İftar sofraları için birbirinden doyurucu 10 bakliyat çorbası tarifi

İftar sofraları için birbirinden doyurucu 10 bakliyat çorbası tarifi
İftar sofraları için birbirinden doyurucu 10 bakliyat çorbası tarifi

Yemek yapmaya hiç enerjiniz yok, biraz formunuzu korumak istiyorsunuz veya çorbayı çok seviyorsunuz. İşte tüm bu durumlarda sizi çok mutlu edecek o şey bakliyat çorbalarından başkası değil. İçindeki bakliyatları sayesinde son derece doyurucu bir hal alan bakliyat çorbaları her öğün için kurtarıcı olabilir. Bakliyat çorbası çeşitleri bizden, tercih sizden!

İÇİNDEKİLER

Yeşil mercimek çorbası nasıl yapılır?

Yeşil mercimeğin sadece yemeğini yapanlar buraya. Yeşil mercimek çorbasının mercimek yemeğinden bile güzel olduğunu söylesek? Klasik mercimek çorbasının dahi pabucunu dama attırabilecek yeşil mercimek çorbasını mutlaka deneyin.

Naneli bulgur çorbası tarifi

Tadı ve yapımı yayla çorbasını andırsa da bir klasik olan yayla çorbasını bile unutturacak kadar lezzetli naneli bulgur çorbası tarifi ile bir öğününüzün ana yemeğini naneli bulgur çorbası yapmaya ne dersiniz?

Lebeniye çorbası nasıl yapılır?

Antep mutfağının en sevilen tariflerinden biri olan lebeniye çorbasını bu kez Lokma tarifiyle denemeye var mısınız? Yapılışı biraz zahmetli olsa da, en güzel çorbalardan biri olan lebeniye son derece de doyurucu bir çorba çeşidi olduğundan gönül rahatlığıyla tek başına tercih edilebilir.

Yoğurtlu buğday çorbası nasıl yapılır?

Kolay yapımı, mideyi rahatlatması ve tadı damaklardan uzun süre silinmeyecek tadıyla yoğurtlu buğday çorbası tarifimiz mutlaka denenmesi gereken 10 favori çorba tarifimizden yalnızca biri.

Kıymalı nohutlu ezogelin çorbası tarifi

Ezogelin çorbasını seven herkesi şöyle alalım. İnternette bulabileceğiniz en güzel ezogelin çorbasıyla karşı karşıyasınız. Kıymalı nohutlu ezogelin çorbası ile klasiklere minik bir mola. Klasik ezogelin çorbasını tahtından edecek o lezzet işte burada!

Soğuk ayran aşı nasıl yapılır?

Cacık severlerin çok ama çok sevdiği bir çorba tarifi olan soğuk ayran aşı çorbası, özellikle de yaz mevsiminin en sevilen tariflerinden biri. Her kaşıkta ferahlatan o çorba tarifi bizden, denemesi sizden!

Taze naneli mercimek çorbası nasıl yapılır?

Klasik bir mercimek çorbasının yerini ne tutabilir ki diyenler buraya... Tüm püf noktalarıyla verdiğimiz bu mercimek çorbası tarifimizi nane ile taçlandırın ve lezzetinin tadına varın!

Etli topalak çorbası tarifi

Minicik köfteler ve nohudun lezzet uyumuna hazır mısınız? Klasik bakliyat çorbalarından sıkılıp da mutfağında basit bir yenilik arayanları şöyle alalım. Aradığınız o tarif bu tarif olabilir mi?

Mahluta çorbası nasıl yapılır?

Mercimek çorbasının en lezzetli hali saray mutfağından günümüze ulaşmış bir tarifte gizli olabilir mi? Mahluta çorbası tarifi ile klasik mercimek çorbasına küçük bir mola vermeye ne dersiniz?

Kıymalı pirinç çorbası tarifi

Pirinçli çorbalar ile arası iyi olan herkes Trakya bölgesinde genellikle düğünlerde ve benzeri özel günlerde yapılan bu çorbayı mutlaka denesin. Kıymalı pirinç çorbası ile geleneksel ancak farklı bir lezzet deneyimine hazır olun.