Köftenin yanına ne gider? Birbirinden nefis 10 tarif

Köftenin yanına ne gider? Birbirinden nefis tarifler
Köftenin yanına ne gider? Birbirinden nefis tarifler

Köftenin yanına ne gider? Lokma ekibi olarak bizler bu sorunun cevabını sitemizdeki birbirinden nefis ve pratik tariflerin tümünü aratarak, favorilerimizden enfes bir liste oluşturduk ve sizlere yalnızca damak tadınıza en uygun olanı seçip, köfte günlerinde aklınız rahat bir şekilde mutfakların yolunu tutmayı bıraktık. Şimdiden ellerinize sağlık!

Bir evde küçük büyük gözetmeksizin günün menüsünde köfte varsa tüm evi kaplayan mutluluğu hissetmemek ne zaman mümkün oldu ki? Çocukluğumuzda keyifli pazar akşamlarının lezzeti, şimdilerde pratik hazırlanışı ile özellikle dar zamanlarda en leziz kurtarıcımız olan köfteyi sıklıkla patates ile yakıştırsak da sofralarda farklılık her daim keyiflidir diyenlerdeniz.

Çok sevdiğimiz kült lezzetleri bilinenin aksine farklı yemeklerle yakıştırmayı ve sofralarda alışılagelmişin dışında lezzet birliktelikleri oluşturmayı ne denli sevdiğimizi bilen okurlarımız ve takipçilerimiz ‘köftenin yanına ne gider?’ Sorusuna verilebilecek en leziz cevaplar için doğru adreste olduklarını da biliyorlar elbet.

Çeşmi nigar çorbası

Lokma’yı tanıyıp da Osmanlı mutfağından bizlere yadigar kalan lezzetlere ışık tutmaktan büyük bir mutluluk duyduğumuzu bilmeyen var mı? Biz pek zannetmiyoruz… Bir çeşit mercimek çorbası olarak da düşünebileceğiniz çeşmi nigar çorbası tadını hafızalarınızdan uzun süre silemeyeceğiniz gerçek bir lezzet şöleni.

Osmanlı mirası; çeşmi nigar çorbası tarifi

Tere çorbası

Köftenin yanına şüphesiz ki en çok yakıştırdığımız şeylerin başında çorba geldiğinden bu defa da sağlıklı mı sağlıklı bir öneri de bulunalım istedik ve sizlere diyet yapanların da gözdesi olacak bir tarifle geldik; tere çorbası. Denemeyen bin pişman…

Lezzetli mi lezzetli; tere çorbası tarifi

Fırında parmesanlı patlıcan

‘Lokmacım patlıcanın her halini seviyoruz ama pratik versiyonları bir başka güzel’ diyenler hazır mı? Sizlere yalnızca 30 dakikada hazırlayabileceğiniz, köftenizin yanına çok ama çok yakışacak bir fırın yemeği önerimiz var. Fırında parmesanlı patlıcanın, yiyebileceğiniz en lezzetli patlıcan yemeklerinden biri olabileceğini de şimdiden söyleyelim.

Patlıcanın 'en' hali; fırında parmesanlı patlıcan tarifi

Zeytinyağlı Brüksel lahanası

Mutfak acemilerinin, ‘ben iki yumurtayı dahi zor kırarım’ diyenlerin derin bir oh çekme vakti geldi. Oldukça basit ve pratik bu zeytinyağlı Brüksel lahanası tarifimizle, Brüksel lahanasıyla yıldızı barışmayan herkese brüksel lahanasını sevdirip kendinizi bir kahraman gibi hissetmeye hazır mısınız?

Mutfak acemilerine; zeytinyağlı brüksel lahanası tarifi

Cevizli reyhanlı soğuk patlıcan

Soğuk salataların her yemeğe çok yakıştığını düşünen yalnızca biz olamayız değil mi? Özellikle söz konusu patlıcan olduğunda. Bize göre köz patlıcanın her haline kalbini bırakanları can evinden vuracak cevizli reyhanlı soğuk patlıcan tarifimiz bir köftenin yanına en çok yakışacak şey olabilir.

Köftenin yeni ortağı; cevizli reyhanlı soğuk patlıcan tarifi

Kuşkonmaz ezmesi

Kuşkonmaz ülkemizde pek de sevilerek tüketilen sebzelerden biri değil, öyle ki henüz kıymetinin yeterince bilinmediği epey aşikar. Tabi biz bu Lokma ailesi için de geçerli olmasın istediğimizden sizlere köftenin yanına çok ama çok yakışacak bir kuşkonmaz ezmesi önerisiyle bu leziz sebzenin hakkını verdirmeye kararlıyız.

Ezmelere güncelleme; kuşkonmaz ezmesi tarifi

Narlı rokalı humus

Türk mutfağının en leziz mezelerinden biri olan humusu bir de Lokma versiyonuyla deneyimlemenin tam vakti. Güneydoğu Anadolu’dan çıkıp da sofralarımızı baş tacı olan humus tam kıvamında pişirilmiş bir köftenin yanında adeta elmas gibi parlayacak enfes bir öneri. Üstelik nar ve roka sayesinde bu lezzeti ikiye katlamışken.

Humusun Lokma hali; narlı rokalı humus tarifi

Mısırlı havuçlu pilav tarifi

Köftenin yanında olmazsa olmazlardan biri de elbette ki pirinç pilavı. Lakin yıllardır sofralara gelen klasik pirinç pilavını biraz değiştirmenin vakti geldi de geçiyor. Pirinç pilavına oldukça yakışacak mısır ve havuçla damakları, safranın o altın rengiyle gözleri şenlendirip tabuları yıkmaya var mısınız?

Pirinç pilavını bir de böyle deneyin; mısırlı havuçlu pilav tarifi

Pazılı bulgur tarifi

Pirinç pilavıyla kıyasıya rekabet eden yer yer bayrağı eline alıp liderlik köşesine geçen bulgur pilavı elbette ki bir köftenin yanına en çok yakışacak lezzetlerin de başında yer alıyor. Tabi ki küçük bir Lokmasal fark ile. Ispanakgillerin en leziz üyesi pazının başrolde olduğu bu bulgur pilavı tarifiyle bilinen tüm klişeleri unutma vakti.

Bulgur ve pazı sahnede; pazılı bulgur pilavı tarifi

Böğürtlen kompostosu

‘Lokmacım her şey tamam ama köftenin yanında asitli içecekler bir başka güzel’ diyenler bu lafını hemen unutsun çünkü listemizin sonuna kendini miniklere dahi sevdirecek, sofraları şenlendirecek bir komposto tarifiyle damga vurmaya oldukça niyetliyiz. Ne dediğimizi anlamak için, dondurulmuş böğürtlenleri donduruculardan çıkarma vakti!

Asitli içeceklere veda; böğürtlen kompostosu tarifi