Sahur için börek tarifleri: Tok tutan, pratik 10 börek tarifi

Sahur için börek tarifleri  ​
Sahur için börek tarifleri ​

Yarı uykulu gözlerle yataktan kalkıp da sahur hazırlamak pek kolay olmasa da, özellikle hafta sonları sahur için daha özel hazırlıklar yapmayı sevenleri şöyle alalım. Sahurda sıcacık çayın yanına en çok yakışan şeylerden biri olan börek tarifleri için buyurun! En pratiğinden, en tok tutanına tüm börek tarifleri burada.

İÇİNDEKİLER

Patatesli fırın böreği

Sıcacık bir çayın yanında çıtır çıtır bir börek hayali kuranlar, aradığınız o tarif işte bu tarif olabilir. Hazır yufkadan yapılmış böreklerden pek de haz etmeyenler, 'ben kendi börek hamurumu kendim açmak isterim' diyenler patatesli fırın böreği tarifimiz tam da sizlere göre.

Pizza börek tarifi

Küçük büyük herkesin gözdesi olan pizzanın tadını birebir yakalayabileceğimiz bir börek tarifi şüphesiz ki pizzadan çok daha doyurucu olabilir. Yumuş yumuş kıvamı, akıllara kazınan lezzetiyle pizza börek tarifimizi bu ramazan mutlaka deneyin.

Mercimekli kimyonlu börek

Sahurdan iftara kadar sindirim sistemi problemleriyle boğuşanlar buraya. Son derece doyurucu ve pratik bir börek tarifi olan bu mercimekli kimyonlu börek tarifimizle; kimyon sayesinde gaz ve şişkinlik problemi yaşamadan mercimekli böreğin tadına varabilirsiniz.

Otlu ve peynirli çıtır börek

Sahur sofraları için pratik mi pratik bir börek tarifiyle, ister kendiniz için ister misafirleriniz geldiğinde kolları sıvayın! Hazır yufkadan yapılan ancak yenilince el açması börekten farksız bir tat veren otlu ve peynirli çıtır börek tarifi Lokma'da sizleri bekliyor.

Peynirli kalem börek

Söz konusu ramazan olduğunda klasik börek tariflerinden vazgeçemeyen herkes Lokma'ya. Fazla fazla yapılıp buzluğa atılan, çat kapı gelen misafirler söz konusu olduğunda yardımımıza koşan kalem börek tarifi bu ramazan sahur sofralarının vazgeçilmezi.

Tavuklu mantarlı muska börek

Tek dilimiyle bile doyuruculuğunu hissettiren tavuklu mantarlı muska böreği, sahur sofralarında farklı börek tarifi arayanlar için en lezzetli seçeneklerden biri. Bu tarifimizi kaydedip ramazan boyunca en azından bir kere denemeyi ihmal etmeyin.

Hellim ve domatesli pırtık böreği

Bir ramazan gecesi canınız aniden börek isterse işte bu tarif hayat kurtarabilir. Çok kısa sürede hazırlanmasıyla son derece pratik bir börek çeşidi olan pırtık böreği bu kez Kıbrıs'ın hellimi ve Çanakkale'nin domatesi ile buluştu ortaya akıllardan uzun süre çıkmayacak enfes bir lezzet çıktı.

Kıymalı Boşnak böreği

Ramazan ayı içerisinde yatılı misafirlerinizin geleceği bir akşam olursa, sahur sofranızda da ziyafet vermek isterseniz bu tarif tam da size göre olabilir. Dillere destan Boşnak böreği tarifi tam ölçüleriyle Lokma'da sizleri bekliyor.

Ispanaklı tava böreği

Hazır yufka ile yapılabilecek en basit ve lezzetli tariflerden biri olan tava böreğini, mevsimi geçmeden ıspanak ile buluşturmaya ne dersiniz? Çay demlenene kadar hazır ıspanaklı tava böreği bu ramazanın gözdesi olabilir mi?

Gerçek su böreği

O bir klasik... Sevmeyeninin olmadığı su böreği ilk gün sahur sofralarının baş köşesinde kendine yer bulur lakin bir daha kimse o zahmete girmek istemez. Lakin siz siz olun orijinal su böreği tarifimizi kaydedin ve ramazanın belirli günlerinde kendinizi ödüllendirin.