Memlekete bayram havası getiren tatlılar

​Memlekete bayram havası getiren tatlılar
​Memlekete bayram havası getiren tatlılar

Memleketin her köşesinden temizlik kokuları gelmeye başladığına göre sabırsızlıkla beklediğimiz bayram tatlılarını yeme zamanımız gelmiş demektir. Memleketimizin her köşesinde bayrama özel yapılan birçok tatlı var. Hadi gelin hangi yörede hangi bayram tatlısı yapılıyor bir bakalım.

Sivas - Hurma tatlısı

Bu tatlının içinde hurma olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Şeklinden dolayı hurma tatlısı olarak anılan bu tatlı, aslında bildiğimiz kalburabastı. Sivas'ta bayramın geldiğini haber veren hurma tatlısı, kıyır kıyır kıvamıyla tutturması zor olanlardan biri.

Kayseri - Nevzine

Kayserililer için bayramın olmazsa olmazı nevzine tatlısı. Pekmezin şifadan lezzete dönüştüğü nevzine tatlısı, damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor.

Hatay - Kömbe

Hatay'da bayramın simgesi haline gelen kömbe, bir sonraki bayrama kadar saklayıp yiyebileceğiniz oldukça şaşırtıcı bir tatlı. 7 farklı baharatın karışımıyla lezzetlenen bu tatlının şekli de oldukça şık.

İzmir - Lokma

Bir araya her köşe başında gördüğümüz İzmir lokması, bayrama tat katacak nadir tatlılardan biri. Ağzınıza aldığınız anda çıtırtı sesiyle birlikte ağzınıza akacak olan bal gibi şerbet, tatlı sevmeyenleri bile müptela yapacak tarzda bir lezzet.

Erzurum - Kadayıf dolması

Erzurum deyince akla gelen ilk tatlı hiç kuşkusuz kadayıf dolması. Yapımı oldukça marifet isteyen bu tatlının olduğu yere bayram gelmemesi imkansız!