Krokan nedir, nasıl yapılır? Lokma'dan tam 9 krokanlı tarif!

Krokan
Krokan

Toz şekerin ocakta karamelize edildikten sonra çoğunlukla kuru yemişlerle karıştırılıp dondurulması işlemine krokan diyebiliriz. Peki pastalara ve tatlılar çok yakışan krokan nasıl yapılır? Krokan sevdalılarının bayılarak yiyeceği birbirinden güzel krokan ve krokanlı tariflerimiz için bizi takipte kalın!

İÇİNDEKİLER

Krokan

Temel bir krokan nasıl yapılır? tarifiyle başlayalım. İhtiyacınız olan malzemeler sadece 3 tane: şeker, su ve limon! Yaptıktan sonra içerisine istediğiniz malzemeyi karıştırarak kendinize özgü krokanlar yapabilirsiniz!

Kuru yemişli krokan

Sevdiğiniz ve evde olan kuru yemişleri değerlendirebileceğiniz harika bir tarifle geldik! Kuru yemişli krokan tarifimizi çayın ve kahvenin yanında abartmamak şartıyla gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz.

Çekirdek ve kahveli krokan

Biz bu tarife bayılıyoruz! Kahve ve çekirdek severlerin çok beğeneceği bir atıştırmalık tarifimiz var. Sevdiklerinize çaya giderken yapıp yanınızda götürebileceğiniz bu güzel tarif bizden, yapması sizden, deneyeceklere afiyet olsun.

Krokanlı ıslak kek

Çikolatalı pastalara kafa tutan krokanlı ıslak kek tarifimizle biz geldik! Ağızda brownie gibi eriye bu ıslak kek, lezzetini yer fıstığının aromatik dokunuşuyla buluşan krokana borçlu!

Susam krokan bar

"Lokmacım ne yaptın bu çok kalorili bir şey!" dediğinizi duyar gibiyiz. Böyle tarifleri denediğimizde biz hemen tüketmek yerine kahvenin yanına bir parça koymayı tercih ediyoruz. Size de öyle yapmanızı tavsiye ediyoruz.

Fıstık ve karamelli güllaç

Trileçe tadında ve krokanlı harika bir tatlı yaptık. Sütü bol, karameli bol, fıstığı bol! Güllaç çoğu zaman Ramazan'da tüketilse de sene içinde de marketlerde satılıyor. Bu tarifi yapmak için şimdi güllaç alınır mı? Bizce alınır!

Erikli Rus pastası

Klasik medovik pastasına Lokma müdahalesinde bulunduk ve bizce ortaya harika bir lezzet çıktı! Doğum günlerinde, arkadaş toplantılarında rahatlıkla yapabileceğiniz, içi yumuşacık üzeri kıtır kıtır krokanlı erikli Rus pastası ile sizinleyiz!

Fındık krokan

Fındık lokmacığınızın en sevdiği kuru yemiş! Ve biz fındığı farklı farklı şekillerde tüketmeyi çok seviyoruz. Bu sefer de susamlı krokanlı nefis bir tarifle geldik. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun!

Pekmezli tahinli cheesecake

Balık yediğiniz akşamlara çok yakışacağını düşündüğümüz bir tarifle geldik! Hem kendinize hem de misafirlerinize gönül rahatlığıyla yapabileceğiniz enfes tarifimiz tüm ayrıntılarıyla sitemizde sizleri bekliyor.