Antibiyotik niyetine: Birbirinden nefis kış çorbası tarifleri

Birbirinden nefis kış çorbası tarifleri
Birbirinden nefis kış çorbası tarifleri

Herkesin hasta olmaya başladığı havalara giriş yapmış bulunuyoruz. Hal böyle olunca da bağışıklık sistemimizi güçlendirmek ve hastalıklara karşı korunmak için yediklerimiz, içtiklerimiz her zamankinden önemli. Antibiyotik etkili kış çorbası tarifleri ile kış boyu kendimizi hastalıklardan korumak hiç bu kadar lezzetli olmamıştı!

İÇİNDEKİLER

Unsplash
Unsplash

Dumanı üzerinde tüten sıcacık kış çorbaları hem kış boyu sizlere şifa olsun, hem de en güzel sofralarda içinizi ısıtsın diye; çorba tarifleri söz konusu olduğunda birbirinden nefis tarifleri ile her daim yanınızda olan Lokmacığınız bu kez kolları kış çorbaları için sıvadı ve sizlere şifa olacak o tarifleri bu başlık altında topladı!

Taze fasulyeli tarhana çorbası nasıl yapılır?

Anneannelerimizin, babaannelerimizin her kış hazırlığında serdiği o tarhanaların kokusu hala burnunda tütenlere selam olsun! Klasik tarhana çorbası tarifini tahtından edecek o lezzetle tanışın: Taze fasulyeli tarhana çorbası ile klasiklere güncelleme vakti!

Topalak çorba tarifi

Yöresel lezzetleri deneyimlemeyi seven, söz konusu yöresel tarifler olduğunda heyecan duyan herkes buraya! Bu kez rotamızı Mersin'e çeviriyoruz ve Mersin mutfağının en sevilen lezzetlerinden biri olan topalak çorba tarifi ile sofralarda yöresel lezzetlerin vakti diyoruz...

Tavuk suyuna harf çorbası nasıl yapılır?

Bu kez 'ne yapsak ne etsek çocuklara çorbayı sevdiremiyoruz' diyenlerin derdine derman olmaya geldik! Alfabeyi bir çorba tarifinin içine sığdırdığımız bu tarifimizle minikler için çorba içmek bir eğlenceye dönüşecek.

Domatesli pirinç çorbası tarifi

İçinde bulunduğu her tarifin lezzetine ikiye katlayan domates bu kez enfes bir çorba tarifinin başrolünde karşımızda! Bağışıklığımızı güçlendirecek, sofralarımızı renklendirecek o tarif işte bu tarif: Domatesli pirinç çorbası ile domates ve pirincin eşsiz uyumuna hazır mısınız?

Tutmaç çorbası tarifi

Bu kış sofralarımızda bizi iyi edecek, hastalıklardan koruyacak o konuğumuz Anadolu mutfağından çıkagelen: Tutmaç çorbası. Tadıyla, faydalarıyla bir kez deneyenin bir daha vazgeçemeyeceği; Selçuklu mutfağından bizlere miras kalan bir lezzet olan tutmaç çorbasını şimdiye dek denemeyen varsa kendisini şöyle alalım!

Yeşil mercimekli erişteli çorba tarifi

En güçlü protein kaynaklarından biri olan yeşil mercimek bu kez Türk mutfağının en kült lezzetlerinden erişte ile buluştu ve ortaya akıllardan uzun süre silinmeyecek bir lezzet şöleni çıktı! Yeşil mercimekli erişteli çorba tarifi kış boyu, hastalıklara karşı set çekmek için Lokma mutfağında sizleri bekliyor...

Köfteli çorba tarifi

Köfte severleri can evinden vuracak o çorba tarifi de Lokmacığınızdan! 'Sağlıklı şeyler her daim lezzetsiz olmak zorunda mı?' klişesini tek kaşıkta yıkacak olan köfteli çorba tarifimiz ile bu kış hastalıklarla mücadelede elinizi kuvvetlendirmeye hazır olun.

Artan brokoliden kremalı çorba tarifi

Mutfakların boynu bükük sebzesi brokoli bu kez şansını bir çorba tarifinde deniyor ve kendini sevdirme konusunda başarılı olacak gibi duruyor. 'Ben hiç brokoli sevmem ki Lokmacığım' diyenlerin dahi favorisi olacak kadar leziz bu kış çorbası; tüm kış sofralarınızı süslemeye talip?

Fıstıklı çorba tarifi

Antep fıstığını her daim tatlı tarifleri içinde görmeye alışık olsak da bu kez durum farklı... Kendinizi şımartmak istediğiniz günlerde ilk tercihiniz olmayı hak edecek fıstıklı çorba tarifi ile kış sofralarının tadı tuzu bu defa başka!

Kuru börülce çorbası tarifi

Potasyum bakımından son derece zengin olan kuru börülce çorbası kışın midemizi üşüttüğümüz günlerde yardımımıza koşmak için tarif defterlerimizde mutlak olması gereken çorba tariflerinden biri! Anadolu mutfağının şifa dolu tariflerinden biri olan bu çorbayı tarif defterlerinize kaydetmeyi sakın ola ki unutmayın!

Bezelyeli çorba tarifi

'Bezelyeyi pek severim Lokmacığım ama bezelye yemeğinden sıkıldım'diyenleri şöyle alalım! Yazın buzluğa attığımız bezelyeler bu kış bağışıklığımızı güçlendirmekle görevli... Bezelyeli çorba tarifini deneyimleyenler yorumlarını bizimle paylaşmayı unutmasın!