Yulaf ezmesinin faydaları ve yulaflı 10 tarif!

Yulaf ezmesi.
Yulaf ezmesi.

Uzun süre tok tutan, doğru yapıldığında lezzetiyle mutlu eden sağlıklı, ucuz, pratik, lif bombası… Yulaf ezmesinin faydaları nelerdir? Yulaf ezmesi nasıl tüketilir? Yulaf pişirilir mi? Lokmacığınız yulafla ilgili aklınıza takılan tüm soruların cevaplarını bulabileceğiniz bir yazı ile geldi!

İÇİNDEKİLER

Son 10 yılda dünyada belki de en popüler olan besinlerden biri yulaf ezmesi oldu. Sağlıklı yaşamak isteyenlerin gözdesi hâline gelen bu besini pişirdiler, bowl yaptılar, granola tarifleri verdiler; kurabiyeler, barlar ve dahası yapıldı.

Yulaf ezmesinin faydaları nelerdir?

    -Bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
    -Kan şekerinin dengelenmesine yardımcı oluyor.
    -Kötü kolesterolü düzenliyor.
    -Çok lifli olduğu için uzun süre tok tutuyor ve kilo vermeye yardımcı oluyor.
    -İyi bir antioksidan kaynağı olduğundan dolayı sinir sisteminin sağlıklı çalışmasına yardımcı oluyor.
    -Strese bağlı olan uykusuzluk sorunlarına iyi geliyor.
    -Sindirim sisteminin gerektiği gibi çalışmasına yardımcı oluyor.
    -Glisemik indeksi düşük olduğu için uzun süre enerji sağlıyor ve zinde hissettiriyor.
    -Yetersiz beslenmeye bağlı kas kayıplarının önüne geçiyor.
    -Kalp ve damar sağlığını koruyor.
    -Hormonlara bağlı gelişen kanser türlerinde koruyucu etki göstererek bu hastalıklara yakalanma riskini azaltıyor.
    -Maske olarak kullanıldığında cilt yenilenmesine yardımcı oluyor.

Yulaf ezmesinin o kadar önemli faydaları var ki bunlardan bahsetmesek olmazdı. Biz en önemli faydalarından bahsettik dilerseniz şimdi yulaflı tariflere geçelim!

Yulaflı çilekli kaşık tatlısı

Sağlıklı tatlı arayışında olanlar ya da olmayanlar! Çilek seven herkesin bayılarak yiyeceği yulaflı çilekli kaşık tatlısı listemize ilk sıradan girmeyi hak ediyor. İster tarifteki gibi çok az şeker eklemesi yapın, isterseniz de tamamını balla tatlandırın. Tarifi şekillendirmek sizin elinizde. Bu pratik tatlı için hadi herkes mutfağa!

Kakaolu yulaf ezmesi

Yulafı kakao ile denememiş olanların mutlaka denemesini önerdiğimiz harika bir tarif. Muz ve hindistan cevizi ile tatlandırdığımız kakaolu yulaf ezmesini sabahların pratik kurtarıcısı olarak tüketebilirsiniz!

Hurmalı yulaflı puding

İddia ediyoruz kimse içinde şeker olduğunu anlamayacak! Yulaf ezmesini bu kez hurma ile birleştirdik ve ortaya klasik şekerle yapılmış muhallebiler gibi bir lezzet çıktı! Üzerini istediğiniz meyve ile süsleyebileceğiniz hurmalı yulaflı puding tarifi Lokma'dan, yapması sizden.

Muzlu ballı barlar

Hızlı sabahların pratik kahvaltısı, öğlenlerin ise kahve yanı atıştırmalığı! Lokma'dan denemeyenlerin bin pişman olacağı muzlu ballı bar tarifini sizlerle paylaşıyoruz ve şimdiden afiyet olsun diyoruz!

Yulaflı elmalı şekersiz sütlü tatlı

Yüksek lifli yulaf ve yine yüksek lifli elma... Bu ikisi birleşince ne mi olur? Saatlerce süren tokluk hissi! Lokmacığınız bu kez de çabuk acıkanları düşünerek muhteşem bir tarif oluşturdu. Hem doymak hem de tatlı isteğini kesmek isteyenler için tarif geliyor!

Yulaflı kumkuatlı kurabiye

Kış akşamlarında pencere kenarından kar yağışını izlerken çayınıza eşlik edecek en güzel kurabiye Lokma'dan! Yulaflı kumkuatlı kurabiye tarifimizi denemeyen kalmasın.

Yulaflı ekmek

Elinizde bol bol yulafınız varsa değerlendirmek için harika bir tarifimiz var! Yulaflı ekmek tarifimiz hem sofralarınıza hoşluk katacak hem de yumuşacık dokusunun bağımlısı olacaksınız. Tarif bizden yapması sizden!

Mantarlı yulaflı omlet

"Sabah öyle bir kahvaltı yapayım ki akşam yemeğine kadar tok tutsun." diyorsanız doğru adrestesiniz! Mantarlı yulaflı omlet hem doyurucu hem lezzetli hem de çok sağlıklı. Tüm lokma severler bu tarifi denemeli!

Yulaf kepekli çikolata

Hem diyette olanlar hem de sağlıklı beslenenler kalori hesabı yapmadan rahatça yiyebilsinler diye çok güzel bir tarifimiz var! Yulaf kepekli çikolata tarifimiz ile abi tatlı krizlerinde diyet bozmaya son!

Kumkuatlı yulaf sütlü içecek

Güne sağlıklı başlamanın en güzel tarifini tabii ki sizi seven Lokma veriyor. Hem uzun süre tok tutan hem de tatlı krizlerinizi sıfırlayan kumkuatlı yulaf sütlü içecek tarifimizi denemek isteyenler mutfağın yolunu tutsun!