Ömer Muhtar’dan sonra
12:30, 12/02/2023, Pazar

Ömer Muhtar’dan sonra
İtalyanlara karşı verilen bağımsızlık mücadelesinin en ön saflarında yer alan Ömer Muhtar'ın 1931’de idam edilmesinden sonra İtalyanlar, zaferin kendilerine ait oluşunun gururuyla, Libya’da egemenliklerini tesis etmeye giriştiler.
Libyalı sıradan bir köy öğretmeniyken kendini İtalyanlara karşı verilen bağımsızlık mücadelesinin en ön safında bulan
Ömer Muhtar
, 1931’de idam edilmişti. İtalyanlar, zaferin kendilerine ait oluşunun gururuyla, Libya’da egemenliklerini tesis etmeye giriştiler.1937’de Libya’yı ziyaret eden İtalyan Faşist Lider
Benito Mussolini
, Libyalı yerel liderler ve ulema tarafından karşılandı. Mussolini’ye itaat ve bağlılıkların sunulduğu törenler İtalyanları sevindirse de, İtalya, İkinci Dünya Savaşı’nın sarsıntıları nedeniyle Libya’da kalıcı olamayacak, yerini İngiltere’ye bırakmak zorunda kalacaktı.
Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.