Kurban eti ile yapılabilecek birbirinden güzel Lokma tarifleri!

Etli tarifler
Etli tarifler

Sevgili Lokma takipçileri, öncelikle sevdiklerinizle mutu bir bayram geçirmenizi diliyoruz! Kurban Bayramı güzel mi güzel yemek tarifleri demek, paylaşmak demek! İşte bu yüzden Lokmacığınız da kolları sıvadı ve yakınlarınıza ikram edebileceğiniz birbirinden güzel tariflerle geldi. Kurban eti ile ne yapılır? Hemen cevaplıyoruz!

Etli ekmek

Her yörenin etli ekmek yapış şekli farklıdır. Ancak bizim etli ekmeğimizi de yiyenler hep tarifini istemiştir. Kalabalık sofralara çok yakışan hem doyurucu hem de herkesin sevdiği o tarif işte bu tarif!

Etli taze sarımsaklı bakla

"Kurban Bayramı olsa da sebzeden asla vazgeçmem!" diyenlere tam mevsiminde harika bir tarifimiz var. Taze sarımsağın da baklanın da en güzel zamanı bu zamanlar. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Ekşili et

Klasik güveç tariflerinden çok daha farklı bir tarifimiz var: ekşili et! Özellikle Akdeniz'de bayram sofralarında sıklıkla karşımıza çıkan ekşili et, hem hafif hem nefis hem de sağlıklı bir tarif.

Kuzu etinden hünkar beğendi

Hünkar beğendinin her türlüsünü seven Lokma ekibi bu kez sizlere kuzu etinden hünkar beğendi tarifi veriyor! Bizce bu geleneksel tarif misafir sofralarına çok yakışıyor! Tarifimizi sitemizde sizlerle paylaşıyoruz, deneyecek herkese afiyet şifa olsun!

Soğuk kavurma

Bu tarifi yapın ve 6 ay boyunca rahatlıkla kullanın! Biz dilimleyip paketliyoruz ve çevremizdekilere de dağıtıyoruz. Sabah kahvaltılarında kavurmalı yumurta, öğlenleri kavurmalı tost yapabileceğiniz çok pratik bir tarifle sizlerleyiz.

Sebzeli dana ilik

İliğin faydaları saymakla bitmez! Hem eklem ağrılarına hem de vücuttaki diğer ağrılara çok iyi geliyor. Bunun yanında cilde ve saça da kolajen desteği sağlıyor. O halde Lokmacığınızın pratik ilik tarifi için doğru mutfağa!

Kavurmalı börek

Bayram kahvaltısına misafiriniz varsa bu börek sofranın yıldızı olacak! Hem de sizi uğraştırmadan şipşak hazır yufka ile yapılıyor. Üstelik bir gün önceden pişirip hazırladığınız kavurmaları değerlendirmek için de harika bir tarif!