Birbirinden nefis brokolili tarifler

 Birbirinden nefis brokolili tarifler
Birbirinden nefis brokolili tarifler

Kış sebzelerinin pek de sevildiğini söylemek çok mümkün olmasa da aslında ne denli şifalı oldukları bilinse bu algının yıkılacağına dair hiçbir şüphemiz yok. Genellikle kök sebzeler olan ve faydaları saymakla bitmeyen kış sebzeleri her ne kadar sevilmeyen sebzeler sınıfına çoktan dahil edilmiş gözükse de bu tabuları yıkmak için Lokmacığınız birbirinden nefis brokolili tarifler başlığı altında sizler için bir lezzet şöleni hazırladı!

İÇİNDEKİLER

Brokolili tarifler serimizden, size en uygun olanı seçip mutfağın yolunu tuttuktan sonra klişeleşmiş tabulardan sıyrılmak için ilk adımı attınız demektir! Harekete geçmek için gerekli tek şey marketten, pazardan, manavdan alınmış tazecik brokoliler.

Günümüzün en yaygın sağlık sorunlarından biri olan kansere karşı vücudumuza adeta bir zırh oluşturan sülforofan içeriği bakımından da oldukça zengin olan brokoliyle arayı düzeltmenin şimdi tam zamanı...

Brokolili pastırmalı kiş tarifi

Brokoli sevenlerin bayılacağı, sevmeyenlerin ise artık bir brokoli hayranına dönüşeceği o tarifle listeye giriş yapmak son derece mantıklı dedik ve sizlere beş çaylarınızın gözdesi olacak bir hamur işi tarifi ile geldik... Brokolili pastırmalı kiş, brokoliye olan tüm ön yargılarınızı yıkmaya hazır!

Parmesan ve brokolili çubuklar nasıl yapılır?

Brokoliyi şimdiye kadar sadece brokoli haşlaması olarak tüketip de 'ben bunu sevemedim' diyenlere pek de şaşırmamak gerek... Şimdiye kadar Lokma'nın birbirinden nefis brokolili tarifleriyle yolu kesişmemiş olanlara bizden bir tanışma hediyesi: Parmesan ve brokolili çubuklar.

Brokoli ezmesi tarifi

Ezme dendiğinde aklına sadece acılı ezme tarifi gelenlerin, ezberlerini bozma vaktimiz gelmiş olabilir mi? Brokoli ezme ile brokolinin en leziz halini deneyimlemeye hazır mısınız? Son derece zahmetsiz ve pratik bu tarifimizle; sofralarda sağlıklı tarifler zamanı!

Peynirli brokoli köftesi nasıl yapılır?

Köfte tarifleri söz konusu olduğunda hepimizin aklına ilk düşenlerden biri anne köftesi tarifi olsa da artık devir sağlıklı beslenme devri... Sağlıklı mı sağlıklı bir köfte tarifi ile sofralarda o devrimi başlatmaya hazır mıyız? Brokoli köftesi ile bu harekette Lokmacığınız sizlerle!

Artan brokoliden kremalı çorba tarifi

Bu başlık altında elbette ki sadece brokoli sevmeyenlere hitap edecek tarifler derlemedik! Brokoliyi en az bizler kadar seven, sıkça tüketen herkes buraya. Artan brokolilerden yapacağınız enfes bir çorba tarifi ile bu kış favoriniz olacak o çorbayla tanışmaya hazır mısınız?

Brokoli mücver nasıl yapılır?

Mücver tarifi dendiği vakit akla sadece kabak düşüyor olabilir... Lakin bunun tek bir sebebi vardır. Şimdiye kadar brokoli mücver tarifi ile tanışmamış olmanız. Brokoli mücver tarifi ile mücverlere güncelleme!

Börülce ve brokolili firik pilavı tarifi

Sofralarımızdan eksik olmayan, onlarca farklı versiyonuyla sık sık öğünlerimize konuk olan o lezzet nedir? Diye soracak olsak alacağımız cevapların birçoğu şüphesiz ki pilav tarifleri olurdu. Ama onlarca farklı versiyonunu yemiş olsanız da bir benzerini yemediğinize emin olduğumuz börülce ve brokolili firik pilavı tarifimize mutlaka bir şans vermelisiniz!

Narlı brokoli salatası tarifi

Salata tarifleri konusunda ne denli maharetli olduğumuzu bilmeyen kaldıysa bu bizi üzer! Klişe salata tariflerinden sıkılmış olanlara, sofralarda yenilik arayanlara, diyete başlayanlara, sağlıklı yaşayanlara güzel mi güzel bir haberimiz var. Şimdiye dek aradığınız o salata tarifi Lokmacığınızda sizleri bekliyor!