humus, içli köftenin yanına en çok yakışan lezzetlerden biri olarak içli köftenin yanına ne gider? Sorusuna verilebilecek en lezzetli cevaplardan biri. Yöresel lezzetlerle donatılmış bir sofrada humus ve içli köftenin uyumuna kimse hayır diyemez.

Humus nasıl yapılır?

Yoğurtlu fasulye nasıl yapılır?

Ağır ve meşakkatli bir ana yemek olan içli köftenin yanına hafif ve lezzetli bir salata yakışır. Bu konuda bizimle hemfikir olmayan var mı? En sevilen yaz sebzelerinden biri olan taze fasulyenin en leziz hali olan yoğurtlu fasulye tarifimizle içli köftenin yanına en yakışan o lezzeti bulma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz.

Yoğurtlu fasulye tarifi

Ispanaklı barbunya nasıl yapılır?

Sebzelerin ve bakliyatların bir araya geldiği salata tariflerini sadece salata olarak değil de bir öğünde ana yemek olarak tüketenler burada mı? Ispanaklı barbunya tarifimizi ne ana yemek olarak ne salata olarak, içli köftenin yanında nefis bir aperatif olarak hazırlamak için mutfakların yolunu tutuyoruz.

Ispanaklı barbunya tarifi

Etli taze bakla yemeği tarifi

Her bahar tezgahları süsleyen bakla tüm yaz boyunca zaman zaman tek başına bir ana yemek olarak zaman zaman da ağır bir ana yemeğin yanında dengeleyici bir lezzet olarak sofralarımızı süsler durur. Kadifemsi yapısıyla yemelere doyamadığımız baklayı bu kez de içli köftenin yanında denemeye ne dersiniz?

Etli taze bakla yemeği nasıl yapılır?

Ağartma biber turşusu tarator nasıl yapılır?

Patlıcan severlerin gönlünü fethedecek bir tarator tarifiyle biz geldik. Ağartma biber turşusunun lezzetiyle taçlandırdığımız patlıcan tarator tarifimiz içli köftenin yanına oldukça yakışacak tariflerin başında yer alıyor.

Ağartma biber turşusu tarifi