Şerbetli tatlı severler buraya: Birbirinden nefis bayram tatlıları

Şerbetli bayram tatlıları
Şerbetli bayram tatlıları

Ramazan ayının bitimine günler kala her yerde bayram hazırlıkları başladı... Bayram temizlikleri yapıldı. Bayram menüleri oluşturuldu. Peki ya bayram tatlıları? Şerbetli bayram tatlıları severler için birbirinden nefis şerbetli bayram tatlıları önerileri bizlerden, damak tadınıza en uygun olanı seçip mutfağın yolunu tutması ise sizlerden...

İÇİNDEKİLER

Kalburabastı tarifi

Şerbetli tatlılar söz konusu olduğunda Osmanlı mutfağının en sevilen tatlılarına bir göz atmakta fayda olduğunu söyleyelim... Adını hamurunun kalbura veya kevgire bastırılmasından alan kalburabastı tatlısı da Osmanlı mutfağının en sevilen tatlılarından biri olarak bu bayram sofralarda yerini almaya hazır!

Bülbül yuvası nasıl yapılır?

Bayramla özdeşleşmiş tatlılar arasında ilk sıralarda yerini alan bülbül yuvası da tıpkı kalburabastı gibi Osmanlı mutfağının en sevilen tatlılarından... Şekliyle de tıpkı bir kuş yuvasını andıran bülbül yuvası bu bayram sizlerin de bayram tatlısı olabilir mi?

Dilber dudağı tarifi

Bu bayram geleneksel şerbetli tatlılar tarifi söz konusu olduğunda sayabileceğimiz ilk üç tatlıdan biri olan dilber dudağına şans vermeye ne dersiniz? Şekliyle gözlere, lezzetiyle damaklara hitap edecek dilber dudağı bu bayram Lokmacığınızın favorileri arasında.

Kaymaklı ekmek kadayıfı nasıl yapılır?

Afyonlular buraya! Afyon mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan ekmek kadayıfı ile bu ramazan bayramı sofralarda yöresel bir tatlı tarifi rüzgarı estirmek isteyen herkes buraya!

Büzme baklava nasıl yapılır?

Baklavanın her halini sevenler için bu bayram öneriler Lokma'dan... Büzme baklava tarifi ile hem göze hem damağa hitap eden enfes bir tatlı tarifi sizlerle.

Portakallı hindistan cevizli revani tarifi

Klasik revani tariflerine bir ara vermenizi istiyoruz! Lokmacığınız size tüm revani tariflerini rafa kaldıracak bir reçete ile geliyor. Bu bayram revaninin en leziz haliyle sofraları süslemek için sizleri şöyle alalım!

Baklava yufkasından şöbiyet tarifi

'Tatlıları çok seviyoruz lakin yapımı epey meşakkatli' diyenler pek de haksız sayılmazlar. Tam da bu sebeple oldukça pratik yapımı ile baklava yufkasından şöbiyet tarifi ile bu bayram pek de uğraşmadan enfes bir tatlı yemek isteyenleri şöyle alalım...

Kaymaklı şambali nasıl yapılır?

Hamurunda bulunan irmik sayesinde ağızda dağılan şambali, en sevilen sokak lezzetlerinden biri. Lakin şambaliyi bir bayram tatlısına uyarlamak, içine kaymak ilave etmek kadar da basit...

Nevzine tatlısı tarifi

Kayseri mutfağında en az mantı kadar ünlü başka lezzetlerde olduğunu biliyor muydunuz? Düğünlerde, bayramlarda, özel günlerde sıklıkla tercih edilen nevzine tatlısı da işte bu lezzetlerden biri...