Uğruna yangınlar çıkan yazın gözde sebzesi: 'Patlıcan'

Patlıcan
Patlıcan

Lokmacığınız bugün yaz aylarının belki de en sevilen sebzesiyle karşınızda! Evet tabii ki patlıcandan söz ediyoruz. Patlıcan közlemesi, karnıyarık, imam bayıldı... Hepsini ayrı ayrı sevdiğimiz, hem zeytinyağlı olarak hem meze hem de etli yemeklerin en güzel eşlikçisi patlıcanı bir de bizim tariflerimizle deneyin!

İÇİNDEKİLER

Peki başlıkta da söz ettiğimiz patlıcandan çıkan bu yangınlar nedir? Hemen kısaca anlatalım.18. ve 19. yüzyıllardaki patlıcan yangınları Osmanlı'nın büyük sorunlarından biriydi. Patlıcan mevsimi geldiğinde ahşap evlerde patlıcan közlemesi ve kızartılmasıyla İstanbul'un neredeyse yarısı yandı ve hatta bir dönem patlıcan közlenmesi yasaklandı.

Cevizli reyhanlı soğuk patlıcan

Patlıcan, sarımsak, yoğurt, ceviz... Bir tarifin muhteşem olması için gerekli her şey cevizli reyhanlı soğuk patlıcan tarifimizin içinde mevcut. O halde ne diyoruz: "Bu tarif için mutfakların yolu tutulsun!"

Fesleğenli patlıcan salatası

Bu tarifimizin kalorisinin yok denecek kadar az olduğunu söylesek! Fesleğenli patlıcan salatası tarifimiz tam bir yaz akşamı hafifliğinde! Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.

Kuru fasulyeli patlıcanlı salata

Klasik piyazlardan sıkılanlara tam bir yaz tarifi ile geldik! Patlıcanı zaten hangi tarife koysanız yakışır diyoruz ve kuru fasulyeli patlıcanlı salata tarifimizle sizleri baş başa bırakıyoruz.

Baklavalık yufkadan patlıcanlı börek

Patlıcan sevmeyene bile patlıcanı sevdiren harika bir tarifle geldik! Baklavalık yufkadan dışı çıtır çıtır içi yumuşacık patlıcanlı börek! Deneyenler pişman olmayacak!

Patlıcanlı pilav

Pirinç pilavı tariflerini çok seven bir millet olarak içlerine bir de patlıcanlısını ekleyelim dedik! Patlıcanlı pilav sevenler bir de Lokmacığınızın tarifiyle deneyin!

Pestolu patlıcan sandviç

"Patlıcanlı sandviç mi olur Lokmacım!" demeden önce bize güvenin ve bu hafif mi hafif doyurucu mu doyurucu tarifi deneyin. Tarifin tüm ayrıntıları ve kalori değerleri sitemizde sizleri bekliyor.

Patlıcanlı çörek

Patlıcanı farklı farklı nasıl değerlendiririm düşüncesinde olanlar için harika bir öneriyle geldik. Çay saatlerinize eşlik edecek patlıcanlı çörek tarifi bizden, bu tarifin tadını çıkarmak sizden.

Kumpir patlıcan

Evet kumpir dendiğinde ilk akla gelen şey patates! Ancak sıcak yaz aylarında kumpir bir miktar iç yakıcı olabiliyor. Biz de bostan patlıcandan nefis ve hafif bir kumpir tarifi denedik. Biz çok beğendik, sıra sizde!