"Sebzeler nasıl haşlanmalı?" sorusunun cevabını veriyoruz!

Haşlanmış sebze
Haşlanmış sebze

Lokmacığınız bugün hem sebzeleri nasıl haşlamanız gerektiğini anlatıyor hem de birbirinden güzel sebze tarifleri veriyor! Siz de sebzeleri kaynayan suyun içerisinde direkt olarak atıp yumuşayana kadar haşlıyor musunuz? Yapmayın! Gelin sebzeler nasıl haşlanmalı bir göz atalım!

Nerede hata yapıyorsunuz?

Öncelikle sebzelerin besin değerlerini ve lezzetlerini kaybetmemeleri için uzun süre haşlanmamaları gerektiğini hatırlatalım. Yeşil sebzeler için 5 dakika yeterli olurken sert havuç ve patates gibi sebzeler içinse bu süre 15 dakikaya çıkabilir.

Sık sık karıştırmayın!

Sebzelerinizin şekillerinin bozulmaması için ve dağılmamaları için haşlama süresi boyunca karıştırmamaya özen göstermelisiniz.

Yüksek ateşte haşlamak büyük hata!

Dış yüzeyi birden harlı bir sıcakla karşılaşan sebzelerin dağılmaması neredeyse imkansız. Suyunuz kaynadıktan sonra altını kısın ve sebzelerinizi nazik kaynayan bir suyun içerisinde haşlayın.

Birkaç öneri...

Ben birkaç dakika daha zaman ayırırım diyenler için yeşil sebzeleri mutlaka şoklamalarını öneriyoruz. Haşlanan yeşil sebzeler çok hassas oldukları için sudan çıktıkları anda pişmeye ve yumuşamaya devam ediyorlar. O sebeple haşlama suyunuzun yanında bir de buzlu bir kasede soğuk su olursa çıkan sebzeleri onun içerisine atabilir, lezzetlerini koruyabilirsiniz!

"Benim zamanım bol Lokmacım, en sağlıklı yöntem neyse onu öner!" diyenler için ise bir buharda sebze pişirme aparatı veya buharda pişirme tenceresi almalarını öneriyoruz. Çünkü buharda pişirilen sebzeler her ne kadar uzun sürede pişse de bütün besin değeri ve vitaminleri içerisinde barındırmaya devam ediyor. O halde sözü fazla uzatmadan gelelim tariflere!

Buharda sebze

Yaz sıcaklarında ağır ve yağlı yemeklerden kaçınanlar için lezzetli bir önerimiz var! Buharda sebze nasıl yapılır? Lokmacığınızın bu doyurucu tabağını en sevdiğiniz sebzelerle hazırlamak için mutfağın yolunu tutun!

Haşlanmış baharatlı sebzeler

"Lokmacım diyet yapıyorum hem doyursun hem de düşük kalorili olsun!" diyenlere özel doyuruculuğu ile ön plana çıkan haşlanmış baharatlı sebzeler sitemizde sizleri bekliyor!

Parmesanlı taze çekilmiş karabiberli mısır

Mısır zamanı geçmeden bizim favori yaz tariflerimizden olan parmesanlı taze çekilmiş karabiberli mısır tarifimizi mutlaka deneyin! Biz parmesanla yaptık ancak hangi peyniri seviyorsanız üzerine rendeleyerek lezzetini ikiye katlayabilirsiniz!

Sarımsaklı börülce

Temmuz-Ağustos demek 'börülce' demek! Bu aylarda pazar ve marketlerde kolayca ulaşabildiğimiz börülceden ferah ve lezzetli bir yaz yemeği yaptık! Haşlanarak yapılan hafif tarifimizi ister ana öğün isterseniz de yan ürün olarak yapabilirsiniz.

Taze patates salatası

Sevmeyeninin görmedik! Çay keyiflerinize eşlik edecek hem kolay hem de yanına ekstra başka doyurucu bir şey hazırlamanıza gerek olmayan kurtarıcı lezzetimiz patates salatası! Biz taze patatesleri elma dilim şeklinde keserek hazırladık. Sizler de damak zevkinize göre istediğiniz patatesle hazırlayabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.